1 - 18 van de 30

Anthony Fokkerloane 26
FEANWÂLDEN

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte980 m² Woning oppervlakte215 m² Bouwjaar1978

Op privacy volle en groene locatie bevindt zich aan de rand van het dorp en in een rustige omgeving deze royale woning met een woonoppervlak van maar liefst ca. 215 m², dubbele garage, ruime tuin en mogelijkheid voor praktijk/kantoor aan huis.

De zonnige situering, antieke plavuizenvloer en ruwe eiken balken geven deze woning in combinatie met de moderne en strakke afwerking een warm en authentiek karakter.

Deze onder architectuur, traditioneel gebouwde woning is altijd keurig onderhouden en in de loop der jaren behoorlijk verduurzaamd. Zo is de woning vanaf 2019 nagenoeg geheel voorzien van onderhoudsarme kunststof kozijnen met HR++ beglazing en is er sprake van duurzame energie door middel van een 14 tal zonnepanelen (2019). De spouwmuren en het dak (deels) zijn na geïsoleerd en de woning is voorzien van een groen B energielabel!

Je kunt hier vrij wonen met alle voorzieningen binnen handbereik. Op loop/fietsafstand vind je onder andere winkelcentrum, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer (o.a. treinstation), sportfaciliteiten etc..

Oorspronkelijk is de woning gebouwd met (tandarts)praktijkruimte aan huis wat deze woning uniek maakt in de wijk. Daar aanwezigheid van eigen zij-entree is het geheel ook uitermate geschikt voor combinatie van wonen en werken, met een praktijk, kantoor of bijvoorbeeld atelierruimte aan huis.

Het geheel is gelegen in een prachtige groene, ruim opgezette en rustige woonwijk grenzend aan natuur- en recreatiegebieden “De Houtwiel” en “It Bûtenfljild”. De ruime kavel meet 980 m² eigen grond.

De fraai aangelegde, privacy volle tuin met veranda, meerdere terrassen en speel/grasveld is grotendeels op het zuidwesten gesitueerd waardoor je hier volop van de zon kunt genieten! De brede (vernieuwde) oprit biedt voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s, maar bijvoorbeeld ook een caravan of camper en bezoekers.

Feanwâlden betreft een dorp gelegen in de prachtige Friese Wouden aan klein vaarwater en de spoorlijn Leeuwarden-Groningen. De “Feanwâldster Feart” staat in open verbinding met de unieke natuur- en recreatiegebieden "De Houtwiel" en "It Bûtenfjild".

Door de aanleg van de Centrale As (N356 Dokkum-Nijega) zijn zowel Dokkum (ca. 10 min.), Leeuwarden (ca. 10 min.), Drachten (ca. 20 min.) als de uitvalswegen naar de randstad uitstekend bereikbaar.

In 2017 is er een nieuwe electric-only vaarroute aangelegd: de Bûtenfjildroute! Deze vaarverbinding loopt vanaf de Grutte Wielen bij Leeuwarden via Ryptsjerk en het natuurgebied Bûtenfjild naar de Swemmer bij De Westereen. Dit traject verbindt het Bûtenfjild (en daarmee ook Feanwâlden) met Leeu-warden en met de Lits-Lauwersmarroute en betekent een prachtige uitbreiding van het vaarnetwerk in Fryslân.

Begane grond: voorportaal met entree, ruime en lichte hal met estrikken plavuizenvloer en vide, toilet met fonteintje, zeer royale tuingerichte en zonnige living/woonkamer (ca. 57 m²) met estrikken plavuizenvloer, strakke (inbouw)houtkachel, brede schuifpui naar heerlijke veranda en open keuken met nette hoekopstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur, praktische bijkeuken met witgoed-aansluitingen en achter-entree, berging (van buitenaf te bereiken), gang met vaste kasten en doorgang naar dubbele garage, 2 slaap-/werkkamers met laminaatvloer, technische ruimte, ontspannings- c.q. praktijk/kantoorruimte met (separate) zij-entree, laminaatvloer, vaste kast en toilet met fonteintje.

1e verdieping: overloop met vide, 3e slaapkamer met wastafelmeubel en bergruimte, nette badkamer met ligbad, douche, badkamermeubel en toilet, ruime werk- c.q. tussenkamer met inloopkast en toegang tot ruime 4e en 5e slaapkamer. De gehele verdieping is in 2019 voorzien van moderne laminaatvloeren.

€ 525.000 Kosten koper

Dokter Kijlstraweg 64
MÛNEIN

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte645 m² Woning oppervlakte110 m² Bouwjaar1959

Op gewilde woonstand in de Trynwâlden vindt u dit bijzondere woon/werkpand met vele mogelijkheden. Het pand is naast de combinatie wonen en werken ook geschikt is voor dubbele bewoning of gewoon royaal wonen!

Dit ruime pand ligt op een privacy volle hoekkavel in een prachtige omgeving met vele wandel-, fiets- en ruiterpaden. Winkels-, sportfaciliteiten (o.a. openlucht zwembad), golfbaan, bibliotheek en scholen vindt u op geringe afstand en Leeuwarden ligt op nog geen 15 autominuten.

Naast de voormalige winkelruimte aan de voorzijde (die ook is te gebruiken als bijv. woon-, kantoor- of praktijkruimte) bevinden zich aan de oostzijde van het pand een ruime garage en veel bergruimte. In de zuid- en westvleugel zijn momenteel de woonruimtes gesitueerd. Het pand heeft de (planologische) bestemming Wonen ‘Twee onder één kap’ waardoor transformatie tot twee woningen uitermate geschikt is. Ook zijn beroep- en/of bedrijven aan huis toegestaan (tot max. 50 m² per woning). In totaal meet het pand nu ca. 245 m² (gehele oppervlak excl. ruime kelder van ca. 20 m²) en daarnaast zijn er nog volop mogelijkheden voor eventuele uitbreiding.

Het pand is deels voorzien van kunststofkozijnen met isolatieglas en verwarming geschiedt door middels van gaskachels. Intern is het pand gedateerd en eenvoudig ingericht, renovatie en verduurzaming zal veelal wenselijk zijn.

Vanuit de woonkamer heeft men ruim zicht in de straat en vanuit de keuken en achtertuin kan men de prachtige landerijen van de Trynwâlden bewonderen. Het betreft een fraaie en privacy volle (hoek)locatie!

De zonnige tuin aan de achter- en zijzijde zijn gesitueerd op het zuiden en westen, hier kan men tot in avonduren heerlijk van het zonnetje genieten. Het geheel is gelegen op een kavel van 645 m² eigen grond en biedt parkeergelegenheid op eigen erf.

Dit bijzondere pand dient u met eigen ogen te zien! Laat u verrassen door de ruimte, vele mogelijkheden en de fraaie ligging!

Begane grond: Voor-entree, gang, toilet, zonnige woonkamer met tuindeur en ruim zicht in de straat, gesloten keuken met eenvoudige nette inrichting, gang met vaste kastenwand, gedateerde badkamer met douche en wastafel, 4 slaapkamers waarvan 2 met wastafel, ruime garage, berging met tuindeur, gang met bergruimte, vaste kast en toegang tot ruime kelder (stahoogte), voormalige winkelruimte van ca. 67 m².

€ 279.000 Kosten koper

Bernhardlaan 58
KOLLUM

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte319 m² Woning oppervlakte111 m² Bouwjaar1965

Op gewilde locatie, in het “oude” gedeelte van het gezellige dorp Kollum, bevindt zich deze fraai ontworpen half vrijstaande woning met onder andere vrij groen uitzicht, diepe tuin en garage.

De woning is gelegen aan de rand van Kollum in een rustige woonwijk. Vanuit hier heb je volop mogelijkheden om te wandelen of te fietsen. Het park en hertenkamp zijn op steenworpafstand aanwezig, net als de winkels, basisscholen, voortgezet onderwijs, zorg- en sportvoorzieningen.

In 1965 is deze degelijke woning ruimer (breder), luxer en speelser gebouwd dan de anderen woningen in de straat!

Deze charmante woning verkeert in nette staat, is deels voorzien van kunststof kozijnen en verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een HR combiketel. Op onderdelen zal modernisering c.q. renovatie veelal wenselijk en kan men de woning naar eigen smaak aanpassen.

Verder is er sprake van isolatieglas en dakisolatie.

De diepe en zonnige achtertuin met achterom, meerdere terrassen en houten garage is gesitueerd op het noorden. Een ruime tuin waar je kunt ontspannen, tuinieren of eventueel een overkapping kunt plaatsen om gezellig te kunnen vertoeven met familie of vrienden. De kavel meet 319 m² eigen grond, er is ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen erf.

Omgeving Kollum
Omringd door groen, kun je genieten van prachtige uitzichten op de natuur en de frisse lucht. Doch zijn alle voorzieningen die je nodig hebt binnen handbereik, waaronder winkels, restaurants, scholen en recreatieve faciliteiten.

De woning is gelegen in de nabijheid van belangrijke wegen en snelwegen, waardoor je gemakkelijk kunt reizen naar andere plaatsen in de regio, Kollum kent uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer. De omgeving biedt een overvloed aan natuurlijke schoonheid, van weelderige parken tot mooie wandel- en fietspaden en in de nabijheid van het water waardoor je gemakkelijk kunt genieten van watersporten en activiteiten, zoals vissen, varen en zwemmen.

Begane grond: voor-entree, hal met kelder, vrijdragend toilet met fonteintje, woonkamer met parketvloer, vaste kast en groen vrij uitzicht, half open eetkamer met parketvloer, deels uitpandige keuken met nette opstelling v.v. enige inbouwapparatuur, ruime bijkeuken met witgoed-aansluitingen en achter-entree.

1e verdieping: overloop met vaste kast, 3 slaapkamers waarvan 2 met vaste kast(en) en 1 met deur naar platdak, nette lichte badkamer met inloopdouche, vrijdragend toilet en wastafelmeubel.

2e verdieping: vlizotrap naar ruime zolder (stahoogte) met c.v.- en bergruimte en kan omgetoverd worden tot een slaapkamer, speelkamer, kantoor of hobbyruimte.

€ 275.000 Kosten koper

Kloosterkamp 10
BURGUM

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte633 m² Woning oppervlakte150 m² Bouwjaar1973

Op fraaie en rustige locatie bevindt zich deze uitgebouwde vrijstaande woning met o.a. vrij uitzicht, royale tuin, ruime geïsoleerde garage met kap en alle basisvoorzieningen op de begane grond!

De verdieping is eveneens voorzien van een badkamer en een drietal slaapkamers waardoor de woning voor vele doelgroepen geschikt is.

In 2020 zijn de bijkeuken en de garage van maar liefst bijna 40 m² bijgebouwd. De garage is geïsoleerd en voorzien van grote zolder: hier droomt elke hobbyist van!

Het betreft een lichte zonnige woning met aan de voorzijde ruim vrij uitzicht over gemeentelijk groen met speelveldje.

Rondom heeft men de beschikking over een royale zonnige en strakke tuin met groot gras/speelveld, sfeervolle overkapping en volop parkeermogelijkheden op eigen erf. De ruime kavel meet 633 m² eigen grond.

Het geheel is gelegen op aantrekkelijk locatie nabij het “gezellige” uitgebreide centrum van Burgum en op loop/fietsafstand van alle denkbare voorzieningen (zoals o.a. zwembad, basisscholen, openbaar vervoer, bibliotheek, voortgezet onderwijs etc.).

Verwarming en warmwater voorziening geschiedt d.m.v. een Nefit HR c.v.-combiketel (2012) en gezellige houtkachel in de woonkamer. Verder is de woning (deels) voorzien van dak- en muurisolatie, (HR++) isolatieglas en duurzame energieopwekking d.m.v. een 12 tal zonnepanelen.

Begane grond: voor-entree, ruime hal met massieve parketvloer, toilet, (tweepersoons) slaapkamer (momenteel in gebruik als kantoorruimte) met nette aangrenzende badkamer met ruime inloopdouche en wastafelmeubel, zonnige woonkamer met massieve parketvloer, ruim vrij zicht en sfeervolle inbouw houtkachel, speelse open keuken met verlaagd vloerniveau en moderne hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, gang met bergruimte, berging met achter-entree, recent aangebouwde bijkeuken met tuindeur, praktisch keukenblok(je), witgoed-aansluitingen en doorgang naar ruime (geïsoleerde) garage (2020) van ca. 39 m² met grote zolder.

1e verdieping: 1e verdieping: overloop met technische ruimte, 3 slaapkamers waarvan 1 met dakkapel, nette lichte 2e badkamer met dakkapel, douche, wastafel en 2e toilet.

2e verdieping: luik naar vliering.

€ 425.000 Kosten koper

Dokter B. Hornstrasingel 39
BURGUM

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte312 m² Woning oppervlakte130 m² Bouwjaar1970

Op gewilde en kindvriendelijke woonstand, in ruim opgezette straat nabij vele voorzieningen en het centrum vind je deze goed onderhouden en uitgebouwde hoekwoning met o.a. ruim vrij zicht aan de voorzijde en lange garage.

In de loop der jaren is deze fraaie (gezins)woning nagenoeg geheel gerenoveerd, verduurzaamd en gemoderniseerd. De woning is o.a. voorzien van vernieuwde kozijnen met isolatieglas, moderne keuken, vergrote moderne badkamer, recente HR combiketel en royale achter aanbouw. Verder is er sprake van dak-, vloer- en muurisolatie en een groen C-energielabel!

De woning is omstreeks 1998 aan de achterzijde uitgebouwd waarna er een ruime woonkamer en praktische bijkeuken zijn ontstaan.

Het geheel is gelegen in op steenworp afstand van centrum, scholen (basis- en voortgezet onderwijs), openbaar vervoer, vele sportfaciliteiten (waaronder zwembad), kinderopvang en overige voorzieningen.

De onderhoudsarme achtertuin met meerdere terrassen is gesitueerd op het noorden doch voldoende diep om lekker van het zonnetje te kunnen genieten! De kaveloppervlakte bedraagt 312 m² en op eigen erf is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Momenteel is de lange garage (ca. 10.5 m.) in gebruik als berging maar deze kan, indien wenselijk, eenvoudig weer als garage worden gebruikt.

