?>

Binnendijk 44 9256 HN RYPTSJERK

€ 395.000 Kosten koper
Status: 

Omschrijving

Zoek je een bijzonder en karaktervol woon-/werkpand of een ruime woning met hobbyruimte op een royale kavel? Dan is dit je kans!

Dit fraai gelegen object met vele mogelijkheden bevindt zich in een ruim opgezette straat centraal in het dorp. Basisschool, openbaar vervoer en sportfaciliteiten op loopafstand. Ryptsjerk is een gemoedelijk dorp in de gewilde regio de ‘Trynwâlden’. De totale kaveloppervlakte meet 1133 m² eigen grond.

Het betreft een bijzonder object met een rijke historie. Het pand is in gebruik geweest als woning met fietsenwinkel. Later tot halverwege de jaren “80 is het pand in gebruik geweest als winkel in wit– en bruingoed, benzinestation & installatie bedrijf.

Het achter in de tuin gelegen vrijstaande bijgebouw is de voormalige oefenruimte van muziekvereniging ‘De Lytse Harmonie’. Al sinds vele jaren is ‘De Lytse Harmonie’ hobbymatig in gebruik bij de eigenaren van de woning Binnendijk 44.

De woning is netjes onderhouden en meerdere malen uitgebouwd echter verdient op enkele punten wel aandacht. Modernisering, renovatie en verduurzaming zal echter veelal wenselijk zijn. Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een HR combiketel en verder is er sprake van deels isolatieglas.

Het bijgebouw ‘De Lytse Harmonie’ meet ca. 90 m² (begane grond), is grotendeels in goede staat echter verdient ook hier op enkele punten onderhoud de aandacht. Het dak bestaat uit asbesthoudende platen. Het gebouw wordt centraal verwarmd, is (deels) geïsoleerd en multifunctioneel te noemen. Je zou dit gebouw (na overleg/ toestemming gemeente) kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld kantoor- of praktijkruimte, Bêd & Brochje (B&B), kangoeroewoning, overige aan huis gebonden beroep of bedrijf, hobbymatige doeleinden etc.. Er zijn volop mogelijkheden!

De aangebouwde ruime stenen garage (in spouwmuren opgetrokken) meet ca. 78 m² biedt veel opslagruimte, v.v. sectionaaldeur en is in goede staat, de vrijstaande houten schuur is verouderd en voorzien van asbesthoudende golfplaten.

Rondom beschikt men over een zonnige, privacy volle en royale tuin met terras, oude fruitboom, praktische overkapping en volop parkeergelegenheid op eigen erf.

Dit bijzondere object dien je met eigen ogen te zien! Laat je verrassen door de ruimte, vele mogelijkheden en ruime zonnige tuin.

Ryptsjerk is centraal gelegen nabij uitvalswegen richting Dokkum, Drachten & op steenworp afstand van Leeuwarden. Het dorp ligt in een prachtige, groene omgeving omringt door prachtige natuurgebieden en het nabij gelegen Grikelân & Turkije (natuurgebied van ca. 16.5 ha groot in de omgeving tusken Oentsjerk & Aldtsjerk. Naast een basisschool heeft het dorp een rijk verenigingsleven.

Het dorp is gelegen op fietsafstand van een groot aantal voorzieningen waaronder winkels, scholen, sportfaciliteiten (o.a. openluchtzwembad), openbaar vervoer (o.a. treinstation), het Bos van Ypey, natuurgebied de Grutte Wielen en de golfbaan. De nieuwe bevaarbare sloepenroute geeft een goede bereikbaarheid via het water naar de omliggende natuurgebieden de Grutte Wielen en het Bûtenfjild (it Fryske Gea) en eveneens naar de stad Leeuwarden.

Begane grond: voor-entree, (werk)kamer/voormalige winkelruimte met plavuizenvloer, zonnige woonkamer met vaste kast en prachtige glas-in-lood ramen, hal met trapopgang naar ‘voorhuis’, slaapkamer met vaste kasten, nette lichte badkamer met douche, wastafelmeubel en vrijdragend toilet, woonkeuken met tuindeur, kelder en lichte hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur en natuurstenenblad, royale bijkeuken met plavuizenvloer, vaste trap naar verdieping ‘achterhuis’, c.v.-opstelling, witgoed-aansluitingen, vrijdragend toilet met fonteintje, brede (schuif)buitendeur en doorgang naar ruime in spouwmuren opgetrokken garage van ca. 78 m².

1e verdieping: ‘voorhuis’: overloop met dakkapel, 3 slaapkamers waarvan 2 met dakkapel en vaste kast.

1e verdieping: ‘achterhuis’: royale overloop en 1 eenvoudige (slaap)kamer.

Indeling ‘De Lytse Harmonie’, Binnendijk 42A

Begane grond: entree, hal met plavuizenvloer en vaste (berg)kast, half open keuken met plavuizenvloer en praktisch keukenblokje, dames- en herentoilet met wastafel, multifunctionele zaal van bijna 60 m² met vaste kast en buiten/nooddeur.

1e verdieping: losse trap (vanuit hal) naar ruime bergzolder van ca. 20 m² met mogelijkheid om verdieping uit te breiden boven zaal.

Kenmerken

TypeWoonhuis
Bouwvormbestaande bouw
Woonoppervlakte130 m²
EnergielabelE
Bouwperiode1903
Refresh to make it work.

Delen op socialmedia

Plan een bezichtiging
voor: Binnendijk 44

Bel ons op 0511 469 048 voor direct contact.
Of laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy