1 - 10 van de 10

Eewal 31
BURDAARD

winkelruimte, bestaande bouw

Woning oppervlakte195 m²
Een royale moderne bovenwoning met separate winkel op prachtige droomplek aan de Dokkumer Ee!

In het beeldbepalende centrum van Burdaard, aan de Dokkumer Ee, ligt dit unieke object met vele mogelijkheden! Het betreft hier een gerenoveerd en goed onderhouden pand bestaande uit een royale bovenwoning van ca. 195 m² en mooie winkel/bedrijfsruimte van ca. 250 m² op de begane grond.

Tot eind 2021 was de dorp(service)supermarkt ‘Super Oan ‘e Ie’ in de winkel gevestigd echter vanwege gezondheidsredenen moest de huidige eigenaar spijtig genoeg de winkeldeuren sluiten. De toekomstige eigenaar zou hier uiteraard weer een supermarkt kunnen vestigen maar de bedrijfsruimte biedt ook vele andere mogelijkheden.

Bijvoorbeeld wonen met Bêd & Brochje (Bed & Breakfast), wonen en thuiswerken, kangoeroewoning, wonen met atelier etc..

Zowel aan de Hoofdweg als aan de Eewal heeft de winkel een entree waardoor de winkel zowel per boot, voet, fiets of auto goed bereikbaar is.

De bestemming is ‘Detailhandel met inbegrip van supermarkten en bedrijfswoning’ en biedt diverse mogelijkheden. Voor informatie over bestemmingswijzigingen kunt u contact opnemen met de gemeente.

Burdaard ligt aan de beroemde Elfstedenroute, tussen Dokkum en Bartlehiem (van het bekende bruggetje), aan de Dokkumer Ee (staande mastroute). Vanwege deze ligging is Burdaard een bekende aanlegplaats voor watersporters.

De royale bovenwoning is omstreeks 2005 degelijk gebouwd, goed onderhouden en in de afgelopen jaren grotendeels gemoderniseerd. De woning is goed geïsoleerd en deels voorzien van kunststof kozijnen.

Langs het open vaarwater is het genieten van de rust langs het water en het bootverkeer dat ’s zomers langs vaart. In de zomer passeren zo’n twaalfduizend boten het dorp.

Het geheel is gelegen op een kavel van 360 m² eigen grond en op eigen erf is voldoende parkeergelegenheid.

Kortom uniek pand met vele mogelijkheden gelegen op prachtige locatie!

Het dorp en omgeving
Burdaard (gelegen in de gemeente Noardeast-Frylân) is een van de mooiste Friese terpdorpen gelegen aan de Waddenkust, een ongerept agrarisch gebied met stille wandel- en fiets paden, zoals het fraaie pad langs de Dokkumer Ee. Er is volop gelegenheid om de omgeving te verkenner op het land maar ook te water.

Het gemoedelijke dorp Burdaard heeft bijna 1200 inwoners en is gelegen tussen Dokkum en Leeuwarden aan de Dokkumer Ee met verbindingen via open bruggen (staande mastroute) naar Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese Merengebied.
Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers.

Het dorp heeft vele voorzieningen, een actief verenigingsleven en er zijn vele mogelijkheden om te sporten. Zo is er een groot multifunctioneel centrum (Het Spectrum) met theater en zwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, passantenhaven met trailerhelling en minicamping, een basisschool, peuterspeelplaats, kinderdagverblijf, café-restaurant met hotelkamers, bakkerswinkeltje, bloemenwinkel, doe-het-zelf-winkel, huisarts met apotheek, museum enz..

Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland.

Indeling winkel/bedrijfsruimte
Overdekte entree ‘Hoofdweg’, keurige winkelruimte van ca. 215 m² met plavuizenvloer, systeemplafond en twee entree vanaf de ‘Eewal’, opslagruimte, toilet, kantoortje, opslagruimte met garagedeur, hal met separate opgang naar bovenwoning.

