1 - 18 van de 21

Badlaan 28
SURHUISTERVEEN

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte389 m² Woning oppervlakte146 m² Bouwjaar1968

Op gewilde woonstand, in een ruim opgezette groene straat nabij vele voorzieningen en het centrum vindt u deze geheel gerenoveerde en gemoderniseerde half vrijstaande woning met o.a. aangebouwde ruime bijkeuken/berging (ook geschikt als garage) en zonnige privacy volle tuin.

De ruime zonnige achtertuin met meerdere terrassen, achterom en veel privacy is gesitueerd op het zuidwesten waardoor je hier de hele dag van de zon kan genieten!

Vanaf omstreeks 2020 is deze traditioneel en degelijk gebouwde woning nagenoeg geheel gerenoveerd, verduurzaamd en gemoderniseerd!

De woning is o.a. voorzien van nieuwe meterkast, nieuwe keuken, nieuw sanitair, (deels) nieuwe geïsoleerde betonvloeren met vloerverwarming, (deels) nieuwe technische installaties, dakisolatie, spouw- en gevelisolatie, (deels) nieuwe kozijnen en HR++ beglazing etc.. Het buitenschilderwerk is 2021 uitgevoerd.

De woning verkeert intern in nieuwstaat en is dan ook zeker instap klaar te noemen!

Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt d.m.v. een HR c.v.-combiketel en verder is sprake van uitstekende isolatie. De gehele begane grond (incl. bijkeuken/berging/garage) is voorzien van comfortabele vloerverwarming met moderne PVC vloer.

De brede kavel van maar liefst 389 m² eigen grond grenst aan voetpad en de ‘vrije’ oprit biedt meer dan voldoende parkeergelegenheid.

Kortom; een mooie ruime en gemoderniseerde woning op uitstekend woonstand!

Begane grond: voor-entree, hal met vaste kast en ruime trapkast, modern vrijdragend toilet met fonteintje, zonnige woonkamer (ca. 30 m²) met ruim uitzicht aan de voorzijde en brede schuifpui naar zonnige tuin, open keuken met moderne hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, geheel geïsoleerde en (vloer) verwarmde bijkeuken/berging met tuindeur (ook eventueel te gebruiken als garage).

1e verdieping: overloop, 4 slaapkamers, moderne badkamer met inloopdouche, vrijdragend toilet, badkamermeubel met dubbele wastafel en vloerverwarming.

2e verdieping: overloop met bergruimte, 5e slaapkamer met berg- en c.v.-ruimte.

€ 325.000 Kosten koper

Easter Omwei 65
HURDEGARYP

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte447 m² Woning oppervlakte115 m² Bouwjaar2017

MODERN & DUURZAAM & LEVENSLOOPBESTENDIG wonen op fraaie locatie!

Op vrije hoeklocatie in een ruim opgezette straat, bevindt zich deze in nieuwstaat verkerende vrijstaande woning met o.a. slaapkamer en badkamer op de begane grond, brede garage en zonnige tuin rondom. U kunt hier op de begane grond volwaardig wonen!

Deze strakke moderne woning is in 2018 duurzaam, onderhoudsarm en met hoogwaardige materialen gebouwd en afgewerkt. Alle kozijnen en buitendeuren zijn van kunststof en de goten en gevelplanken van onderhoudsarm materiaal waardoor er geen sprake is van buitenschilderwerk.

Het karakteristieke voegloze metselwerk geaccentueerd door de donkerder trasraam en de uitkraging van het metselwerk rondom de voordeur zorgen in combinatie met de vooruitstekende kap voor een bijzondere en eigentijdse uitstraling.

Hurdegaryp is een prachtige woonlocatie, u kunt er genieten van de rust en ruimte die het dorp u biedt met alle voorzieningen van de stad Leeuwarden binnen handbereik!

Deze energiezuinige en gasloze woning is geheel voorzien van vloerverwarming. Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een warmtepomp. Verder is er sprake van uitstekende isolatie en gebruikmaking van een 17 tal zonnepanelen waardoor de energielasten zeer laag zijn.
De fraai aangelegde, zonnige en privacy volle tuin met groot zonneterras, sfeervolle overkapping met berging en achterom is op het zuidwesten gesitueerd waardoor u hier volop van het zonnetje kunt genieten. De mooie hoekkavel meet 477 m² eigen grond en op eigen erf is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Het geheel is op uitstekende locatie naast gemeentelijk groen en nabij het centrum in brede ‘groene’ straat gelegen. Op loop- en fietsafstand vindt u o.a. winkels, openbaar vervoer (o.a. treinstation), sportfaciliteiten, huisartsen, apotheek etc..

De inrichting is neutraal, eigentijds en in nieuwstaat waardoor u deze prachtige woning zo kan betrekken!

Vriendelijk verzoeken wij u een bezichtigingaanvraag uitsluitend via mail/Funda of aan te vragen.

Begane grond: zij-entree, hal, half open keuken met ruim vrij uitzicht en moderne hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, tuingerichte woonkamer met schuifdeur naar zonnige tuin, tussenhal met ruime trapkast, vrijdragend toilet met fonteintje, (2-persoons)slaapkamer, moderne lichte badkamer met douche en wastafel, bijkeuken met plavuizenvloer, technische ruimte, witgoed-aansluitingen en achter-entree.

1e verdieping: overloop, 2 ruime slaapkamers, modern vrijdragend 2e toilet met fonteintje.

Zowel de begane grond als de verdieping zijn nagenoeg geheel voorzien van moderne duurzame PVC vloerafwerking.

€ 429.500 Kosten koper

Linthorst Homanloane 38
KOOTSTERTILLE

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte328 m² Woning oppervlakte86 m² Bouwjaar1985

Op goede en kindvriendelijke woonstand, in ruime opgezette straat, bevindt zich deze goed onderhouden half vrijstaande woning met diepe achtertuin en ruime vrijstaande garage.

Deze modern ingerichte woning is recent intern geheel geschilderd en daarom in stap klaar te noemen.

Aan de achterzijde is de woning voorzien van een brede onderhoudsarme kunststof dakkapel met elektrische rolluiken voor uitstekende zonwering.

Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een HR combiketel van 2017 en verder is er sprake van isolatieglas, muur-, dak- en vloerisolatie. De woning beschikt dan ook over een groen energielabel C.

De ruime, privacy volle en zonnige achtertuin met zonneterras en achterom is gesitueerd op het zuidoosten, hier kun je volop van de zon genieten! De tuin meet maar liefst ca. 22 meter diepte!

Naast de woning staat een fraaie vrijstaande stenen garage van ca. 22 m² met kap en elektrische deur.

Op de lange oprit is ruime voldoende parkeergelegenheid, het geheel is gelegen op een kavel van 328 m² eigen grond.

Voorzieningen zoals scholen, winkels, artsen, fysiotherapeuten, sportfaciliteiten, openbaar vervoer etc. bevinden zich allen op loop-/fietsafstand.

De woning is op slechts 10 minuten van de A7 gelegen met goede verbindingen naar o.a. de Randstad, Groningen, Heerenveen, Zwolle etc..

Begane grond: zij-entree, hal met parketvloer, vrijdragend toilet met fonteintje, lichte woonkamer met parketvloer en trapkast, open keuken met parketvloer en nette lichte hoekopstelling v.v. enige inbouwapparatuur, uitpandige ruime bijkeuken met witgoed-aansluitingen en tuindeur.

1e verdieping: overloop met parketvloer, 3 slaapkamers met parketvloer en dakkapel, nette lichte badkamer met ruime douche, 2e toilet, wastafelmeubel en kunststof dakkapel.

2e verdieping: vlizotrap naar ruime zolderberging met c.v.-opstelling.

€ 225.000 Kosten koper

Fokke Zwaagmanbuorren 9
TWIJZELERHEIDE

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte1610 m² Woning oppervlakte80 m² Bouwjaar1940

Hecht je veel waarde aan privacy en wil je het hele jaar genieten van landelijke uitzichten?

Dan is dit je kans, je kunt hier vrij gaan wonen en hebt op eigen terrein mogelijkheden voor het houden van bijvoorbeeld pony of ander (klein)vee. De woning is gelegen aan de rand van Twijzelerheide en grotendeels omringd door landerijen. De kaveloppervlakte bedraagt maar liefst 1610 m² eigen grond (exclusief aandeel in toegangspad).

Deze karaktervolle vrijstaande ’30 jaren woning is in de loop der jaren grotendeels gerenoveerd en gemoderniseerd. Op aantal onderdelen is echter nog sprake van matig onderhoud en zal renovatie c.q. uitvoeren onderhoud veelal wenselijk zijn.

Verwarming geschiedt door middel van een HR c.v.-combiketel en verder is de woning voorzien van deels isolatieglas en dakisolatie.

De royale houten garage is nog niet gereed en dient onder ander nog van dakplaten te worden voorzien.

Rondom heeft men de beschikking over een zonnige en royale tuin met overkapping, speel/grasveld, terras en ruimte voor weiden dieren. Op eigen erf is ruim voldoende parkeergelegenheid.

In het dorp Twijzelerheide zijn de nodige dorpsvoorzieningen zoals basisscholen, diverse winkels en openbaar vervoer, sportfaciliteiten. Op fietsafstand vind je o.a. het uitgebreide winkelcentrum van De Westereen en treinstation.

Begane grond: zij-entree, hal met trapkast, vaste kast en toilet, zonnige woonkamer met laminaatvloer en prachtig vrij landelijk uitzicht, slaapkamer met laminaatvloer, woon/eetkeuken met laminaatvloer, vaste kast en nette opstelling, nette lichte badkamer met wastafel, 2e toilet en ruime douche, bijkeuken met plavuizenvloer, witgoed-aansluiting en c.v.-opstelling, berging met achter-entree.

1e verdieping: overloop met bergruimte en deur naar droogplat, ruime en sfeervolle slaapkamer met laminaatvloer.

€ 265.000 Kosten koper

Kûkhernewei 24
NOARDBURGUM

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte2120 m² Woning oppervlakte84 m² Bouwjaar1935

Wil je ook genieten van het landelijke leven? Dat kan! Deze prachtige locatie is zowel aan de voor- als achterzijde vrij gelegen, hier wordt je getrakteerd op landelijke uitzichten en alles wat het buitenleven je kan bieden!

Aan de rand van Noardburgum/Feanwâlden, nabij open vaarwater en jachthaven bevindt zich op landelijke woonstand deze karakteristieke eenvoudig woning (type wâldhûske) met achter-aanbouw, diverse bijgebouwen en royale zonnige tuin. Geheel gelegen op een royale kavel van 2120 m² eigen grond.

Deze karaktervolle dertiger jaren woning is eenvoudig ingericht en aan de achterzijde voorzien van aanbouw. De woning kan naar eigen smaak worden gemoderniseerd en eventueel royaal worden uitgebouwd. Er zijn volop mogelijkheden op deze ruime en prachtige vrije kavel.

Verwarming geschiedt deels door middel van gaskachels en verder is er sprake van (deels) isolatieglas.

De houten garage/schuur van ca. 8 x 5 m. is prima staat, de overige bijgebouwen zijn deels verouderd doch functioneel.

Rondom beschikt men over een zonnige, privacy volle en royale tuin met meerdere terrassen en er volop parkeergelegenheid op eigen erf. Door de zuidelijke ligging kun je lekker van het zonnetje genieten!

Het tuin is aan de achterzijde omzoomd door een authentieke boomwal zoals dit gebruikelijk is in het prachtige Friese coulissen landschap en grenst aan landerijen.

Deze locatie is gezien het ruime perceel ook geschikt voor het hobbymatig houden van dieren.

De woning is aan de rand van Noardburgum en het buurdorp Feanwâlden gelegen. Alle voorzieningen waaronder trein- en busstation bevinden zich op fietsafstand van de woning. Feanwâlden is gelegen aan de spoorlijn Leeuwarden-Groningen, binnen 35 treinminuten bereikt u Groningen en binnen 15 treinminuten Leeuwarden.

Noardburgum (Noordbergum) is een vriendelijk dorp in de Friese gemeente Tytsjerksteradiel. Deze gemeente kent een fraai, afwisselend landschap. Zo vindt u er water, weilanden, veengebieden en bossen die uitnodigen tot urenlange wandel-, fiets-, boot- en ruitertochten. Zo liggen de Noordelijke Friese Wouden bezaaid met de zgn. paardenstoelen (verwijzingsborden) die met elkaar prachtige ruiter- en men routes vormen.

De woning ligt op loopafstand van jachthaven Kuikhorne die in open verbinding met de Friese meren staat: het Burgumermeer en het Lauwersmeer liggen slechts op enkele kilometers afstand.

Feanwalden beschikt over voldoende basisvoorzieningen zoals o.a. scholen, kinderopvang, winkels en openbaar vervoer.

Feanwalden is centraal gelegen in de prachtige Friese Wouden aan (klein) vaarwater. Het haventje van Feanwalden staat in open verbinding met het unieke natuur- en recreatiegebied het Bûtenfjild.

Begane grond: achter-entree, ruime bijkeuken met vaste kast, hal met trapkast, eenvoudig toilet, gesloten keuken met wasmachine-aansluiting en nette lichte opstelling , eenvoudige en kleine douche-ruimte, woonkamer met laminaatvloer, sfeervol balkenplafond en vaste kast.

1e verdieping: overloop, 3 (kleine) slaapkamers waarvan 1 met vast bed en bergruimte en 1 met dakkapel en bergruimte.

€ 335.000 Kosten koper

Trambaan 53
BURGUM

Appartement, nieuwbouw

Woning oppervlakte80 m² Bouwjaar2022

Kom heerlijk wonen te Burgum, genieten van de natuur!

Op fraaie groene woonstand in het Sminiabosk zijn 18 energiezuinige en duurzame appartementen in aanbouw. Het complex wordt gasloos gebouwd en wekt groene energie op via zonnepanelen. Het midden hoek appartement is na oplevering te huur en zal compleet worden ingericht!

De driekamerappartementen zijn verdeeld over drie woonlagen en opvallend in het ontwerp zijn de balkons. Ieder appartement heeft z’n eigen balkon of groot terras in balkonsfeer. Daardoor heeft u een heerlijke buitenruimte, maar blijft het onderhoud van een tuin u bespaard!

Op eigen terrein heeft elk appartement zijn eigen parkeerplaats en berging met o.a. twee laadpunten voor elektrische fiets.

De appartementen zijn voor vele doelgroepen geschikt door de aanwezigheid van lift (geschikt voor rolstoel- en brancardgebruik). Zowel jong als oud kunnen hier prachtig in het groen wonen!

Het complex wordt omarmd door de bomen uit het Sminiabosk. Naast het aanwezige groen kunt u ook genieten van water, want Burgum is aan weerszijden omgeven door water. Niet voor niets zijn de inwoners van Burgum maar wat trots op hun groene dorp ‘tusken wâld en wetter’. Het Friese coulisselandschap geeft het dorp haar smûke karakter. Bovendien zit u hier eersterang als het gaat om de natuurpracht. Sta dus niet versteld wanneer u tijdens een wandeltocht plotseling oog in oog staat met een ree.

Leeuwarden, Dokkum, Drachten, Groningen en Heerenveen: De Centrale As brengt u in een mum van tijd naar uw plaats van bestemming. Maar Burgum heeft ook zelf volop voorzieningen in huis. Een knus winkelcentrum, gezellige (sport)verenigingen en horeca om uw vingers bij af te likken.

Kenmerken:

• Gasloos gebouw met kunststof kozijnen met triple beglazing (HR+++)
• Lucht/water combiwarmtepomp met koeling
• Moderne keuken v.v. vele inbouwapparatuur
• Hoogwaardige isolatieschil met goede kier-/luchtdichting
• Volledige vloerverwarming met pvc vloerbedekking
• Eigen zonnepanelen en balansventilatie WTW unit
• Wanden afgewerkt met glasvlies en al het houtwerk zal worden afgelakt
• Zeer laag energieverbruik door hoogwaardige isolatie, warmtepomp en zonnepanelen

Voorwaarden:

- kosten water/elektra voor huurder
- geen servicekosten van toepassing
- huisdieren niet toegestaan
- minimaal 2 jaar huren (daarna onbepaalde tijd)
- waarborgsom bedraagt € 2.300,-
- inkomenstoets en screening van toepassing

€ 1.150

Tjalling Talmastrjitte 19
FEANWÂLDEN

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte1027 m² Woning oppervlakte170 m² Bouwjaar1965

Op goede locatie, centraal in het dorp bevindt zich deze royaal uitgebouwde, gerenoveerde en gemoderniseerde bungalow met garage en ruime privacy volle tuin op het zuiden!

Vanaf 2019 is deze woning nagenoeg geheel ‘nieuw ingericht’ en goed geïsoleerd. Het betreft nu een zo te betrekken moderne woning met een woonoppervlak van maar liefst ca. 170 m²!

De woning is levensloopbestendig en door het grote aantal (slaap)kamers ook uitermate geschikt voor grote gezinnen, thuiswerken of bijv. praktijk aan huis.

Alle voorzieningen zijn binnen handbereik; op loopafstand vindt u onder andere het winkelcentrum, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer (o.a. treinstation) en sportfaciliteiten.

Deze goed onderhouden bungalow is op een royale kavel van 1.027 m² eigen grond gelegen. De oprit en het voorerf bieden ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen erf.

Aan de achterzijde heeft men de beschikking over een royale, privacy volle en zonnige achtertuin op het zuiden met prachtige volwassen bomen, meerdere terrassen, groot gras/speelveld en achterom.

Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een HR combiketel en verder is er sprake van (deels) HR++ isolatieglas, vloer-, muur- en dakisolatie.

