?>

Hoofdweg 22 9112 HH BURDAARD

€ 395.000 Kosten koper
Status: 

Omschrijving

Een royale moderne bovenwoning met separate winkel op prachtige droomplek aan de Dokkumer Ee!

In het beeldbepalende centrum van Burdaard, aan de Dokkumer Ee, ligt dit unieke object met vele mogelijkheden! Het betreft hier een gerenoveerd en goed onderhouden pand bestaande uit een royale bovenwoning van ca. 195 m² en mooie winkel/bedrijfsruimte van ca. 250 m² op de begane grond.

Tot eind 2021 was de dorp(service)supermarkt ‘Super Oan ‘e Ie’ in de winkel gevestigd echter vanwege gezondheidsredenen moest de huidige eigenaar spijtig genoeg de winkeldeuren sluiten. De toekomstige eigenaar zou hier uiteraard weer een supermarkt kunnen vestigen maar de bedrijfsruimte biedt ook vele andere mogelijkheden.

Bijvoorbeeld wonen met Bêd & Brochje (Bed & Breakfast), wonen en thuiswerken, kangoeroewoning, wonen met atelier etc..

Zowel aan de Hoofdweg als aan de Eewal heeft de winkel een entree waardoor de winkel zowel per boot, voet, fiets of auto goed bereikbaar is.

De bestemming is ‘Detailhandel met inbegrip van supermarkten en bedrijfswoning’ en biedt diverse mogelijkheden. Voor informatie over bestemmingswijzigingen kunt u contact opnemen met de gemeente.

Burdaard ligt aan de beroemde Elfstedenroute, tussen Dokkum en Bartlehiem (van het bekende bruggetje), aan de Dokkumer Ee (staande mastroute). Vanwege deze ligging is Burdaard een bekende aanlegplaats voor watersporters.

De royale bovenwoning is omstreeks 2005 degelijk gebouwd, goed onderhouden en in de afgelopen jaren grotendeels gemoderniseerd. De woning is goed geïsoleerd en deels voorzien van kunststof kozijnen.

Langs het open vaarwater is het genieten van de rust langs het water en het bootverkeer dat ’s zomers langs vaart. In de zomer passeren zo’n twaalfduizend boten het dorp.

Het geheel is gelegen op een kavel van 360 m² eigen grond en op eigen erf is voldoende parkeergelegenheid.

Kortom uniek pand met vele mogelijkheden gelegen op prachtige locatie!


Het dorp en omgeving
Burdaard (gelegen in de gemeente Noardeast-Frylân) is een van de mooiste Friese terpdorpen gelegen aan de Waddenkust, een ongerept agrarisch gebied met stille wandel- en fiets paden, zoals het fraaie pad langs de Dokkumer Ee. Er is volop gelegenheid om de omgeving te verkenner op het land maar ook te water.

Het gemoedelijke dorp Burdaard heeft bijna 1200 inwoners en is gelegen tussen Dokkum en Leeuwarden aan de Dokkumer Ee met verbindingen via open bruggen (staande mastroute) naar Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese Merengebied.
Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers.

Het dorp heeft vele voorzieningen, een actief verenigingsleven en er zijn vele mogelijkheden om te sporten. Zo is er een groot multifunctioneel centrum (Het Spectrum) met theater en zwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, passantenhaven met trailerhelling en minicamping, een basisschool, peuterspeelplaats, kinderdagverblijf, café-restaurant met hotelkamers, bakkerswinkeltje, bloemenwinkel, doe-het-zelf-winkel, huisarts met apotheek, museum enz..

Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland.

Indeling winkel/bedrijfsruimte
Overdekte entree ‘Hoofdweg’, keurige winkelruimte van ca. 215 m² met plavuizenvloer, systeemplafond en twee entree vanaf de ‘Eewal’, opslagruimte, toilet, kantoortje, opslagruimte met garagedeur, hal met separate opgang naar bovenwoning.

Indeling bovenwoning
Separate zij-entree ‘Hoofdweg’, hal met plavuizenvloer, vaste trap naar overloop met houten vloerdelen, gang met houten vloerdelen, vrijdragend toilet met fonteintje, witgoed-ruimte met dakkapel, technische- en bergruimte, lichte (halfopen) keuken met houten vloerdelen, moderne hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur en schuifpui naar zonnige dakterras gesitueerd op het westen, woonkamer met houtenvloerdelen, prachtig uitzicht over de ‘Dokkumer Ee’, schuifpui naar dakterras ‘keuken’ en kunststof schuifpui naar dakterras ‘Eewal’, 4 slaapkamers met houten vloerdelen waarvan 1 zeer royale met vaste kastenwand, schuifpui naar dakterras en toegang tot moderne en complete badkamer met douche, ligbad, vrijdragend toilet en wastafelmeubel.

Kenmerken

Over dit object

Overdracht
Statusbeschikbaar
Prijs€ 395.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar2005
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectAppartement
Hoofdfunctiebedrijfswoning
Indeling
Woonoppervlakte195 m²
Perceeloppervlakte360 m²
Woning Inhoud550 m³
Kamers5 (4 slaapkamers)
Energie
EnergielabelB
Refresh to make it work.

Delen op socialmedia

Plan een bezichtiging
voor: Hoofdweg 22

Bel ons op 0511 469 048 voor direct contact.
Of laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy