?>

Elte Martens Beimastrjitte 30 9261 VJ EASTERMAR

€ 525.000 Kosten koper
Status: 

Omschrijving

Stel je eens voor; wonen op schitterende idyllische locatie aan open vaarwater waar je geniet van een diepe privacy volle tuin, natuur, water, lucht en veel leefruimte. Het kan; in deze gerenoveerde monumentale woonboerderij gelegen aan het karakteristieke en nostalgische “Waltsje” te Eastermar!

Je hebt hier de kans om royaal te wonen, werken en wonen te combineren of bijvoorbeeld een Bed & Breakfast (Bêd & Brochje) te starten. Dit prachtige karaktervolle pand met zowel entree aan de voor- als zijzijde heeft namelijk de bestemming ‘centrumdoeleinden’ en biedt daardoor vele mogelijkheden (o.a. detailhandel, horecabedrijven categorie 1, dienstverlenende bedrijven, wonen en/of een combinatie van één van deze functies). De boerderij is momenteel in gebruik als royale woning met atelier aan de voorzijde en meet maar liefst ca. 225 m² woonoppervlak!

Deze monumentale en erg sfeervolle woonboerderij is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1700 en in de loop der jaren met behoud van authentieke elementen nagenoeg geheel gerenoveerd, gemoderniseerd en verduurzaamd.

Door zeer goede (na)isolatie toepassingen en gebruikmaking van duurzame speksteenkachel is er sprake van zeer lage energielasten. De boerderij heeft een groen C energielabel en het gasverbruik bedraagt momenteel slechts 300 m³ per jaar!

Het “Waltsje” staat in open verbinding met de Friese Meren, binnen een aantal minuten kun je genieten van de Burgumer Mar en de Leijen. Voor de deur kun je (openbaar) een kleine boot aanleggen.

Eastermar heeft een rijke historie met vele recreatie mogelijkheden in de directe omgeving.

Aan de achterzijde bevindt zich een fraai ingerichte, diepe en zonnige tuin op het zuiden met o.a. meerdere terrassen, sfeervolle overkapping met praktische berging, vijverpartij, moestuintje, diverse fruitbomen en veel privacy. Je kunt hier volop van het zonnetje en de tuin genieten! Het geheel is gelegen op een ruime kavel van 622 m² eigen grond.

De dorpsvoorzieningen zoals winkels, scholen (basisonderwijs), horeca, huisarts, fysiotherapeuten, jachthaven, diverse sportfaciliteiten etc. bevinden zich allen op loopafstand.

Dit bijzondere pand dien je met eigen ogen te zien! Laat je verrassen door de ruimte, vele mogelijkheden en de prachtige ligging!

Het sfeervolle en levendige watersportdorp Eastermar heeft verbazend veel winkels & bedrijvigheid voor een dorp op deze schaal en is een parel in de Fryske Wâlden, een eeuwenoud dorp, waar de rust en ruimte van weleer nog volop aanwezig zijn, gelegen in een uniek natuurgebied tussen de Burgumer Mar en de Leijen. Het dorp heeft nog volop voorzieningen (o.a. slager, dorpssupermarkt met postkantoor, basisscholen, huisarts, kinder- en naschoolse opvang enz.) zie ook pand is op slechts 10 minuten van de A7 gelegen met goede verbindingen naar o.a. de Randstad, Groningen, Heerenveen, Zwolle etc..

Begane grond: zij-entree, hal met plavuizenvloer, toilet met fonteintje, bijkeuken met plavuizenvloer, spoelbakje, witgoed-aansluitingen en toegang tot ruime inpandige garage van ca. 30 m², vanuit de hal bereik je de tuingerichte, zonnige en erg sfeervolle woonkeuken van maar liefst ruim 50 m² met balkenplafond, massief eiken vloer, duurzame speksteenhoutkachel, tuindeuren, inloopkast en nette lichte opstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, woonkamer c.q. tv-kamer (ca. 25 m²) met vloerverwarming.

1e verdieping ‘achterhoeve’: ruime overloop met inloopkast, 3 slaapkamers waarvan 1 met bergruimte en 1 met vaste kasten, nette badkamer met douche, 2e toilet en badkamermeubel met dubbele wastafel.

Begane grond voorhuis: sfeervolle voorkamer (voorheen winkelruimte) van ca. 30 m² met balkenplafond en vloerverwarming, hal met voor-entree, nog naar eigen smaak in te richten badkamer (nu in gebruik als bergruimte), atelier met vide en vaste kast.

1e verdieping ‘voorhuis’, via vaste trap vanuit garage te bereiken: overloop, bergruimte en ruimte voor het realiseren van een ruime extra (slaap)kamer, vide atelier.

2e verdieping: ruime bergzolder over de gehele ‘achterhoeve’.

Kenmerken

TypeWoonhuis
Bouwvormbestaande bouw
Woonoppervlakte225 m²
EnergielabelC
Bouwperiode1700
Refresh to make it work.

Delen op socialmedia

Helaas..
Dit object is niet meer beschikbaar

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 0511 469 048 voor direct contact.

Contact opnemen