Feanwâlden ligt in de prachtige Friese Wouden en grenst aan het unieke natuur- en recreatiegebied het Bûtenfjild.

Feanwâlden beschikt over voldoende basisvoorzieningen zoals o.a. scholen, kinderopvang, winkelcentrum, huisartsen, fysiotherapeuten en openbaar vervoer. Feanwâlden is gelegen aan de spoorlijn Leeuwarden-Groningen, binnen 35 treinminuten bereikt u Groningen en binnen 15 treinminuten Leeuwarden. Verder is Dokkum binnen ca. 15 autominuten te bereiken.

Begane grond: voor-entree, hal, modern vrijdragend toilet met fonteintje, zonnige open keuken met tuindeuren en moderne opstelling v.v. vele inbouwapparatuur met (schier)kookeiland, tuingerichte zonnige woonkamer met sfeervolle inbouw houtkachel, hal/gang met c.v.-kast, vaste kasten, garderobe en zij-entree, moderne compacte badkamer met douche en wastafelmeubel(tje), 6 slaapkamers waarvan grootste slaapkamer met schuifpui, inloopkast en directe toegang tot badkamer, ruime en lichte tweede badkamer met witgoed-ruimte, wastafelmeubel, 2e vrijdragend toilet en douche.

€ 429.000 Kosten koper

De Wylch 4
BURGUM

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte253 m² Woning oppervlakte143 m² Bouwjaar1980

Op fraaie en kindvriendelijke woonstand, aan de rand van het dorp nabij vele fiets- en wandelpaden bevindt zich deze uitgebouwde half vrijstaande woning met o.a. zonnige achtertuin en lange stenen garage (ca 7 x 3 m.) met smeerkelder en separate hobbyruimte.

Alle voorzieningen zoals scholen, winkels, artsen, fysiotherapeuten, kinderopvang, sportfaciliteiten, openbaar vervoer en het centrum bevinden zich op loopafstand.

Deze goed onderhouden woning is in 1980 degelijk (traditioneel) gebouwd en begin negentiger jaren aan de achterzijde uitgebreid met aanbouw. Verwarming geschiedt door middel van een recente HR c.v.-combiketel van 2019 en verder is er sprake van isolatieglas, muur-, vloer- en dakisolatie.

Achter de woning beschikt men over een privacy volle, ruime en groene tuin op het zuidwesten met meerdere terrassen en houten berging. Je kan hier volop van de zon genieten!

Het geheel is gelegen in een mooie brede en groene straat op een kavel van 253 m² eigen grond.

Kortom verrassend ruime woning met lange garage en zonnige tuin gelegen op goede locatie!

Begane grond: voor-entree, hal met ruime droge kelder, toilet met fonteintje, woon/voorkamer met sfeervolle haardpartij, uitgebouwde tuin/achterkamer, keuken met degelijk eiken hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, bijkeuken met witgoed-aansluiting, tuindeur en doorgang naar lange garage met separate hobbyruimte.

1e verdieping: overloop met vaste kast, 3 slaapkamers waarvan 1 met vaste kast, nette badkamer met ligbad, toilet, douche, wastafelmeubel en deur naar droogplat.

2e verdieping: vaste trap naar royale zolder met berg- en c.v.-ruimte en mogelijkheid realiseren meerdere (slaap)kamers.

€ 275.000 Kosten koper

Conradistrjitte 1
DE WESTEREEN

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte303 m² Woning oppervlakte70 m² Bouwjaar1935

Zoek je een sfeervolle, betaalbare én grotendeels gerenoveerde vrijstaande woning op rustige locatie met ruime garage/schuur?

Op goede locatie, aan niet-doorlopende weg (vanaf de Tsjerkestrjitte goed te bereiken), bevindt zich deze karakteristieke woning met recent gebouwde houten garage/werkplaats (2021) en privacy volle zonnige tuin.

Deze knusse woning is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1935 en in de loop der jaren grotendeels gerenoveerd, gemoderniseerd en uitgebouwd. Het geheel is goed onderhouden en voorzien van (deels) isolatieglas en muurisolatie.

Het buiten schilderwerk is grotendeels in 2021 uitgevoerd.

Op loop- en fietsafstand vind je de vele voorzieningen die het dorp te bieden heeft!

De zonnige, onderhoudsvriendelijke en privacy volle tuin met groot zonneterras en ruime overkapping/veranda (2020) is op het zuidwesten gesitueerd waardoor je hier volop van de zon kunt genieten!

Recentelijk is de achtertuin strak heringericht en voorzien van een (verwarmd) vrijstaand kantoortje van ca. 2.5 x 3 m..

In 2021 is de ruime en (deels) geïsoleerde garage/werkplaats (beg.gr. ca. 36 m²) met o.a. elektrische deur, eigen toilet en grote zolder (ca. 16 m²) gerealiseerd. De droom van elke hobbyist! Deze fraaie garage/werkplaats is echter ook uitermate geschikt voor beroep, praktijk of bedrijf aan huis en daardoor voor vele doeleinden te gebruiken.

Op eigen erf en de oprit is ruim voldoende parkeergelegenheid, de kavel meet 303 m² eigen grond.

De Westereen is een goed bereikbaar en levendig dorp gelegen in de mooie Fryske Walden met o.a. goede openbaar vervoervoorzieningen (waaronder treinstation), uitgebreid winkelcentrum, veel sportfaciliteiten (zoals o.a. manage, skeeler- en tennisbaan ect.) en watersportmogelijkheden met jachthaven.

Zie voor meer info over De Westereen.

Begane grond: entree, hal met plavuizenvloer en trapopgang, open keuken met laminaatvloer, ruime trapkast en nette hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, zonnige woonkamer met laminaatvloer, rookkanaal en aangebouwde serre met schuifpui naar overkapping/veranda, slaapkamer, gemoderniseerde badkamer met douche, wastafelmeubel, vrijdragend toilet en witgoed-aansluitingen.

1e verdieping: overloop met berg- en c.v.-ruimte, 2e slaapkamer met grote dakkapel.