Indeling bovenwoning
Separate zij-entree ‘Hoofdweg’, hal met plavuizenvloer, vaste trap naar overloop met houten vloerdelen, gang met houten vloerdelen, vrijdragend toilet met fonteintje, witgoed-ruimte met dakkapel, technische- en bergruimte, lichte (halfopen) keuken met houten vloerdelen, moderne hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur en schuifpui naar zonnige dakterras gesitueerd op het westen, woonkamer met houtenvloerdelen, prachtig uitzicht over de ‘Dokkumer Ee’, schuifpui naar dakterras ‘keuken’ en kunststof schuifpui naar dakterras ‘Eewal’, 4 slaapkamers met houten vloerdelen waarvan 1 zeer royale met vaste kastenwand, schuifpui naar dakterras en toegang tot moderne en complete badkamer met douche, ligbad, vrijdragend toilet en wastafelmeubel.
€ 395.000 k.k.

Tussendijken 14
Burgum

kantoorruimte, bestaande bouw

Woning oppervlakte214 m²
Op één van de mooiste locaties van Burgum, in het ‘oude’ Tussendijken vindt u deze bijzondere onder architectuur gebouwde woning met o.a. voormalige praktijkruimte, schitterende royale Engelse tuin en dubbele garage. De ruime kavel meet 1661 m² eigen grond.

Deze zeer goed onderhouden rietgedekte woning heeft een totale woonoppervlakte van maar liefst ruim 300 m² en is gelegen in een rustige omgeving met veel (volwassen) groen en privacy.

“Tussendijken” is een zeer gewilde woonlocatie aan de rand van Burgum met vele voorzieningen zoals o.a. winkels, sportfaciliteiten, scholen etc. op loop-/fietsafstand. U kunt hier met uw gezin genieten van rust en ruimte!

De royale maatvoering in combinatie met de prachtige ligging maakt deze speelse en levensloopbestendige woning met voorheen praktijkruimte (met eigen ingang) uniek en biedt vele mogelijkheden. Het geheel leent zich uitstekend voor een combinatie van wonen en werken, met een praktijk, kantoor of atelierruimte aan huis. De ‘voormalige praktijkruimte’ is tevens voor andere doeleinden geschikt, bijvoorbeeld hobbyruimte of een separate woning met eigen voorzieningen (zijnde ‘kangoeroewoning’).

De zeer ruime Engelse tuin rondom de woning is een waar paradijs te noemen. Wij nodigen u van harte uit om deze schitterde tuin te bewonderen, het is een lust voor het oog! Maximale privacy, meerdere (grote) terrassen, smalle paadjes, mysterieuze doorgangen, veel volwassen bomen, vijverpartij,
moestuin (voor kweken biologische groentes), fruitbomen, kleine zitjes en nog veel meer valt er te zien en ontdekken bij een wandeling door de romantisch tuin.

Het voorerf en de brede oprit bieden ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen erf en dubbele garage veel stallingsruimte.

In 2001 is de (voormalige) praktijkruimte aan de voorzijde uitgebreid en is de praktijk geheel gerenoveerd c.q. gemoderniseerd.

Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een tweetal HR combiketels. De woonkamer is voorzien van comfortabele vloerverwarming met tijdloze leistenenvloer en in de woonkamer vindt u daarnaast voor de koudere en donkere dagen een sfeervolle houtkachel.

Het buitenschilderwerk is in 2021 uitgevoerd en de woning is voorzien van grotendeels isolatieglas (deels HR++), dak-, vloer- en muurisolatie.

Alle denkbare voorzieningen bevinden zich op loop/fietsafstand. Burgum biedt een uitgebreid winkelaanbod, vele sportvoorzieningen, prima openbaar vervoer, voortgezet- en basisonderwijs etc..

Kom sfeerproeven bij dit bijzondere object, zien is geloven!

Zie ook www.tussendijken14.nl. Deze prachtige woning is in collegiale verkoop met Makelaardij Friesland te Leeuwarden.


