?>

Breedijk 3 9256 HT RYPTSJERK

€ 475.000 Kosten koper
Status: 

Omschrijving

Op fraaie locatie aan de rand van het dorp bevindt zich deze goed onderhouden woonboerderij met o.a. vrije landelijke uitzichten, royale garage, berging/dierenverblijf, aangrenzend perceel(tje) weiland en rondom een zonnige tuin.

Deze altijd netjes onderhouden woning is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1903 en nadien meerdere malen gerenoveerd. In 2002 zijn onder meer de huidige woonkamer, keuken en badkamer gerealiseerd. Zowel vanuit de woonkamer als de woonkeuken geniet men nu van het prachtige weidse landelijke uitzicht.

Alle voorzieningen bevinden zich op de begane grond waardoor de woning voor meerdere doelgroepen geschikt is. De royale verdieping geeft volop mogelijkheden om de woonruimte eventueel uit te breiden en/of naar eigen smaak te moderniseren/renoveren.

Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een recente HR combiketel, deels in combinatie met vloerverwarming. Verder is er sprake van muur- en vloerisolatie, isolatieglas en duurzame energieopwekking door middel van een 10 tal zonnepanelen (2020).

De woning is gelegen op een ruime kavel van 2355 m² eigen grond (incl. perceeltje weiland) en biedt ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen erf.

Het aangrenzende weiland is uitermate geschikt voor het houden c.q. weiden van dieren en de houten berging werd eerder gebruikt als paarden/ponystal.

In de directe omgeving zijn vele mooie wandel-, fiets- en ruitenpaden, de woning ligt onder de rook van Leeuwarden te midden van het prachtige Friese coulisselandschap. Je kunt hier volop genieten van de natuur, het buitenleven en de landelijke uitzichten!

Rondom de woning bevindt zich een ruime, zonnige en privacy volle tuin met zonneterras, moestuin met grote hobbykas en weidse uitzichten.

De royale stenen garage meet ca. 76 m² (beg.gr.) en is voor vele gebruiksdoeleinden geschikt. Je zou hier bijvoorbeeld kantoor/werkruimtes of Bêd & Brochje kamers (B&B) kunnen realiseren. Maar ook de hobbyist droomt van zo’n ruime garage/schuur!

Omgeving/Ligging

Ryptsjerk is centraal gelegen nabij uitvalswegen richting Dokkum, Drachten & op steenworp afstand van Leeuwarden. Het dorp ligt in een prachtige, groene omgeving omringt door prachtige natuurgebieden en het nabij gelegen Grikelân & Turkijke (natuurgebied van ca. 16.5 ha groot in de omgeving tussen Oentsjerk & Aldsjerk). Naast een basisschool heeft het dorp een rijk verenigingsleven.

Het dorp is gelegen op fietsafstand van een groot aantal voorzieningen waaronder winkels, scholen, sportfaciliteiten (o.a. openluchtzwembad), openbaar vervoer (o.a. treinstation), het Bos van Ypey, natuurgebied de Grutte Wielen en de golfbaan. De nieuwe bevaarbare sloepenroute geeft een goede bereikbaarheid via het water naar de omliggende natuurgebieden de Grutte Wielen en het Bûtenfjild (it Fryske Gea) en eveneens naar de stad Leeuwarden.

Begane grond: voor-entree, hal, slaap-/werkkamer met balkenplafond, vaste kasten en wastafel, zonnige en ruime woonkamer met vrij landelijk uitzicht, parketvloer, tuindeur en vaste kasten, woonkeuken met eveneens vrij landelijk uitzicht, plavuizenvloer (v.v. vloerverwarming) en nette opstelling voorzien van enige inbouwapparatuur, nette lichte badkamer met ligbad, douche en wastafel, gang met achter-entree, kelder en trapopgang, ruime slaapkamer met c.v.-kast, eenvoudig toilet, praktische witgoed-ruimte met wastafel.

1e verdieping: royale overloop met dakkapel, veel berg/zolderruimte en mogelijkheden voor bijv. realiseren van extra (slaap)kamers, ruime 3e slaapkamer met dakkapel.

Kenmerken

TypeWoonhuis
Bouwvormbestaande bouw
Woonoppervlakte145 m²
EnergielabelC
Bouwperiode1903
Refresh to make it work.

Delen op socialmedia

Helaas..
Dit object is niet meer beschikbaar

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 0511 469 048 voor direct contact.

Contact opnemen