?>

Master de Vrieswei 16 9262 NT SUMAR

€ 369.000 kosten koper
Status: 

Omschrijving

Op vrije locatie centraal in het dorp bevindt zich deze sfeervolle woonboerderij met diepe zonnige tuin, royale dubbele garage (6.60 x 9 m.) met kap en prachtig vrij uitzicht over het aangrenzende perceel(tje) weiland.

De oorspronkelijke woning c.q. het voorhuis is gebouwd omstreeks 1929 waarna de woning vanaf 2005 tot 2011 nagenoeg geheel nieuw is opgetrokken en is royaal is uitgebreid. U vindt hier het karakter van een oude sfeervolle boerderij met hedendaags comfort! 

Het betreft een lichte zonnige woning door de zuidelijke ligging.

De voorkamer van de boerderij zou zich uitstekend kunnen lenen voor bijvoorbeeld kantoor- of praktijk aan huis. 

De woning is goed geïsoleerd en energiezuinig. Centrale verwarming (grotendeels vloerverwarming) en warmwatervoorziening geschieden door middel van een HR combiketel van 2008. 

Het geheel is gelegen op een ruim erf omgeven door een royale tuin met diverse oude fruitbomen, groot speel/groenveld en zonneterras op het zuiden met vrij uitzicht over aangrenzend (buur) weiland. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. De kavel meet 1045 m² eigen grond.

De 2010 gebouwde ruime dubbele vrijstaande garage van 6.60 x 9 meter met kap is door de hoogte ook geschikt voor bijvoorbeeld stallen van een camper, caravan of plaatsen van een autobrug. 

Het dorp en omgeving

Sumar is een vriendelijk dorp in de Friese gemeente Tytsjerksteradiel. Deze gemeente kent een fraai, afwisselend landschap. Zo vindt u er water, weilanden, veengebieden en bossen die uitnodigen tot urenlange wandel-, fiets-, boot- en ruitertochten. Zo liggen de Noordelijke Friese Wouden bezaaid met de zgn. paddenstoelen (verwijzingsborden) die met elkaar prachtige ruiter- en menroutes vormen.

Sumar ligt aan het Burgumermeer die in open verbinding met de andere Friese meren. Sumar is zeer centraal gelegen nabij diverse uitvalswegen (Centrale As, N31, A7 en nieuwe N381), op korte afstand van Drachten en Burgum. 

Verder treft men in de gemeente onder meer gezellige watersportdorpen (o.a. Earnewoude) en historische buitenplaatsen (De Klinze, Stania State en Vijversburg in het bos van Ypey). Naast dit bos is een 18-holes golfbaan gelegen.

Tytsjerksteradeel is de trotse "huisvester" van twee bijzondere natuurgebieden: Nationaal landschap "De Noordelijke Wouden" en Nationaal Park "De Alde Feanen": een bijna 4.000 hectare groot laagveenmoeras. Dit Nationaal Park bestaat uit zeer afwisselende en zeldzame landschappen met onder meer meren, veenplassen, rietlanden, moerasbossen en geel gekleurde dotterbloemhooilanden. Deze enorme landschappelijke variatie zorgt ook voor een enorme rijkdom aan planten en dieren.

Begane grond: voor-entree, hal met laminaatvloer en toiletruimte (in aanbouw), voorkamer c.q. praktijk/kantoorruimte met laminaatvloer, vaste kast en balkenplafond, sfeervolle tuingerichte, zonnige en ruime woonkamer met laminaatvloer, tweemaal tuindeuren en open keuken met moderne U-opstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, bijkeuken met plavuizenvloer en achter-entree, toilet met fonteintje, badkamer met douche, wastafelmeubel en witgoed-aansluitingen.

1e verdieping: overloop met laminaatvloer en bergruimte, 4 slaapkamers met laminaatvloer en bergruimte/vaste kasten, 2e badkamer (nog te realiseren) met vloerverwarming. 

2e verdieping: vaste trap naar overloop met laminaatvloer en berg- en c.v.-ruimte, slaapkamer met laminaatvloer.

Kenmerken

TypeWoonhuis
Bouwvormbestaande bouw
Woonoppervlakte180 m²
EnergielabelB
Bouwperiode2011
Refresh to make it work.

Delen op socialmedia

Helaas..
Dit object is niet meer beschikbaar

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 0511 469 048 voor direct contact.

Contact opnemen