Begane grond: zij-entree, ruime hal met leistenenvloer en garderobe, toilet met fonteintje, royale eetkamer van ca. 38 m² met leistenenvloer (v.v. vloerverwarming), schuifpui en vaste kast, sfeervolle tuingerichte woonkamer van ca. 25 m² met leistenenvloer, vide, houtkachel, (open) vaste kasten en schuifpui, ruime slaapkamer met houten vloerdelen, tuindeur, vaste kastenwand en aangrenzende nette badkamer met inloopdouche, wastafel en vrijdragend toilet, keuken met leistenenvloer en moderne kwaliteitssopstelling (Bulthaup designkeuken) met veel kastruimte en diverse inbouwapparatuur, bijkeuken met praktische vaste kastenwand, spoelbak en achter-entree, overkapping naar dubbele garage.

Vanuit de hal bereikt men de gang naar de voorgelegen (voormalige) praktijkruimte van ca. 90 m².

1e verdieping: trapopgang vanuit eetkamer naar kantoor/werkruimte met vide en bergruimtes, tweede trapopgang vanuit hal naar overloop, technische ruimte met witgoed-aansluitingen, nette 2e badkamer met ligbad, toilet, dubbele wastafel en douche, slaapkamer met toegang tot balkon, speelse verlaagde doorloop naar overloop met berg/inloopkast, 3 slaapkamers.

2e verdieping: trap vanaf overloop naar bergzolder.

Indeling (voormalige) praktijkruimte:

Begane grond: voor-entree met receptie, modern vrijdragend toilet met fonteintje, wachtruimte/kamer met grote (hoek)raampartij en fraai ruim zicht, gang met vaste kastenwand, receptie/werkkamer met praktisch en keurig keukenblok, spreekkamer met aangrenzende onderzoekskamer met eveneens
praktisch en keurig keukenblok, spreekkamer met wastafel.

1e verdieping: vlizotrap naar ruime zolder met mogelijkheid voor realiseren van bijvoorbeeld extra (slaap)kamer of verruimen al aanwezige slaapkamers.
€ 725.000 k.k.

Noarderein 1-D
Drogeham

kantoorruimte, bestaande bouw

Verhuur kantoor/praktijkruimtes en loods:

Op een nieuw gerealiseerd kleinschalig bedrijventerrein aan de rand van Drogeham en zeer nabij de provinciale weg N369 zijn in een bedrijfsunit aan het Noarderein 1D meerdere kantoor/praktijkruimtes gerealiseerd zijn voor verhuur.

Op de begane grond bevindt zich de gezamenlijke entree en een kantoorruimte van ca. 18 m² met een eigen pantry. Op de verdieping bevinden zich twee kantoor/praktijkruimtes van elke ca. 20 m² met pantry, badkamer en een toiletruimte. De entree en toiletruimte zijn voor gemeenschappelijk gebruik. De twee kantoorruimtes op de verdieping zijn alleen in één geheel te huren. De naastliggende loods is separaat te huur en meet ca. 60 m², heeft een eigen toilet, grote overheaddeur (4 x 4.20 m.), zolder (ca. 12 m²) en uitstortgootsteen.


Kenmerken & voorzieningen

Technisch:
- vloerverwarming (wifi) en airco kantoren verdieping;
- elektrische radiator (wifi) kantoor begane grond
- loods geen verwarming
- ventilatie middels centraal afzuigsysteem;
- elektriciteitsmeting per kantoorruimte/loods;
- diverse data-aansluitingen;
- snel internet door glasvezel aansluiting;

Bouwkundig:
- systeemplafonds voorzien van LED verlichtingsarmaturen;
- kunststof draai-/kiepramen voorzien van HR++;
- 1 toiletruimte met fonteintje op de verdieping;
- 1 doucheruimte met wastafel behorende bij de bovenste kantoren;
- PVC vloeren in kantoren, trap industrieel tapijt en schoonloopmat in entree;
- glasweefselbehang, reeds gesausd in basiskleur.
- RC waarde > 3

Parkeerplaatsen:
Bij de kantoorruimte is parkeergelegenheid aanwezig op eigen terrein.

Openbaar vervoer:
Bushalte is aanwezig op ca. 300 meter afstand.

Inrichting:
Naar eigen inzicht maar is reeds voorzien Ahrend bureaus en stoelen.