Begane grond: voor-entree, hal met eiken vloerdelen, vaste kast en kelderkast, vrijdragend toilet met fonteintje, ruime, zonnige en uitgebouwde woonkamer (ca. 10.5 m. lang) met eiken vloerdelen en brede tuindeuren, speelse half open keuken met eiken vloerdelen en moderne hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, aangebouwde bijkeuken met witgoed-aansluitingen, c.v.-opstelling en achter-entree.

1e verdieping: overloop met laminaatvloer, 3 slaapkamers waarvan 1 met laminaatvloer, moderne ruime badkamer met inloopdouche, vrijdragend toilet, ligbad en badkamermeubel.

2e verdieping: overloop met wastafel, dakraam(pje) en bergruimtes, 4e en 5e slaapkamer met dakraam.

€ 309.500 Kosten koper

Ymkersstrjitte 18
BURGUM

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte143 m² Woning oppervlakte120 m² Bouwjaar1972

Op gewilde en kindervriendelijke locatie vind je deze royale woning met zonnige tuin en ruim vrij uitzicht aan de voorzijde.

Vele voorzieningen zoals scholen, het centrum, sportfaciliteiten, openbaar vervoer etc. bevinden zich op loop/fietsafstand van de woning.

Deze royale woning verdient op meerdere onderdelen liefde en aandacht maar na het nog uit te voeren kluswerk kun je hier prachtig wonen!

Het betreft een betaalbare woning waarbij de investering voor opknappen het meer dan waard zijn.

Er is sprake van isolatieglas, dakisolatie en verwarming (en warmwatervoorziening) geschiedt door middel van een recente HRE combiketel. De woning heeft een groen C energielabel.

Vanuit de achtergelegen steeg lopen de kleintjes zo naar het (buurt)speelveld om plezier te maken met hun vriendjes.

De zonnige onderhoudsarme achtertuin met ruime stenen berging en achterom is gesitueerd op het zuiden. Je kunt hier volop van de zon genieten. De kavel meet 143 m² eigen grond en in de straat is voldoende parkeergelegenheid.

De ligging en de vele ruimte in huis maken deze woning uitermate geschikt voor gezinsbewoning!

Begane grond: voor-entree, hal met plavuizenvloer en trapkast, toilet met fonteintje, ruime zonnige woonkamer met ruim vrij uitzicht aan de voorzijde, halfopen keuken met plavuizenvloer, achter-entree en eenvoudige hoekopstelling.

1e verdieping: overloop, 3 ruime slaapkamers, ruime badkamer met ligbad/douche, 2e toilet en badkamermeubel.

2e verdieping: vaste trap naar overloop met berg-, c.v.- en witgoedruimte, 4e slaapkamer met bergruimte.

VANAF PRIJS € 185.000,= k.k.

€ 185.000 Kosten koper

Dokter B. Hornstrasingel 1 e
BURGUM

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte345 m² Woning oppervlakte155 m² Bouwjaar1972

Op uitstekende woonstand, vind je deze uitgebouwde en goed onderhouden half vrijstaande woning met veel leefruimte, vrij uitzicht aan de voorzijde, ruime (fietsen)berging en zonnige privacy volle tuin.

Het geheel is gelegen in een gewilde ruim opgezette woonwijk op steenworp afstand van centrum, scholen (basis- en voortgezet onderwijs), openbaar vervoer, vele sportfaciliteiten (waaronder zwembad), kinderopvang en overige voorzieningen.

Deze ruime en traditioneel gebouwde woning is in de loop der jaren gemoderniseerd, gerenoveerd en aan de achterzijde uitgebouwd. Verder is de woning recent optimaal verduurzaamd wat heeft gezorgd voor een groen A energielabel en forse besparing op de energielasten!

Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een HRE c.v.-combiketel van 2021 en daarnaast is de woonkamer voorzien van een sfeervolle houtkachel. De woning is voorzien van een waterontharder, vernieuwde kozijnen met isolatieglas (deels HR++), vloer-, dak- en muurisolatie én duurzame energieopwekking door middel van een 13 tal zonnepanelen (2020).

De zonnige en geheel afsluitbare achtertuin is voorzien van o.a. achterom, ruime (fietsen)berging, zonne- en schaduwterras en sfeervolle overkapping/tuinhuis. Het tuinhuis is voorzien van duurzaam verandazeil waardoor je hier ook in het voorjaar al (maar eveneens bij wat kouder weer in het najaar) volop kunt genieten van het buitenleven!

Onlangs (2021) is de gehele voortuin fraai, strak en onderhoudsarm heringericht.

De woning is gelegen op een ruime privacy volle hoekkavel van 345 m² eigen grond en de oprit biedt ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen erf.