€ 209.500 Kosten koper

It Leech 8a
DE TIKE

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte2375 m² Woning oppervlakte127 m² Bouwjaar1974

Wil je centraal wonen op een VRIJE en LANDELIJKE woonstand met alle voorzieningen op fietsafstand?

Dan is dit je kans, je kunt hier prachtig vrij wonen en hebt op eigen terrein mogelijkheden voor het houden van bijvoorbeeld paard, pony en/of ander (klein)vee.

Tegenover en achter de woning heb je weiland en vrij uitzicht, hier vindt je rust, ruimte en natuur!

Het geheel is gelegen in het gemoedelijke dorp(je) De Tike, onder de rook van Drachten, nabij natuurgebieden en vele wandel- en fietspaden. De vele voorzieningen die Drachten biedt bevinden zich op fietstafstand van de woning.

De totale kaveloppervlakte bedraagt maar liefst 2375 m² eigen grond (inclusief oppervlak perceeltje weiland). Het object is uitermate geschikt voor het houden van dieren!

Deze goed onderhouden woning is in 1974 degelijk en traditioneel gebouwd en in de loop der jaren deels gerenoveerd, gemoderniseerd en verduurzaamd.

Het schilderwerk is altijd netjes bijgehouden en veel kozijnen zijn al eens vernieuwd. Verwarming geschiedt door middel van heteluchtverwarming en sfeervolle (inbouw)houtkachel. Verder is de woning voorzien van isolatieglas, spouwmuurisolatie en groen C energielabel. Mede door de aanwezigheid van 9 zonnepanelen (gelegen op het zuiden) zijn de energiekosten gunstig.

Rondom de woning vind je een fraai aangelegde, zonnige en royale tuin op het zuiden met meerdere terrassen, prachtige bomen, veel privacy, groentetuin en eigen perceeltje weiland (dierenweide).

Door de zuidelijke ligging van het perceel kan men hier volop van de zon genieten!

Op eigen erf is voldoende parkeermogelijkheden. Naast een ruime stenen garage zijn op het perceel nog een meerdere bergingen (o.a. dierenverblijven) aanwezig.

De Tike en omgeving
De Tike is gelegen in een prachtig coulissenlandschap, in het hart van nationaal landschap “De Noardlike Fryske Wâlden”, waar nog rust en ruimte heerst! Gezien haar centrale ligging, nabij de ‘Centrale As’, de N31 en snelweg A7, is De Tike de ideale locatie voor forensen. Binnen 35 minuten ben je in Groningen en plaatsen als Drachten en Burgum bereik je binnen 10 minuten. De Tike is een klein gemoedelijk dorp met ruim 300 inwoners aan de noordkant van gemeente Smallingerland. De omgeving kenmerkt zich door prachtige boomsingels en vele wandel- en fietspaden. Het waterrijke natuurgebied ‘De Leyen’ bevindt zich op korte afstand.

Begane grond: voor-entree, ruime hal met plavuizenvloer, vide, vaste kast en technische ruimte, toilet met fonteintje, slaapkamer met vaste kasten en wastafel, zonnige woonkamer met massief eiken plankenvloer, tuindeuren, (inbouw)houtkachel, balkenplafond en prachtig vrij landelijk uitzicht, keuken met plavuizenvloer, eenvoudige nette opstelling, vaste kast, witgoed-aansluitingen en doorgang naar ruime garage met kelder(tje), vernieuwde automatisch deur en achter-entree.

1e verdieping: overloop met vide en laminaatvloer, 3 slaapkamers met laminaatvloer en vaste kast(en) waarvan 1 met bergruimte en 1 met wastafel, de grootste slaapkamer heeft tevens een royale inloopkast met opberg ruimte, moderne badkamer met dakkapel, inloopdouche, badkamermeubel en vrijdragend 2e toilet.

€ 495.000 Kosten koper

Dr. Albert Plesmanloane 67
FEANWÂLDEN

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte1111 m² Woning oppervlakte160 m² Bouwjaar1976

Op schitterende locatie, aan de rand van het dorp met aan de achterzijde prachtig landelijk vrij uitzicht bevindt zich deze vrijstaande woning met o.a. ruime aangebouwde stenen garage en privacy volle royale tuin.

Deze onder architectuur, degelijk en traditioneel gebouwde woning is altijd keurig onderhouden en voorzien van betonvloeren, isolatieglas, dak-, muur- en bodem/vloerisolatie. Er is sprake van duurzame energieopwekking door middel van een 18 tal zonnepanelen (2018) en gebruikmaking van zonneboiler waardoor de energielasten laag zijn. De woning is voorzien van een groen B energielabel!

U kunt hier vrij en landelijk wonen doch alle voorzieningen zijn binnen handbereik. Op loop/fietsafstand vindt u onder andere winkelcentrum, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer (o.a. treinstation), sportfaciliteiten etc..

De aangebouwde, in spouwmuren opgetrokken, garage zou men bijvoorbeeld ook kunnen inrichten als slaapkamer met badkamer of als kantoor- of praktijkruimte. De woning is dan levensloopbestendig of uitermate geschikt voor de combinatie wonen en werken.

Het geheel is gelegen op prachtige en rustige locatie grenzend aan natuur- en recreatiegebieden “De Houtwiel” en “It Bûtenfljild”. De ruime kavel meet 1111 m² eigen grond.

Rondom de woning vindt u een fraai aangelegde, royale en zonnige tuin op het zuidwesten met meerdere terrassen waaronder groot zonneterras met strakke vijverpartij en prachtig landelijk uitzicht, ruime (Redceder) berging en ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen erf.

Feanwâlden betreft een dorp gelegen in de prachtige Friese Wouden aan klein vaarwater en de spoorlijn Leeuwarden-Groningen. De “Feanwâldster Feart” staat in open verbinding met de unieke natuur- en recreatiegebieden "De Houtwiel" en "It Bûtenfjild".

Door de aanleg van de Centrale As (N356 Dokkum-Nijega) zijn zowel Dokkum (ca. 10 min.), Leeuwarden (ca. 10 min.), Drachten (ca. 20 min.) als de uitvalswegen naar de randstad uitstekend bereikbaar.

