?>

Mounewei 16 9111 HB BURDAARD

€ 595.000 Kosten koper
Status: 

Omschrijving

Een prachtige woning op fantastische droomplek aan de Dokkumer Ee!

Karaktervol wonen aan vaarwater met een idyllische tuin, meerdere veranda’s voor een romantisch diner bij ondergaande zon en dit alles op nog geen 15 minuten van het bruisende Dokkum met alle voorzieningen bij de hand. De authentieke details, de indrukwekkende statige uitstraling en de schitterend aangelegde tuin zijn sfeerbepalend bij deze prachtige woning!

Historie, familiehuis, rust en ruimte is wat deze woning met o.a. royale garage en grote tuin aan het water te bieden heeft. Het geheel is gelegen op kavel van maar liefst ruim 1100 m² eigen grond.

Deze bijzonder karaktervolle en statige ‘Heerenhuizing’, gelegen naast de imposante molen De Zwaluw met houtzagerij, is in 1915 door de eigenaar van de houtzagerij onder architectuur van H.J. Gros (Leeuwarden) verbouwd tot de huidige woning. De woning is zowel intern als extern in hoge mate van gaafheid en van bijzondere betekenis in het straatbeeld (beschermd dorpsgezicht).

Het geheel is altijd keurig en met veel liefde onderhouden. Verwarming geschiedt door middel van een HR combiketel en verder is er sprake van deels isolatieglas en vloerisolatie. De royale garage met sfeervolle veranda is omstreeks 2000 ‘in stijl’ bijgebouwd.

Langs het open vaarwater is het genieten van de rust langs het water en het bootverkeer dat ’s zomers langs vaart. In de zomer passeren zo’n twaalfduizend boten het dorp.

Burdaard ligt aan de beroemde Elfstedenroute, tussen Dokkum en Bartlehiem (van het bekende bruggetje), aan de Dokkumer Ee (staande mastroute). Vanwege deze ligging is Burdaard een bekende aanlegplaats voor watersporters.

Het betreft een royale woning met vele authentieke kenmerken zoals glas-in-lood ramen, bedstede, paneeldeuren, stucplafonds, granitovloeren, lambriseringen en fraaie kozijnomlijstingen met blinden.

Door de ruime maatvoering en de bestemming van het perceel (Wonen en gemende functies toegestaan) leent het object zich ook uitstekend voor bijvoorbeeld bed & brochje, wonen & werken of als zgn. kangoeroe woning.

De royale romantische tuin biedt optimaal privacy en is bijzonder fraai, met diverse bloemen borders, fruitbomen, groentetuin, prieeltje, zon- en schaduwterrassen, ruime (hobby)schuur en meerdere sfeervolle veranda’s. Werkelijk een paradijsje om in te vertoeven!

De romantiek straalt ervan af in deze fijne omsloten tuin met alle privacy. De diverse zon- en schaduwterrassen bieden heerlijke plekjes om te vertoeven. De veranda’s benadrukken het landleven maar ook de ligging op fiets- en vaarafstand van de bruisende steden Dokkum en Leeuwarden.

Met een sloepje of de kano’s ’s-avonds nog even een blokje om, het kan hier allemaal.

Begane grond: authentiek voorportaal, entree, gang met prachtige granito vloer, sfeervolle (eet/zij)kamer met balkenplafond, fraaie kozijnomlijstingen met blinden, schouw, brede houten vloerdelen, vaste kasten (voorheen in gebruik als bedstede) en ruim vrij uitzicht over de Dokkumer Ee, voorkamer met parketvloer, vaste kasten, marmeren schouw, fraai ornamenten stucplafond en eveneens ruim vrij uitzicht over de Dokkumer Ee, suitedeuren naar achterkamer met parketvloer, vaste kasten, fraai ornamenten stucplafond en tuindeuren naar sfeervolle veranda, gesloten keuken met balkenplafond, schouw, kelder, vaste kast en lichte hoekopstelling v.v. enige inbouwapparatuur, vrijdragend toilet met fonteintje, bijkeuken met antieke estrikken vloer, witgoed-aansluitingen, zij-entree, c.v.-opstelling, vaste kastenwand, tuindeur en doorgang naar ruime aangebouwde garage (ca. 34 m²) met zolder en tweede veranda.

1e verdieping: stijlvolle trap naar lichte en ruime overloop met parketvloer, luxe en royale badkamer met douche, ligbad, dubbele wastafel, sauna, 2e toilet en bidet, 3 slaapkamers met parketvloer, vaste kasten en balkon waarvan 1 met bedstede, royale 4e (slaap)kamer met vaste kasten, bergruimte en slaapvertrek met wastafelmeubel.

Kenmerken

TypeWoonhuis
Bouwvormbestaande bouw
Woonoppervlakte220 m²
Refresh to make it work.

Delen op socialmedia

Helaas..
Dit object is niet meer beschikbaar

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 0511 469 048 voor direct contact.

Contact opnemen