Begane grond: zij-entree, hal met plavuizenvloer, modern vrijdragend toilet met fonteintje, zonnige woonkamer (ca. 33 m²) met ruim vrij zicht aan de voorzijde, fraaie parketvloer en sfeervolle (inbouw) houtkachel, schuifdeur naar uitgebouwde royale woonkeuken (ca. 27 m²) met plavuizenvloer (keramisch parket), tuindeur en nette hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur en veel kastruimte, bijkeuken met plavuizenvloer, praktisch keukenblok en achter-entree, separate witgoed-ruimte met plavuizenvloer, spoelbakje en witgoed-aansluitingen op gebruiksvriendelijke hoogte.

1e verdieping: overloop, gemoderniseerde badkamer met vrijdragend toilet, inloopdouche en wastafelmeubel, 4 ruime en lichte slaapkamers waarvan één met open ‘bedstede’ met praktische opberglade en één uitgebouwde speelse slaapkamer met vast bed met tweetal opberglades.

2e verdieping: vaste trap naar ruime overloop met berg- en logeerruimte, ruime en recent gerenoveerd 5e slaapkamer met vaste kastenwand.

€ 365.000 Kosten koper

Ds. Zylstrawei 22
TWIJZELERHEIDE

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte343 m² Woning oppervlakte105 m² Bouwjaar1988

Op fraaie en goede woonstand aan het riviertje ‘de Swadde’ vind je deze degelijk gebouwde half vrijstaande woning met o.a. ruime stenen garage en zonnige tuin. Het geheel is gelegen op een brede kavel van 343 m² eigen grond.

De woning is grotendeels traditioneel gebouwd, goed onderhouden en wordt verwarmd door middel van een HR CV combi ketel. Verder is er sprake van een groen B energielabel, isolatieglas, vloer-, muur- en dakisolatie. In 2012 is aan de voorzijde een onderhoudsarme kunststof dakkapel geplaatst.

Nabij de woning bevinden zich de dorpsvoorzieningen zoals basisscholen, sportfaciliteiten, diverse winkels en openbaar vervoer. Op fietsafstand vind je o.a. treinstation en het uitgebreide winkelcentrum van De Westereen.

De beschutte, zonnige en privacy volle achtertuin met houten berging, meerdere terrassen en achterom is gesitueerd op het zuidoosten. Hier kun je heerlijk van het zonnetje genieten! De oprit biedt voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s en daarnaast is nog volop ruimte voor stallen van bijvoorbeeld caravan of aanhangwagen op eigen erf.

Kortom een betaalbare (gezins)woning met garage en zonnige tuin gelegen op mooie woonstand!

Begane grond: zij-entree, hal met laminaatvloer, vrijdragend toilet met fonteintje, woonkamer met laminaatvloer en ruim zicht over ‘de Swadde’, halfopen keuken met laminaatvloer, trapkast en lichte hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, ruime uitpandige bijkeuken met plavuizenvloer, witgoed-aansluitingen, c.v.-opstelling, tuindeur en doorgang naar ruime garage met onder meer tweetal loopdeuren en ruime kelder.

1e verdieping: overloop, 3 slaapkamers waarvan één met kunststof dakkapel, lichte nette badkamer met douche, vrijdragend toilet en badkamermeubel.

2e verdieping: vaste trap naar zolderkamer met bergruimte en dakraam.

€ 269.500 Kosten koper

Sparrewei
KOLLUMERZWAAG

Woonhuis, nieuwbouw

Perceel oppervlakte350 m² Woning oppervlakte102 m² Bouwjaar2023

Kleinschalig (inbreiding)nieuwbouwplan van 4-tal stijlvolle en energiezuinig gebouwde half vrijstaande (gasloze) woningen met stenen garage gelegen op fraaie locatie aan de rand van het gemoedelijke dorp Kollumerzwaag.

Deze eigentijdse woningen zijn ontworpen door architect Rindert de Jong (Drachten) en zullen onder BouwGarant (NHG financiering mogelijk) worden gebouwd. U als eigenaar van de woning heeft hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning.

De kavels variëren in grootte tussen de 211 m² en 350 m² en hebben allen een achterom naast de garage!

In de prachtige omgeving zijn vele wandel-, fiets- en ruiterpaden en alle voorzieningen zijn binnen handbereik; op loop/fietsafstand vindt u onder andere de dorpswinkels, basisschool, kinderopvang, openbaar vervoer en sportfaciliteiten. Op fietsafstand bevindt zich in Buitenpost en Kollum een scholengemeenschappen (VO) en in De Westereen een zeer uitgebreid winkelcentrum en treinstation.

De woningen worden grotendeels traditioneel, compleet, duurzaam en zeer energiezuinig gebouwd. Standaard zullen ze van vele extra’s worden voorzien, te weten o.a. van een warmtepomp (gasloze woning), vloerverwarming, 10 zonnepanelen, uitgebreide elektrische installatie, stenen garage, kunststof kozijnen, vaste trap naar 2e verdieping etc..

