?>

Master de Vrieswei 16 9262 NT SUMAR

€ 638.000 Kosten koper
Status: 

Omschrijving

Stelt u zich eens voor; wonen op een vrij plekje centraal in de prachtige Fryske Wâlden (Friese Wouden) op fietsafstand van Burgum waar u alle voorzieningen binnen handbereik heeft en eveneens geniet van een prachtig uitzicht, van rust, ruimte en natuur. Het kan!!
Op rustige locatie in de kern van het dorp bevindt zich deze sfeervolle woonboerderij met diepe zonnige tuin, ruime garage met kap, recent gerealiseerde luxe Bêd & Brochje verblijf (B & B ‘The Beach House’) en prachtig vrij uitzicht over het aangrenzende perceel(tje) weiland.

De oorspronkelijke woning c.q. het voorhuis is gebouwd omstreeks 1929 waarna de woning vanaf 2005 tot 2011 nagenoeg geheel nieuw is opgetrokken en royaal is uitgebreid. Het sanitair en de bijkeuken zijn in 2019 modern en luxe ingericht. U vindt hier het karakter van een oude sfeervolle boerderij met hedendaags comfort! De woning is goed geïsoleerd, energiezuinig en grotendeels voorzien van vloerverwarming (begane grond en badkamer). Het betreft een lichte zonnige woning door de zuidelijke ligging.

De voorkamer van de boerderij zou zich uitstekend kunnen lenen voor bijvoorbeeld kantoor- of praktijk aan huis.

Het geheel is gelegen op een ruim erf omgeven door een royale tuin met diverse oude fruitbomen, groot speel/groenveld en zonneterras op het zuiden met vrij uitzicht over aangrenzend (buur) weiland. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein, de kavel meet 1045 m² eigen grond.

In de directe omgeving zijn vele mooie wandel-, fiets- en ruitenpaden, de woning ligt te midden van het prachtige Friese coulisselandschap nabij de Burgumer Mar.


Het dorp en omgeving

Sumar is een gemoedelijk dorp in de Friese gemeente Tytsjerksteradiel. Deze gemeente kent een fraai, afwisselend landschap. Zo vindt u er water, weilanden, veengebieden en bossen die uitnodigen tot urenlange wandel-, fiets-, boot- en ruitertochten. Zo liggen de Noordelijke Friese Wouden bezaaid met de zgn. paddenstoelen (verwijzingsborden) die met elkaar prachtige ruiter- en menroutes vormen.

Sumar ligt aan het Burgumermeer die in open verbinding staat met de andere Friese meren. Het dorp is zeer centraal gelegen nabij diverse uitvalswegen (Centrale As, N31, A7 en nieuwe N381), op korte afstand van Drachten en Burgum.
In Sumar vindt u o.a. basisscholen, dorpshuis, sportfaciliteiten, haven, openbaar vervoer en een rijk verenigingsleven.
Verder treft men in de gemeente onder meer gezellige watersportdorpen (o.a. Earnewoude) en historische buitenplaatsen (De Klinze, Stania State en Vijversburg in het bos van Ypey). Naast dit bos is een 18-holes golfbaan gelegen.

Tytsjerksteradeel is de trotse "huisvester" van twee bijzondere natuurgebieden: Nationaal landschap "De Noordelijke Wouden" en Nationaal Park "De Alde Feanen": een bijna 4.000 hectare groot laagveenmoeras. Dit Nationaal Park bestaat uit zeer afwisselende en zeldzame landschappen met onder meer meren, veenplassen, rietlanden, moerasbossen en geel gekleurde dotterbloemhooilanden.

Deze enorme landschappelijke variatie zorgt ook voor een enorme rijkdom aan planten en dieren.


Begane grond: voor-entree, hal met balkenplafond, voorkamer c.q. praktijk/kantoorruimte met balkenplafond en vaste kast, modern luxe toilet met wastafeltje, sfeervolle tuingerichte, zonnige en ruime woonkamer met balkenplafond, tweemaal tuindeuren en open keuken met moderne opstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, ruime bijkeuken met plavuizenvloer, balkenplafond, witgoed-aansluitingen, spoelbakje, achter-entree en trapopgang naar verdieping.

De gehele woning is voorzien van moderne laminaatvloeren (m.u.v. ‘natte’ ruimtes).

1e verdieping: overloop met bergruimte, 4 slaapkamers met bergruimte/vaste kasten, moderne luxe badkamer (2019) met dakkapel, vloerverwarming, badkamermeubel met dubbele wastafel, toilet en douche.

2e verdieping: vaste trap naar overloop met berg- en c.v.-ruimte, 5e slaapkamer.

Het sfeervolle, verwarmde en geïsoleerde Bêd & Brochje verblijf (B & B ‘The Beach House’) is in 2023 geheel nieuw gebouwd en voor vele doeleinden geschikt. Het verblijf is o.a. voorzien van een keuken/woonruimte, luxe badkamer, eigen zonneterras en een te bereiken via vaste trap naar de 1e verdieping slaapkamer en zolderruimte.

U kunt de ‘The Beach House’ voortzetten wat de nodige voordelen met zich mee brengt; zo is een verbouwing niet meer nodig én profiteert u van de reeds opgebouwde naamsbekendheid. Echter kunt u natuurlijk ook gewoon lekker ruim wonen al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld werken aan huis of mantelzorgwoning.

De 2010 gebouwde ruime vrijstaande garage van ca. 30 m² met kap is door de hoogte ook geschikt voor bijvoorbeeld stallen van een camper, caravan of plaatsen van een autobrug.

Kenmerken

TypeWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Bouwvormbestaande bouw
Woonoppervlakte180 m²
EnergielabelB
Bouwperiode2011
Refresh to make it work.

Delen op socialmedia

Helaas..
Dit object is niet meer beschikbaar

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 0511 469 048 voor direct contact.

Contact opnemen