Bestemming:
Bedrijf, geschikt voor bedrijven vallende onder de categorieën 1 en 2, dienstverlenende bedrijven en productie gebonden detailhandel.

Huurprijzen:
- Loods (60 m² ) € 400,- per maand.
- Kantoor/praktijkruimte begane grond (18 m² ) € 150,- per maand.
- Kantoor/praktijkruimtes verdieping (40 m²) € 350,- per maand.

Prijzen inclusief servicekosten en is er geen btw van toepassing!


De minimale huurperiode bedraagt 1 jaar, de ruimtes zijn op korte termijn beschikbaar, verder is er sprake van borgstelling (3 huurmaanden) en is screening kandidaat huurder een vereiste.
€ 150,00 p.m

Tjaerdawei 31
RINSUMAGEAST

bedrijfsruimte, bestaande bouw

Het geheel is altijd netjes onderhouden echter is de woning intern gedateerd, modernisering en verduurzaming zal veel wenselijk zijn. Verwarming geschiedt door middel van heteluchtverwarming en een houtkachel in de woonkamer. Verder is de woning voorzien van grotendeels isolatieglas.

De aangebouwde werkplaats/garage meet bijna 150 m² en de vrijstaande werkplaats/garage met overkapping meet eveneens ca. 150 m² (excl. opslagzolder). Deze ruimtes zijn ideaal voor bedrijfsmatig gebruik of als hobby- en stallingsruimte.

Na overleg met gemeente zou je de werkplaatsen/garages wellicht ook kunnen gebruiken/inrichten als 2e woning c.q. mantelzorg- of kangoeroewoning, kantoor/praktijkruimtes of Bêd & Brochje kamers (B&B).

Omgeven door natuurlijke schoonheid biedt Rinsumageast tal van wandel- en fietsroutes, evenals toegang tot het “Geastmerbosk” en het “Eeltsjemar”. Binnen een straal van 25 km bereik je het prachtige natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer.

De lange oprit en het erf bieden ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Aan de achterzijde bevindt zich een royale, zonnige en diepe achtertuin, grenzend aan het pittoreske grachtje, De Moark. Je kunt hier volop van het zonnetje genieten!

Het geheel is gelegen op een ruime kavel van 1066 m² eigen grond.

Kom kijken en laat je verrassen door dit karaktervolle en unieke object met diepe tuin en vele mogelijkheden!

Het dorp Rinsumageast

Het gemoedelijke en gezellige dorp Rinsumageast (gemeente Dantumadiel, ca. 1150 inwoners) beschikt over een basisschool, sportvelden en – verenigingen, een modern multifunctioneel centrum en een sterke sociale en betrokken binding. Voor winkels, medische voorzieningen en voorgezet onderwijs is het dorp met name gericht op het naburige Damwâld (ca. 4 km), Dokkum (ca. 5 km) en Leeuwarden (ca. 20 km).

De prachtige landelijke omgeving van Rinsumageast leent zich uitstekend voor uitgebreide wandel- en fietstochten.

Begane grond: voor-entree met portaaltje, woonkamer met ruim zicht in de straat en rookkanaal, ruime eetkamer, half open keuken met kelder en degelijke opstelling v.v. natuurstenenblad, veel kastruimte en diverse inbouwapparatuur, hal met zij-entree en trapopgang, ruime hal met plavuizenvloer, achter-entree, garderobe en doorgang naar kantoor met magazijn, toilet met fonteintje, bijkeuken met plavuizenvloer, praktisch keukenblokje en witgoed-aansluitingen, ruime berging met plavuizenvloer, technische ruimte, toilet met fonteintje en doorgang naar royale werkplaats van bijna 150 m².

1e verdieping: overloop met bergruimtes, 4 slaapkamers, gedateerde doch nette badkamer met ligbad, douche, wastafel en toilet.

2e verdieping: schuiftrap naar ruime zolder.
€ 475.000 k.k.