Opties mogelijk zoals
• Eigen wensen voor de tegels en het sanitair
• Indeling aanpassen
• Uitbreiden woning aan de achterzijde

Prijzen vanaf € 349.500,- tot € 369.500,- v.o.n..

Bouwnummer 1 (350 m²): koopprijs € 369.500,- v.o.n.
Bouwnummer 2 (211 m²): koopprijs € 349.500,- v.o.n.
Bouwnummer 3 (211 m²): koopprijs € 349.500,- v.o.n.
Bouwnummer 4 (211 m²): koopprijs € 359.500,- v.o.n.

€ 349.500 v.o.n.

Dobbe 13
GROU

bedrijfsruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte2240 m² Bouwjaar2023

Op fraaie locatie in het hart van Friesland, aan de rand van het nieuwe deel van het ruim opgezette en waterrijke bedrijventerrein Frisia te Grou, bevindt zich deze recent en degelijk gebouwde bedrijfsruimte. De ruime kavel ligt aan open vaarwater en heeft een eigen aanlegkade van maar liefst ca. 56 meter!

Door de centrale ligging en de snelle toegang tot de A32 biedt deze plek een ideale uitvalsbasis.

De bedrijfsruimte meet in totaal op de begane grond ca. 635 m² en beschikt op dit moment over een (opslag)zolder van ca. 90 m². De zolder kan uiteraard worden verruimd en ingericht worden als kantoorruimte. Naast een zeer royale werkplaats vindt u op de begane grond een keurige voor-entree met grote raampartij, toiletruimte en aan de achterzijde een nog in te richten kantoorruimte van ca. 90 m².

Het geheel is gelegen op een ruime kavel van 2240 m² eigen grond (incl. eigen water, strook van ca. 5 meter breed, totale deel eigen water ca. 275 m²). Op eigen terrein is ruim voldoende parkeergelegenheid en mogelijkheid voor presenteren handelswaar. Ook zijn bestemmingsplan technisch nog mogelijkheden voor uitbreiden c.q. bijbouwen bedrijfsruimte(s).

Het terrein rondom is super strak ingericht en voorzien van goede afwatering (met drainage), dubbel staaf hekwerk en zal nog worden afgesloten met twee dubbele inrijpoorten zodat het terrein geheel is afgesloten. De aanlegkade is voorzien van zeer degelijke walbeschoeiing (6 cm dik Azobe) met aanlegringen en stroompunten.

Bestemming
‘Bedrijventerrein’ ten behoeve van watergebonden bedrijven (bedrijven vallende onder de categorieën 1 t/m 4), wonen is niet toegestaan. De bedrijfsruimte en het buitenterrein zijn geschikt voor vele doeleinden.

Kortom een fraai object met vele mogelijkheden op een uitstekende locatie! Kom kijken en laat u verrassen door de ruimte en de prachtige ligging!

Bouwwijze en isolatie waarden

Het pand is luxe, onderhoudsarm en duurzaam gebouwd en daarnaast bovengemiddeld hoog geïsoleerd. De RC-waarde van het dak bedraagt 6,3, van de gevels 4,7 en van de vloer 3,7. De gevlinderde en onderheide betonvloer heeft een vrije belasting van 1500 kg/m² (aslast 10 ton) en is voorzien van vloerverwarming (voorbereiding, opgedeeld in 4 verdelers). Alle kozijnen zijn van hoogwaardig kunststof en voorzien van HR++ beglazing.

De hal is opgedeeld in drie compartimenten die elk zijn voorzien van een grote overheaddeur en separate loopdeur. De overheaddeuren zijn voorzien van automatische afstand bediening (3 x 380 Volt) en meten 4.82 x 5.50 m (tweemaal zijkant) en 6 x 6 m (voorzijde).

Het dak is geschikt voor zonnepanelen en de vloerverwarming voorbereidt voor aansluiten warmtepomp waardoor het pand energieneutraal kan zijn.

De hal is verder o.a. voorzien van energiezuinige LED armaturen, krachtstroom en ABUS bovenloopkraan (hijscapaciteit: dubbele loopkat 2 x 5 Ton, hijshoogte 6 m.). Nokhoogte bedraagt 10,72 meter en de goothoogte 7,64 meter.

€ 913.000 Kosten koper

César Franckstraat 19 c
LEEUWARDEN

Appartement, bestaande bouw

Woning oppervlakte64 m² Bouwjaar1955

Betaalbaar wonen op gewilde woonstand in westkant van de stad?

Dan is dit goed onderhouden 4-kamer appartement, in de woonwijk Valeriuskwartier, met ruime inpandige berging en zonnige balkon op het zuiden zeker de moeite waard om te kijken!

Zowel het appartement als het gehele complex bevinden zich in verzorgde staat. Er is sprake van een gezonde en actieve Verenig van Eigenaren en bijgehouden meerjarenonderhoudsplan (MJOP).