In 2017 is er een nieuwe electric-only vaarroute aangelegd: de Bûtenfjildroute! Deze vaarverbinding loopt vanaf de Grutte Wielen bij Leeuwarden via Ryptsjerk en het natuurgebied Bûtenfjild naar de Swemmer bij De Westereen. Dit traject verbindt het Bûtenfjild (en daarmee ook Feanwâlden) met Leeuwarden en met de Lits-Lauwersmarroute en betekent een prachtige uitbreiding van het vaarnetwerk in Fryslân.

Begane grond: zij-entree, ruime hal met garderobe, toilet met fonteintje, speelse woonkamer met tuindeur, prachtig vrij weids vrij uitzicht en sfeervol verlaagd zitgedeelte met haard partij, keuken met nette lichte U-opstelling v.v. diverse inbouwapparatuur en veel kastruimte, bijkeuken met inloopkast, witgoed-aansluitingen, achter-entree en doorgang naar ruime (in spouwmuren opgetrokken) garage met plavuizenvloer en separate werk/hobbyruimte, technische ruimte (vanaf buiten bereikbaar).

1e verdieping: overloop, 3 slaapkamers (voorheen 4) waarvan 1 royale met toegang tot balkon en vaste kasten, lichte badkamer met dakkapel, ligbad, douche, vloerverwarming en badkamermeubel met dubbele wastafel, separaat vrijdragend toilet met fonteintje, hobby/werkkamer met groot dakraam.

2e verdieping: zolderberging via vlizotrap bereikbaar.

€ 500.000 Kosten koper

De Swette 13
FEANWÂLDEN

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte2981 m² Woning oppervlakte175 m² Bouwjaar2004

Op fraaie locatie, aan de rand van Feanwâlden met alle voorzieningen inclusief goede trein- en busverbindingen op loop/fietsafstand bevindt zich deze moderne en ruime geschakelde (bedrijfs) woning met royale geïsoleerde bedrijfsruimte.

Het geheel is gelegen op een ruime kavel van bijna 3000 m² eigen grond. Op eigen terrein is ruim voldoende parkeergelegenheid en mogelijkheid voor presenteren handelswaar.

De keurige en geheel geïsoleerde bedrijfsruimte is in 1995 degelijk gebouwd en uitstekend onderhouden. Naast een ruime werkplaats vindt u hier onder andere een pantry, toilet, opslagruimtes en (eigen) badkamer. De bedrijfsruimte meet op de begane grond totaal ca. 400 m² en op de verdieping ca. 35 m². Er zijn reeds voorbereidingen getroffen om de zolder uit te breiden.

In 2004 is de ruime en luxe woning traditioneel en degelijk gebouwd. De woning is tuingericht gesitueerd en biedt daardoor veel privacy.

Vanaf 2018 tot 2021 is het pand extern grondig gerenoveerd en zijn de tuin en het erf compleet heringericht. Het dak van de woning is nu uitstekend geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakbedekking, afvoerpijpen en lichtkoepels. Ook het buitenschilderwerk is in uitblinkende conditie.

De strakke tuin met meerdere grote terrassen, speel/grasveld en aan de achterzijde een dierenweide is lekker ruim, zonnig en biedt veel privacy. Je kunt hier volop van de zon genieten!

Deze woning biedt u aan de voorzijde een vrij uitzicht over landerijen. Het betreft een lichte zonnige woning door de zuidelijke ligging.

Bestemming: bedrijventerrein 3 (geschikt voor bedrijven vallende onder de categorieën 1, 2 en 3) met bedrijfswoning. De bedrijfsruimte en het buitenterrein zijn geschikt voor vele doeleinden.

Kortom een object met vele mogelijkheden op een uitstekende locatie! Kom kijken en laat u verrassen door de ruimte en de prachtige ligging!

Locatie
Het geheel is gelegen aan de rand van Feanwâlden doch alle voorzieningen waaronder trein- en busstation bevinden zich op loop- en fietsafstand. Feanwâlden beschikt over voldoende basisvoorzieningen zoals o.a. scholen, kinderopvang, winkels en uitstekend openbaar vervoer. Feanwâlden is gelegen aan de spoorlijn Leeuwarden-Groningen, binnen 25 (snel)treinminuten bereikt u Groningen en binnen 10 (snel)treinminuten Leeuwarden.

De woning ligt nabij jachthaven Kuikhorne die in open verbinding met de Friese meren staat: het Burgumermeer en het Lauwersmeer liggen slechts op enkele kilometers afstand. Feanwâlden is centraal gelegen in de prachtige Friese Wouden aan (klein) vaarwater. Het haventje van Feanwâlden staat in open verbinding met de unieke natuur- en recreatiegebieden "De Houtwiel" en "It Bûtenfjild.

Door de aanleg van de Centrale As (N356 Dokkum-Nijega) zijn zowel Dokkum (ca. 10 min.), Leeuwarden (ca. 10 min.), Drachten (ca. 20 min.) als de uitvalswegen naar de randstad uitstekend bereikbaar.

Begane grond: zij-entree, ruime hal met natuurstenen vloer en garderobe-hoek, luxe vrijdragend toilet met fonteintje, zonnige woonkamer met natuurstenen vloer (v.v. vloerverwarming) en schuifpui, open woonkeuken met natuurstenen vloer (v.v. vloerverwarming), schuifpui en strakke rechte opstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, ruime slaapkamer met natuurstenen vloer, schuifpui en luxe royale aangrenzende badkamer met hoekbad, douche, dubbele wastafel, vrijdragend toilet en vloerverwarming, 2 ruime en lichte slaapkamers aan de voorzijde met natuurstenen vloer (ook geschikt als bijv. kantoorruimte), gang met natuurstenen vloer, vaste kast en doorgang naar loods, nette en deels vernieuwde 2e badkamer met douche en wastafel, toiletruimte en pantry, zeer royale en degelijk gebouwde loods van ca. 400 m² deels voorzien van zolder en professionele bovenloopkraan (ter overname).