Kupersstrjitte 60-A
BURGUM

bedrijfsruimte, bestaande bouw

Op fraaie locatie aan de rand van het centrum mogen wij deze multifunctionele bedrijfsruimte te koop aanbieden. Gezien de uitstekende ligging is deze locatie voor vele doelgroepen geschikt.

De totale vloeroppervlakte meet momenteel ruim 280 m² waarvan op de begane grond ca. 220 m².

Zowel intern (verdieping) als extern zijn er nog mogelijkheden voor uitbreiding van het vloeroppervlak.

Het pand is in 1975 als PEB-gebouw degelijk en traditioneel gebouwd en de laatste jaren in gebruik geweest als automaterialenwinkel/werkplaats. Optioneel is de aangrenzend bedrijfsruimte bij te kopen.

De kavel, bestaande uit ondergrond, zij- en achterliggend terrein meet ca. 550 m² eigen grond. Het voorliggende terrein en de toegangsweg met bijbehorende parkeerplaatsen betreft gezamenlijk mandelig eigendom.

Huidige bestemming: bedrijventerrein 2 (geschikt voor bedrijven vallende onder de categorieën 1 en 2) en volumineuze detailhandel. Uitbreiding opstallen behoort tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie over dit object of het maken van een vrijblijvende afspraak voor bezichtiging kunt u contact met ons opnemen.

Begane grond;
Entree/hal bedrijfsruimte met meterkast en trapopgang, halletje met toilet en spoelbak werkplaats, grote werkplaats van met o.a. drietal overheaddeuren, loopdeur, opslagzolder en daarachter kleinere werkplaats met bergruimtes (werkplaats totaal groot ca. 192 m²), kantine/berging.

1e verdieping bedrijfsruimte:
Trapopgang vanuit hal naar meerdere vertrekken. De verdieping meet momenteel ca. 60 m² maar zou uitgebreid kunnen worden.
€ 250.000 k.k.

Rijksstraatweg 13-A
JISTRUM

bedrijfsruimte, bestaande bouw

Woning oppervlakte90 m²
Op fraaie zichtlocatie aan doorgaande provinciale weg (N355) en aan de rand van het dorp mogen wij deze multifunctionele bedrijfsruimtes met (bedrijfs)woning en perceel weiland te koop aanbieden.

Gezien de goede bereikbaarheid van het perceel en de zeer royale maatvoering zijn de huidige gebouwen uitermate geschikt voor herbestemming of herontwikkeling. De totale vloeroppervlakte van de bedrijfsruimtes bedraagt momenteel ruim 1600 m² waarvan op de begane grond ca. 1035 m² (excl. woning).

De deels karaktervolle bedrijfswoning is in matige staat van onderhoud en dient nog geheel gerenoveerd en verduurzaamd te worden. Nieuwbouwen zou ook een optie kunnen zijn.

Naast de aangebouwde en vrijstaande bedrijfsopstallen bevindt zich op het perceel nog een vrijstaande ruime garage en eenvoudige extra opslagruimte (overkapping met viertal zeecontainers).

De ruime kavel, bestaande uit ondergrond, voor- en omliggend terrein, tuin, aangrenzend perceel weiland en bijbehorende parkeerplaatsen, meet 10.320 m² eigen grond.

Huidige bestemming: Bedrijf 2, geschikt voor bedrijven vallende onder de categorieën 1 en 2 (dit van het perceel meet ca. 7000 m²), bedrijfswoning en agrarische bestemming (oostelijk gelegen deel, meet ca. 3300 m²). Beperkte uitbreiding opstallen behoort tot de mogelijkheden.

Begane grond: entree woning; voor-entree, hal met kelder, sfeervolle woonkamer met fraaie schouw, balkenplafond en authentieke bedstede wand, keuken met eenvoudige opstelling en vaste kasten, slaapkamer met wastafel en vaste kast, eetkamer, ruime hal, eenvoudig toilet en eenvoudige doucheruimte, voorportaal met zij-entree.

Entree bedrijfsruimte; achter-entree biedt toegang tot de bedrijfsruimte bestaande uit meerdere centraal verwarmde vertrekken met een totale oppervlakte van ca. 170 m².

