Wil je meer weten over het ruilen van je huis? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 


*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy

Woningruil 

Van ruilen komt huilen? Zeker niet, het ruilen van huizen kan een hele mooie oplossing zijn, zeker in deze tijden van krapte op de woningmarkt. Het kan hierdoor best spannend zijn om je huis te verkopen. Want lukt het wel om op tijd een nieuwe woning te vinden? Als je besluit om voor woningruil te gaan hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Hoe werkt woningruil?

Bij woningruil zet je je huis niet zomaar te koop, je zet je huis te ruil. Doordat je een woning koopt en verkoopt van en aan dezelfde partij ben je er zeker van dat je niet zonder huis eindigt. Ook hoef je niet bang te zijn dat je tijdelijk met dubbele woonlasten te maken hebt.

Het belangrijkste aspect is natuurlijk het vinden van de juiste match. Wij van Link Makelaars denken graag met je mee en kunnen ons netwerk inzetten om de ideale tegenpartij te vinden. Als de juiste match eenmaal gevonden is zullen beide huizen moeten worden getaxeerd.

Bij inruil wordt voor beide woningen een koopovereenkomst opgemaakt en is er bij beide woningen sprake van kosten koper. De kans is wel groot dat de woningen in prijs verschillen en dat een van beide partijen extra geld moet inleggen. Zodra er overeenstemming is bereikt over de verkoopprijzen is het tijd voor champagne en kunnen er handtekeningen gezet worden bij de notaris.

Voor wie is woningruil geschikt?

Woningruil is geschikt voor iedereen die een huis bezit, wil verhuizen en van zekerheid houdt. Jonge gezinnen die toe zijn aan een groter huis kunnen bijvoorbeeld een hele goede match zijn met een ouder koppel dat juist wat kleiner wil gaan wonen.