?>

Easterein 29 9263 PA GARYP

Prijs op aanvraag
Status: 

Omschrijving

Geheel gerestaureerde, schitterende, monumentale kop-hals-rompboerderij ‘BINNENRUST’ met o.a. inpandige bedrijfsruimte (voor vele doeleinden geschikt), aangebouwde ruime schuur (ca. 200 m²) met een 6 tal paardenboxen en aangrenzend perceel weiland van 11.110 m².

Door de prachtige landelijke ligging kunt u hier volop genieten van het vrije uitzicht over de landerijen. Rust & ruimte typeren deze fraaie locatie! Het geheel is gesitueerd aan de rand van het dorp doch op loop/fietsafstand van alle dorpsvoorzieningen.

De onderhoudsstaat van de boerderij is zeer goed tot uitstekend. Vanaf 2001 is de gehele boerderij en aangebouwde schuur vakkundig gerestaureerd en verduurzaamd met behoud van karakter.

In de voormalige inpandige schuur is in 2001 een bedrijfsruimte van ca. 215 m² oppervlak gerealiseerd. Deze ruimtes zijn momenteel in gebruik als ‘medisch specialistische paardenkliniek’ (Paardenkliniek Garyp) doch kunnen voor vele doeleinden gebruikt worden (bedrijfs- of hobbymatig of bijvoorbeeld voor dubbele ‘kangoeroe’ bewoning). Het huisperceel is bestemd voor ‘maatschappelijk medische en sociaal medische voorzieningen’, binnen het bestemmingsplan zijn mogelijkheden voor het wijzigen van de bestemming naar bijvoorbeeld geheel ‘woondoeleinden’.

De boerderij is gelegen op een ruim erf, mooi centraal op het huisperceel en omgeven door een royale fraaie boerentuin met diverse oude beplanting en originele stookhut. Totale perceeloppervlak (incl. weiland) bedraagt 15.188 m².

Door de aanwezigheid van ruime schuur met 6 prachtige paardenboxen en aangrenzend perceel weiland is dit bijzondere object uitermate geschikt voor het houden van paarden of andere dieren.

“Binnenrust” is van cultuurhistorisch en architectonisch belang en is daarom aangewezen als Rijksmonument. Diverse sfeervolle authentieke elementen, zoals balkenplafonds, paneeldeuren, kelder, schouwen etc., zijn bewaard gebleven. Rijksmonumenten kennen gunstige fiscale aftrekmogelijkheden, subsidieregelingen en extra leenmogelijkheden (met zeer lage rente) ten behoeve van onderhoudskosten.

Een veel voorkomend misverstand is dat u niets mag veranderen aan een monument. Van belang is dat de werkzaamheden geen afbreuk doen aan het waardevolle karakter en dat de monumentale waarden worden gerespecteerd. Daarbij heeft u zelf immers ook alle belang!

Garyp is een dorp aan de rand van de Wâlden (het Woudengebied). Het ligt prachtig centraal in de provincie tussen Leeuwarden en Drachten. Openbaar vervoer is net buiten het dorp, aan de N31 (Wâldwei), waar een bus tussen Drachten en Leeuwarden rijdt. Er is ruim aanbod in allerlei
voorzieningen zoals: supermarkt (Spar), slagerij, basisschool, (sport) verenigingen, zwembad etc..

Burgum ligt slechts op ca. 5 autominuten van Garyp evenals het watersportdorp Earnewâld en natuurgebied “de Âlde Feanen”.

Kortom uniek object met vele mogelijkheden, gelegen op zeer fraaie woonstand op royale kavel.

EEN BUITENKANSJE VOOR DE LIEFHEBBER !!

Begane grond: voor-entree, gang met prachtige plavuizenvloer en ruime kelder, sfeervolle voorkamer met landelijke uitzichten, balkenplafond, houten vloerdelen, vaste kast en schouw met houtkachel, zij/woonkamer met eveneens landelijk ruim uitzicht, balkenplafond, houten vloerdelen en schouw, hal met houten vloerdelen en trapopgang naar verdieping, sfeervolle slaapkamer met balkenplafond en houten vloerdelen, woonkeuken met balkenplafond, tuindeur en massieve hoekopstelling, ruime bijkeuken met plavuizenvloer, spoelbakje, technische-ruimte en witgoed-aansluiting, moderne ruime badkamer met inloopdouche, vrijdragend toilet en wastafelmeubel, inpandige schuur/berging met achter-entree en binnen doorgang naar bedrijfsruimte.

1e verdieping: overloop, 3 slaapkamers waarvan 1 met origineel ’spekhok’ en 1 met vaste kastenwand en doorgang naar royale zolder (boven bedrijfsruimte).

Indeling bedrijfsruimte:
Begane grond: achter-entree, ontvangstruimte, voorbereidingsruimte, onderzoeksruimte met donkere kamer c.q. laboratorium, kantoor, wachtkamer met pantry, vrijdragend toilet met fonteintje.

1e verdieping: vaste trap naar magazijn en royale (berg)zolder met bijzonder monumentaal bintwerk.

Indeling bij schuur:
Dubbele schuurdeuren naar geheel gerenoveerde schuur met 6-tal paardenboxen en opslagruimte, binnen doorgang naar bedrijfsruimte/boerderij. Achterin de stal is nog opslagruimte voor onder andere open haard hout.

Kenmerken

TypeWoonhuis
Bouwvormbestaande bouw
Woonoppervlakte200 m²
Bouwperiode1812
Refresh to make it work.

Delen op socialmedia

Helaas..
Dit object is niet meer beschikbaar

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 0511 469 048 voor direct contact.

Contact opnemen