1e verdieping aangebouwde bedrijfsruimte: Vaste trap naar royale verdieping van ca. 66 m² (stahoogte min. 1.50 m.).

Vrijstaande bedrijfsruimte;
Begane grond: voor-entree, hal, kantoor, kantine, heren en dames toiletgroepen, bedrijfsruimte met trapopgang naar verdieping, ruime hal met overheaddeur en trapopgang naar verdieping, bedrijfsruimte met goederenlift, aangebouwde opslag ruimte met overheaddeur en tweede goederenlift.

De bedrijfsruimte op de begane grond meet maar liefst ca. 865 m².

1e verdieping: tweetal vaste trap naar royale verdieping van ca. 510 m² (stahoogte min. 1.50 m.)

LET OP: OPEN HUIS DONDERDAG 16 MEI 2024 VAN 18.30 TOT 20.30 UUR. BIJ VOORKEUR AANMELDEN PER MAIL.
€ 475.000 k.k.

Sanjesreed 8-B
OENTSJERK

bedrijfsruimte, bestaande bouw

Nieuwbouw bedrijfsunits te Oentsjerk


Aan de rand van Oentsjerk op kleinschalig bedrijventerrein zijn aan de Sanjesreed nieuwe bedrijfsunits gerealiseerd door DSR Beheer.

Het gaat om 40 geheel geïsoleerde en hoogwaardige bedrijfsunits. Let op; er is nog maar 1 unit van 46 m² BVO te koop!

De aannemer is zo goed als gereed met de bouwwerkzaamheden en de units zijn dan ook meteen beschikbaar voor gebruik.

De bedrijfsunits gesitueerd aan de Sanjesreed te Oentsjerk hebben via de N361 een goede ontsluiting in de richting van Leeuwarden en ook de Centrale As richting Drachten is snel te bereiken.

Uitgangspunten voor het ontwerp zijn functionaliteit en kwaliteit. Daarbij zijn aan de voorgevel een aantal grotere units gesitueerd waarbij ook een extra pui in voorgevel zit. Verder naar achteren op de kavel zijn de kleinere (opslag)units getekend, waarbij een flexibele indeling uiteraard mogelijk is. Er is gekozen voor zoveel mogelijk onderhoudsarme materialen.

De ruimtes zijn geschikt voor zeer uiteenlopende doeleinden, waarbij activiteiten mogelijk zijn tot categorie 2 als genoemd in het bestemmingsplan. Een viertal units dicht tegen de bestaande bebouwing zijn beperkt tot categorie 1 (units 10 en 20).

De stramienmaat (breedte) van de bedrijfsunits is 5.00 meter waarbij de diepte vanaf de gevel 9.25 meter bedraagt. De scheidingswanden tussen de units onderling zijn geïsoleerd en 80 mm dik. De wanden hebben geen dragende functie, waardoor een flexibele indeling (grotere of kleinere units) tot de mogelijkheden behoort.

Door de toepassing van een lessenaar dak varieert de dakhoogte van het gebouw. De minimale hoogte van units aan de lage zijde bedraagt ca. 5.50 meter netto onder het dak. De minimale hoogte aan de hoge zijde bedraagt ca. 6.30 meter onder het dak, wat ook mogelijkheden biedt voor het aanbrengen van een optionele verdiepingsvloer.

Het omliggende en voorgelegen terrein/erf betreft gezamenlijk (mandelig) eigendom en zal worden voorzien van 8 parkeerplaatsen.

Voor meer (technische) informatie en tekeningen verwijzen wij naar de te downloaden en bij ons aan te vragen projectbrochure. Deze brochure geeft een schetsmatig beeld van de indeling, uitstraling en opbouw van het gebouw aan de hand van tekeningen en impressies.

Prijzen vanaf € 54.000,- v.o.n. (excl. B.T.W.).

Beschikbaarheid: zie bijgaande beschikbaarheidslijst.
€ 54.000 v.o.n.
1 - 10 van de 10

Bedrijfsonroerendgoed 
BOG aanbod van Link Makelaars