€ 649.000 Kosten koper

Lauermanstraat 51
BURGUM

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte227 m² Woning oppervlakte125 m² Bouwjaar1974

Op fraaie en rustige woonstand, aan de rand van het dorp en nabij vele voorzieningen vind je deze zeer goed onderhouden woning met aangebouwde garage en praktische carport.

In de loop der jaren is deze degelijk gebouwde en verrassend ruime woning gerenoveerd en verduurzaamd.

Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt d.m.v. een Nefit HR c.v-combiketel en verder is er sprake van dak-, vloer- en muurisolatie en isolatieglas (grotendeels HR ++).

Vanaf 2017 tot 2021 is nagenoeg gehele woning gemoderniseerd, de woning is instapklaar en modern ingericht!

Op de eigen oprit en onder de praktische carport is voldoende parkeergelegenheid evenals in de straat, de kavel meet 227 m² eigen grond.

De recent aangelegde strakke en onderhoudsvriendelijke achtertuin met royaal terras en sfeervolle overkapping (2020) is op het noorden gesitueerd doch diep genoeg om lekker van de zon te genieten!

De woning is gelegen op gewilde woonstand nabij wandelpaden, kinderspeelveld(en) en vele voorzieningen waaronder winkels, scholen, openbaar vervoer, sportfaciliteiten en overige voorzieningen.

Kortom; een mooie ruime en gemoderniseerde woning die je zo kunt betrekken!

De verkoop van deze woning zal starten op dinsdag 12 oktober a.s. waarbij je dan samen met één van onze makelaars de woning op afspraak kunt bezichtigen, informeer naar de beschikbare tijden.

Begane grond: voor-entree, ruime hal met laminaatvloer en trapkast, modern vrijdragend toilet, half uitpandige open keuken met laminaatvloer en moderne opstelling v.v. diverse inbouwapparatuur en veel kastruimte, zonnige doorzonwoonkamer met laminaatvloer, bijkeuken met laminaatvloer, tuindeur, witgoed-aansluitingen en doorgang naar garage met carport.

1e verdieping: overloop met laminaatvloer, 3 ruime slaapkamers met laminaatvloer waarvan 1 met deur naar platdak, moderne en vergrootte badkamer met douche, ligbad, 2e toilet en wastafelmeubel.

2e verdieping: vaste trap naar overloop met laminaatvloer en berg- en c.v.-ruimte, ruime 4e slaapkamer met laminaatvloer, groot dakraam en veel bergruimte.

€ 290.000 Kosten koper

De Finne 23
OENTSJERK

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte737 m² Woning oppervlakte108 m² Bouwjaar1990

Centraal in het dorp gelegen half vrijstaande woning op een zeer royale kavel!

JA het kan! Een royale kavel, op fraaie locatie centraal in het dorp met vrij uitzicht op speelveld! Hier vindt je deze goed onderhouden woning met stenen garage en prachtige ruime tuin.

Deze traditioneel en degelijke gebouwde woning is nagenoeg geheel geïsoleerd, altijd keurig bewoond en het buitenschilderwerk is recentelijk uitgevoerd.

De woning is gelegen op rustige en kindvriendelijke woonstand tegenover speelveld, op loop-/fietsafstand van vele voorzieningen waaronder winkels, basisscholen, medisch centrum, openbaar vervoer, kinderopvang, sportfaciliteiten etc..

De royale zonnige tuin op het zuiden (ca. 20 bij 25 meter) biedt volop privacy en beschikt een tweetal houten bergingen, meerdere zonneterrassen en zitjes. De ruime kavel meet maar liefst 737 m² eigen grond!

Naast de aangebouwde stenen garage bevindt zich een praktische carport. Door de brede oprit is er ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen erf.

Deze vrij gelegen woning heeft aan de voor- en achterzijde geen (directe) inkijk waardoor men in huis ook veel privacy ervaart.

Oentsjerk is gelegen in het hart van de gewilde woonomgeving “de Trynwâlden” op ca. 10 autominuten van Leeuwarden. Oentsjerk en het naast gelegen dorp Gytsjerk beschikken over vele voorzieningen. Oentsjerk heeft ca. 1850 inwoners. De omgeving rondom Trynwâlden wordt gekenmerkt door vele bos-, fiets- en wandelgebieden. Het ligt op de grens van de Friese Wouden met het open weidegebied aan de noordzijde.

Kortom: een uniek object op een fraaie en kindvriendelijke woonstand! Zien is geloven!

De verkoop van deze woning zal starten op dinsdag 21 september a.s. waarbij je dan samen met één van onze makelaars de woning op afspraak kunt bezichtigen, informeer naar de beschikbare tijden.

Begane grond: zij-entree, hal met moderne plavuizenvloer, modern vrijdragend toilet, L-vormige woonkamer met fraaie laminaatvloer en vrij uitzicht over speelveld, open (woon)keuken met speelse opstelling v.v. diverse inbouwapparatuur en veel kastruimte, aangebouwde bijkeuken met
plavuizenvloer, c.v.-opstelling, tuindeur en doorgang naar stenen garage.

1e verdieping: overloop met laminaatvloer, 3 slaapkamers met laminaatvloer waarvan 1 zeer royale en 1 met dakkapel, nette lichte badkamer met douche, wastafel en bad.

2e verdieping: vlizotrap naar ruime zolder (stahoogte).

€ 295.000 Kosten koper

Gauke Boelensstraat 82 A
DRACHTEN

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte584 m² Woning oppervlakte305 m² Bouwjaar1971 - 1980

Thuiswerken en direct na je werk heerlijk van de tuin of Friese natuur genieten? Of het gezellige stadshart van Drachten in! Dit object heeft het allemaal!

Graag wonen en werken combineren of gewoon royaal wonen nabij hartje centrum in een rustige woonwijk met veel groen? Neem dan een kijkje in dit unieke en royale pand!

Dit bijzonder en modern ontworpen object is gelegen in een ruim opgezette groene en rustige straat, op slechts een steenworp afstand van vele voorzieningen en uitvalswegen.