We nemen je graag alvast mee;
Via de afgesloten portiek heb je toegang tot de ruime berging (souterrain) met witgoed-aansluiting, middels trapopgang kom je op de 2e verdieping bij het appartement. De berging is jaren geleden ook in gebruik geweest als logeer/werkkamer.

Bijzonderheden
• Appartement is volledig voorzien van kunststof kozijnen en HR ++ isolatieglas
• Recent aangelegde centrale verwarmingsinstallatie van 2021 met energiezuinige HRE combiketel
• VvE bijdrage bedraagt € 127,20 per maand
• Fiscaal aftrekbare erfpachtcanon bedraagt per jaar € 377,-
• Nabij uitvalswegen en op fietsafstand van stadshart gelegen
• Gebruiksoppervlak wonen 64 m² exclusief souterrain van 16 m²
• Fraai zonnig balkon op het zuiden
• Voorzieningen als speelveldje, winkels, supermarkt en basisscholen in directe omgeving

Appartement
Entree/hal, eenvoudig toilet, slaapkamer aan de voorzijde en slaapkamer aan de achterzijde met vaste kast, c.v.-opstelling en witgoed-aansluitingen, dichte keuken met nette lichte opstelling v.v. diverse (vernieuwde) inbouwapparatuur, deur naar zonnig balkon op het zuiden met bergkast, lichte badkamer met wastafel en douche, de hal geeft toegang tot de woonkamer met ruim zicht in de straat, sfeer gashaard en vaste kast, aangrenzende eet/slaapkamer met vaste kast. Deze eet/slaapkamer kan eenvoudig bij de woonkamer worden getrokken waarna een ruime en zonnige woonkamer van ca. 29 m² ontstaat.

Het gehele appartement is voorzien van laminaatvloeren.

€ 174.500 Kosten koper

Bildtweg 4
EASTERMAR

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte24575 m² Woning oppervlakte220 m² Bouwjaar1967

Hecht u veel waarde aan volop privacy en wilt u het hele jaar genieten van rust, ruimte en natuur?

Dan is dit uw kans, u kunt nu zeer vrij gaan wonen op een unieke idyllische locatie in een prachtig gebied! Deze gerenoveerde boerderij is omringd door landerijen, grenzend aan het natuurgebied en meer De Leijen. Hier vindt u nog echte rust, landelijke weidse uitzichten, stilte, ruimte en natuur!

Het geheel bestaat onder meer uit een ruim gerenoveerd woonhuis, aangebouwde royale schuur (ca. 875 m²), vrijstaande halfopen wagen/kapschuur (ca. 200 m²) met separate stenen schuur (ca. 200 m²) voorzien van 2 tal paardenboxen, vrijstaande garage met kap en aangrenzende percelen weiland.

De boerderij is via een autoluwe en (voor voertuigen) doodlopende weg goed bereikbaar. Alle dorpsvoorzieningen zoals winkels, scholen (basisonderwijs), horeca, huisarts, fysiotherapeuten, jachthaven, diverse sportfaciliteiten etc. bevinden zich op fietsafstand.

Het huisperceel en de weilanden zijn ‘Agrarisch – Bedrijf gebonden’ bestemd, het huidige agrarische bouwvlak meet meer dan 13.000 m²!

Indien wenselijk zijn binnen het bestemmingsplan mogelijkheden voor het wijzigen van de bestemming naar bijvoorbeeld geheel ‘Woondoeleinden’. De aangebouwde schuur (en overige schuren) zijn momenteel agrarisch in gebruik doch zijn ook geschikt voor vele andere doeleinden, bedrijfs- of hobbymatig of bijvoorbeeld voor dubbele ‘kangoeroe’ bewoning (na toestemming gemeente). Optioneel is er mogelijkheid om bijna 11 hectare aangrenzend natuur weiland bij te kopen waarna er eventueel een Landgoed (NSW-landgoed) status aangevraagd kan worden.

De onderhoudsstaat van de royale en onderhoudsarme woning is zeer goed te noemen. Vanaf 2008 is de woning vakkundig gerenoveerd, verduurzaamd en gemoderniseerd. Ook de schuren zijn voorzien van nieuwe (asbestvrije) dakplaten.

Het woonhuis is o.a. voorzien van vernieuwde (grotendeels kunststof) kozijnen, nieuwe dakpannen, goten en voegwerk, vernieuwde technische installaties, moderne keuken en sanitair etc.. De duurzame verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een mede door de houtkachel verwarmde HR combiketel (geen vaste gas-aansluiting meer aanwezig) in combinatie met een zonneboiler. Voor energieneutraal elektra gebruik zijn er maar liefst 120 stuks zonnepanelen op het dak van de schuur aangebracht.

Verder is een laadpaal en glasvezel aansluiting (eigendom) aanwezig en sprake van isolatieglas, dak- en deels muur- en vloerisolatie. De woning beschikt over een groen B energielabel!

