?>

Seadwei 8 9261 XM EASTERMAR

€ 475.000 Kosten koper
Status: 

Omschrijving

Aan de rand van Eastermar grenzend aan It Heechsân bevindt zich deze fraaie “statige” woonboerderij “Refugium” geheel gelegen op een perceel van 1740 m2. Door de prachtige, landelijke stand kunt u genieten van het vrije uitzicht over de landerijen. Rust & ruimte typeren deze fantastische locatie.

De boerderij met hals en dwarsgeplaatst voorhuis heeft een beeldbepalende ligging op het fraaie erf afgescheiden van de weg door een watergang. Het voorhuis is voorzien van een bijzonder rijke neoclassicistische ornamentiek en is grotendeels nog in originele staat. De fraaie elementen van weleer zijn hier behouden gebleven.

“Refugium” is door de gemeente Tytsjerksteradiel aangewezen als zijnde een zogenaamd “karakteristiek pand”. De boerderij is geen monument in de zin van de monumentenwet maar wordt wel karakteristiek geacht of streekeigen. Voor “karakteristieke panden” is het mogelijk om voor restauratie en onderhoud een laagrentende lening aan te vragen bij het Nationaal Restauratiefonds (zie voor meer informatie

De voormalige schuur is in 1979 nagenoeg geheel opnieuw opgebouwd tot woonruimte waardoor onder andere een prachtige ruime tuingerichte living met niveauverschil en een grote haardpartij zijn gerealiseerd. Vanaf 2014 is de woning op meerdere onderdelen gerenoveerd en gemoderniseerd.

Verwarming geschiedt door middel van twee cv-ketels en warmwatervoorziening door een recent geplaatste gasboiler (2013). De woonkamer is voorzien van vloerverwarming, overige kamers van radiatoren. In de woonkamer is een open haard met een in 2009 nieuw geplaatste pijp. 
De studeerkamer is beschikt eveneens over een openhaard. Er is eveneens een waterontharder geïnstalleerd waardoor men door het gehele pand geen last heeft van kalkaanslag.

Gezien de twee aparte keukens, badkamers, voordeuren, kamers etc. leent deze fraaie boerderij zich ook uitstekend als bijvoorbeeld kangoeroe. Verder is het pand ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld Bed & Breakfast of andere bedrijvigheid aan huis.

Eastermar heeft verbazend veel winkels & bedrijvigheid voor een dorp op deze schaal. Het is een parel in de Fryske Wâlden, een eeuwenoud dorp, waar de rust en ruimte van weleer nog volop aanwezig zijn, gelegen in een uniek natuurgebied tussen de Burgumer Mar en de Leijen ( De boerderij ligt op slechts 10 minuten van de A7 gelegen met goede verbindingen naar de Randstad, Groningen, Heerenveen, Zwolle etc.

Kortom uniek object met vele mogelijkheden, gelegen op een uitstekende landelijke woonstand.

Indeling voorhuis: voor-entree, gang met aan weerszijden twee (woon)kamers met originele elementen, badkamer met ligbad en separate doucheruimte, toilet, opkamer, kelder, oorspronkelijke keuken met granieten aanrecht en originele schouw.

Indeling voormalige schuur: zij-entree met zeer ruime hal met trapopgang en toilet, ruime tuingerichte woonkamer op het zuiden met fraai uitzicht over de landerijen, voorzien van plavuizenvloer met vloerverwarming, tuindeur en toegang tot recent vernieuwde keukenopstelling v.v. granietenblad, diverse inbouwapparatuur en vaste kasten, bijkeuken met diepe voorraadkast en achter-entree, studeerkamer met haardpartij en tuindeur, slaapkamer, nette badkamer met ligbad, douche en wastafel, toilet met fonteintje.

1e verdieping voorhuis: trapopgang naar overloop, eenvoudige slaapkamers en zolderruimte.

1e verdieping voormalige schuur: overloop, grote bibliotheek-/slaapkamer, twee bergingen en royale bergzolder.

Kenmerken

TypeWoonhuis
Bouwvormbestaande bouw
Woonoppervlakte400 m²
EnergielabelG
Bouwperiode1886
Refresh to make it work.

Delen op socialmedia

Helaas..
Dit object is niet meer beschikbaar

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 0511 469 048 voor direct contact.

Contact opnemen