De royale maatvoering maakt deze woning, welke momenteel in gebruik is als kantoor, uniek in de straat en biedt vele mogelijkheden. De totale (woon)oppervlakte bedraagt maar liefst ca. 305 m² en maakt het pand uitermate geschikt voor een combinatie van wonen en werken, met een praktijk, kantoor of atelierruimte aan huis. De (extra) ruimtes zijn tevens voor andere doeleinden geschikt, bijvoorbeeld hobbyruimte of zelfs een klein separaat appartement met eigen voorzieningen (zijnde bijv. ‘kangoeroewoning’).

Het betreft een zonnig en licht pand welke recent is verduurzaamd door plaatsing van een 20 tal zonnepanelen (totaal bijna 6.500 WP) waardoor er sprake is van lage energiekosten.

De privacy volle tuin is het op zuidwesten gesitueerd, hier kun je volop van de zon genieten! Op eigen erf is ruim voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s, maar bijvoorbeeld ook een caravan. De kaveloppervlakte bedraagt 584 m² eigen grond.

Het geheel is zeer goed onderhouden en in de loop der jaren vakkundig gerenoveerd en gemoderniseerd. Verder is er sprake van centrale verwarming door middel van een HR combiketel, geheel isolatieglas, op afstand bedienbare zonnewering en airconditioning.

Drachten is centraal gelegen in Friesland en goed ontsloten naar de snelwegen A7 Heerenveen en A6 Amsterdam. Binnen 1.5 uur ben je in Amsterdam en binnen 25 min in Leeuwarden of Groningen. Het openbaar vervoer en scholen zijn op loopafstand.

Drachten heeft alles op het gebied van winkels en uitgaan plus een schouwburg in het centrum.
Diverse jachthavens, Nationaal Park de Alde Feanen en de 18 holes golfbaan van Golf en Country Club Lauswolt in Beetsterzwaag zijn vlakbij.

Begane grond: voor-entree, royale hal met garderobe en werk/praktijkruimte, kantoor/spreekkamer (ook geschikt als bijv. slaapkamer), gang met zij-entree en twee toiletten, brede gang en hal, 2 ruime kantoor/praktijkruimtes, pantry en archiefruimte. De 2 ruime kantoor/praktijkruimtes, pantry en de archiefruimte zijn uitermate geschikt om te in te richten als royale tuingerichte en zonnige woonkamer, woonkeuken en bijv. ontspanningsruimte, zie ter inspiratie voorbeeld plattegrond en impressies.

1e verdieping: overloop met technische ruimte en toilet, 4 ruime slaap/kantoorruimtes, tweede overloop met bergruimte. De verdieping is via twee trapopgangen bereikbaar en daardoor ook goed en eenvoudig in bijvoorbeeld twee separate verdiepingen op te delen.

€ 525.000 Kosten koper

Schoolstraat 15
EASTERMAR

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte283 m² Woning oppervlakte124 m² Bouwjaar1978

Op fraaie, rustige en kindvriendelijke woonstand, centraal in het dorp nabij vele fiets- en wandelpaden bevindt zich deze halfvrijstaande woning met o.a. stenen garage, ruim ‘groen’ uitzicht en zonnige achtertuin.

Deze fraaie en ruime woning is in 1978 degelijk gebouwd en nadien altijd keurig onderhouden. In de loop der jaren is de woning gemoderniseerd en gerenoveerd. Verwarming geschiedt door middel van een HR c.v.-combiketel en verder is er sprake van isolatieglas, muur- en dakisolatie. De woning is voorzien van groen C energielabel!

De dorpsvoorzieningen zoals winkels, scholen (basisonderwijs), horeca, huisarts, fysiotherapeuten, jachthaven, diverse sportfaciliteiten etc. bevinden zich allen op loopafstand. Verder maakt de ligging in autoluwe straat de woning uitermate schikt voor gezinsbewoning.

Aan de achterzijde beschikt men over een onderhoudsarme, ruime en privacy volle achtertuin met achterom. De achtertuin is gesitueerd op het zuidwesten zodat je hier volop van de zon kan genieten! De kavel meet 283 m² eigen grond.

De lange oprit biedt parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen erf.

Kortom een goed onderhouden woning met stenen garage en zonnige tuin gelegen op rustige en kindvriendelijke locatie!

Het sfeervolle watersportdorp Eastermar heeft verbazend veel winkels & bedrijvigheid voor een dorp op deze schaal en is een parel in de Fryske Wâlden, een eeuwenoud dorp, waar de rust en ruimte van weleer nog volop aanwezig zijn, gelegen in een uniek natuurgebied tussen de Burgumer Mar en de Leijen. Het dorp heeft nog volop voorzieningen (o.a. slager, dorpssupermarkt met postkantoor, basisscholen, huisarts, kinder- en naschoolse opvang enz.) zie ook is op slechts 10 minuten van de A7 gelegen met goede verbindingen naar o.a. de Randstad, Groningen, Heerenveen, Zwolle etc..

De verkoop van deze woning zal starten op dinsdag 14 september a.s. waarbij je dan samen met één van onze makelaars de woning op afspraak kunt bezichtigen, informeer naar de beschikbare tijden.

Begane grond: voor-entree, hal met plavuizenvloer en garderobe, lichte woonkamer met parketvloer en ruim ‘groen’ vrij uitzicht in de straat, deels uitpandige keuken met plavuizenvloer en nette hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, bijkeuken met plavuizenvloer, witgoed-aansluiting, tuindeur en doorgang naar garage, tussenhal met parketvloer, trapopgang naar verdieping en modern vrijdragend toilet en wastafelmeubeltje.

1e verdieping: overloop, 3 ruime slaapkamers, gemoderniseerde badkamer met douche, vrijdragend toilet en wastafelmeubel.

2e verdieping: vaste trap naar overloop met berg- en c.v.-ruimte, ruime 4e slaapkamer met bergruimte, wastafel en dakraam.

€ 259.500 Kosten koper
1 - 18 van de 21