Klantervaringen

Een huis (ver)kopen is niet niks. Wij vinden het heel fijn om mensen hierbij te kunnen helpen en gedurende het proces leer je elkaar snel beter kennen. We werken intensief samen met onze klanten en bouwen daardoor een goede band op. Regelmatig vragen wij ons na de (ver)koop af: hoe gaat het eigenlijk met...? Een belletje of een kop koffie verder en we zijn weer een mooie klantervaring rijker. Deze ervaringen delen we hier en op social media. Ben je benieuwd? Lees snel verder. 

Een heerlijk appartement in het centrum van Burgum

Hoe gaat het eigenlijk met de bewoners na de aankoop van een woning? We namen een kijkje bij familie de Jong. Vorig jaar verhuisd met hulp van Link Makelaars.

‘Tessa? Die kenden we nog van vroeger. De lagere school in Noordbergum. We hielpen daar graag, bijvoorbeeld bij schoolreisjes’, vertelt Bram de Jong. Jaren later was hij betrokken bij restauratie van de plaatselijke kerk en kwam zo in contact met de man van Tessa, die als aannemer betrokken was bij dit project. Vorig jaar gingen Bram en zijn vrouw Foekje bij ze op koffie, waar ze Tessa aantroffen aan een keukentafel met 10 mappen om zich heen.

Ze had die dag drie appartementen in haar portefeuille gekregen, waarvan één echt perfect voor het stel zou zijn. Het stel werd inmiddels een dagje ouder (73 jaar) en dit appartement midden in het centrum van Burgum had alle voorzieningen binnen handbereik. ‘We zouden op onze sokken naar de Aldi op de hoek kunnen’, vertelt Bram lachend.

Hun vorige woning was een vrijstaande bungalow met een grote tuin en koeien, paarden en geiten voor de deur. Een fijne plek, in de natuur en met vrij uitzicht, maar ook een hoop onderhoud. Na een nachtje slapen besloten ze ’s ochtends vroeg, na een goed gesprek met een bakje thee, voor het appartement te gaan. Tessa werd direct na het ontbijt gebeld.

‘Link Makelaars heeft ons ontzettend goed geholpen met de aankoop van het appartement en de verkoop van onze bungalow. Er waren een hoop partijen bij betrokken en Link onderhield het contact en verzorgde een hoop van het regelwerk. Dat was voor ons een enorme steun. Onze woning werd rap verkocht, binnen 4 weken. Ik geloof nog steeds dat de goede foto’s op Funda, gemaakt door Heidi, hier echt aan bijgedragen hebben’, aldus Bram.

Ze wonen naar volle tevredenheid op hun nieuwe stekje, wat ze helemaal naar eigen smaak hebben kunnen inrichten. Hun favoriete plekje in huis? Lekker voor de tv, met de beentjes omhoog!
Ze kijken uit over de markt in Burgum en er is altijd leven in de brouwerij. Heidi en Tessa zien ze nog geregeld. Zo wippen ze nog wel eens binnen op kantoor voor een kopje koffie, na hun bezoekje aan de groenteman op de markt. 

Een unieke woning: het oude schoolgebouw in Noardburgum

Janet woont sinds 2018 met haar man Hendrik Jan, drie kinderen en twee honden in een droomhuis. Het oude schoolgebouw aan De Rijksstraatweg in Noardburgum wordt stap voor stap omgetoverd tot een thuis waar ze nooit meer weg willen.

In veel elementen van de woning is de persoonlijkheid van de bewoners terug te vinden. Zij hebben een visie voor elke ruimte, schetsen het op papier en vertalen het vervolgens naar werkelijkheid. Janet vertelt: “We stonden voor de uitdaging om twee woningen te verkopen, die van mijn ouders en onze eigen woning. Er kwam veel op ons af en ik ging op zoek naar een makelaar die ons hierbij zou kunnen helpen. Dat Link uit een team van dames bestaat, gaf voor mij de doorslag. Tijdens onze eerste contacten hadden we gelijk een superleuke klik.”

De verkoop van beide woningen verliep voorspoedig. Hoe heeft Janet dit zelf ervaren? “We moesten veel regelen, naast onze banen en het gezin. Heidi en Tessa waren echt een grote steun voor ons, altijd bereid om mee te denken, tips te geven en vragen te beantwoorden.”

Het gezin had nog geen nieuwe woning op het oog. Tessa wist dat het oude schoolgebouw te koop zou komen, dat hier een hele mooie woning van te maken viel en dat het perfect voor ze zou kunnen zijn. Heidi nam de bezichtiging op zich en stond het stel met een grote glimlach op te wachten. “Heidi wist dat we op slag verliefd zouden worden, maar bleef benadrukken dat we er wel kritisch naar moesten kijken. Maar dat kon ik eigenlijk al niet meer. Bij één stap over de drempel van de voordeur was ik direct verkocht!”, lacht Janet. “Er moest echt nog wel wat gebeuren. Maar we voelden dat we er voor moesten gaan en liepen over van de ideeën. Heidi en Tessa hielpen ons met het verkrijgen van een woonvergunning en al snel konden we verhuizen en starten met de verbouwing. De kinderen vonden het huis ook gelijk geweldig. Wie kan er nou zeggen dat hij in een school woont! In het begin moesten ze met z’n drieën op één kamer slapen, maar ze konden ook fietsen door de hal. Een bijzondere tijd. De verbouwing hebben ook zij dus nooit als een probleem ervaren.”

De verbouwing zou zo’n vijf jaar duren, maar ze lopen prima op schema en zijn mogelijk wel eerder klaar. “De dames van Link hebben ons bij verkoop en aankoop bijgestaan, ontzorgd en geholpen om onze droom te realiseren. Dat maakt dat we het contact met elkaar met plezier onderhouden”, sluit ze af.

Wij hebben met plezier geholpen bij de verkoop en aankoop van de woningen. We wensen Janet en haar gezin nog heel veel jaren woonplezier in dit prachtige pand!