De boerderij is gelegen op een ruim erf met volop parkeergelegenheid en omgeven door een royale boerentuin met vlonder zonneterras op het zuidwesten. Totale perceeloppervlak (incl. landerijen) bedraagt 24.575 m².

Door de aanwezigheid van ruime schuren met paardenboxen, een gedraineerde en verlichte buitenbak (meet ca. 40 x 20 meter) en aangrenzende percelen weiland is dit bijzondere object uitermate geschikt voor het houden van paarden. De weilanden zijn direct aangrenzend en bereikbaar vanuit de tuin.

Omgeving en dorp

Het sfeervolle en levendige watersportdorp Eastermar heeft verbazend veel winkels & bedrijvigheid voor een dorp op deze schaal en is een parel in de Fryske Wâlden, een eeuwenoud dorp, waar de rust en ruimte van weleer nog volop aanwezig zijn, gelegen in een uniek natuurgebied tussen de Burgumer Mar en de Leijen. Het dorp heeft nog volop voorzieningen (o.a. slager, dorpssupermarkt met postkantoor, basisscholen, huisarts, kinder- en naschoolse opvang enz.) zie ook pand is op slechts 10 minuten van de A7 gelegen met goede verbindingen naar o.a. de Randstad, Groningen, Heerenveen, Zwolle etc.. Dit unieke object dien je met eigen ogen te zien! Laat je verrassen door de ruimte, vele mogelijkheden en de magnifieke ligging!

Begane grond: zij-entree, hal met parketvloer en kelder, zonnige woonkamer met parketvloer, sfeervolle houtkachel en magnifiek weids vrij uitzicht over natuurgebied en meer De Leijen, schuifdeur naar muziek/tv-kamer met parketvloer, woonkeuken met plavuizenvloer, balkenplafond, tuindeur naar zonneterras, moderne en tijdloze hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur en eveneens prachtig vrij uitzicht over natuurgebied en meer De Leijen, ruime hal met plavuizenvloer en garderobe, vrijdragend toilet met fonteintje, bijkeuken met plavuizenvloer, witgoed-aansluitingen, praktisch keukenblok en tuindeur, spreekkamer c.q. kantoor (ca. 24 m²) met laminaatvloer en weids vrij uitzicht, kantoorruimte (ca. 24 m²) met laminaatvloer, tussenhal, geïsoleerde berging/werkruimte met doorgang naar royale multifunctionele schuur van ca. 875 m².

1e verdieping: overloop met vaste kasten, 4 slaapkamers waarvan 2 met vaste kast en 1 met aangrenzende inloopkast/kamer, gemoderniseerde badkamer met inloopdouche, 2e vrijdragend toilet en wastafelmeubel.

2e verdieping: vlizotrap naar bergzolder.

€ 1.050.000 Kosten koper

Ljiploane 2
FEANWÂLDEN

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte367 m² Woning oppervlakte155 m² Bouwjaar1972

Op goede en centrale woonstand bevindt zicht deze uitgebouwde en gemoderniseerde half vrijstaande woning met zonnige tuin en ruime stenen garage met houten berging.

Deze ruime woning is gelegen nabij het centrum en in de loop der jaren gemoderniseerd en aan de achterzijde royaal uitgebouwd waardoor er sprake is van veel leefruimte.

Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een HR combiketel van 2014 en verder is er sprake van isolatieglas, muur-, dak- en vloerisolatie. Op een aantal onderdelen met name het buitenschilderwerk en de 2e verdieping heeft de woning aandacht nodig.

Achter de woning beschikt men over een zonnige, privacy volle en onderhoudsvriendelijke tuin gelegen op het zuiden. Je kan hier volop van de zon genieten! De ruime kavel meet 367 m² eigen grond.

De woning bevindt zich op loopafstand van winkels, scholen, openbaar vervoer (o.a. sneltrein & bus), sportfaciliteiten, kinderopvang, huisartsen, fysiotherapeuten etc..

Feanwâlden betreft een dorp gelegen in de prachtige Friese Wouden aan klein vaarwater en de spoorlijn Leeuwarden-Groningen. Binnen 35 treinminuten bereikt u Groningen en binnen 15 treinminuten Leeuwarden. Dokkum ligt op ca. 15 autominuten afstand. De “Feanwâldster Feart” staat in open verbinding met het unieke natuur- en recreatiegebied het Bûtenfjild.

Feanwâlden is verder gunstig gelegen nabij diverse uitvalswegen (Centrale As, de Haak, nieuwe N381) naar onder andere Dokkum, Leeuwarden en Drachten.

Begane grond: voor-entree, hal met massief houten vloerdelen, modern vrijdragend toilet, L-vormige woonkamer met massief houten vloerdelen en tuindeuren, aangebouwde ruime en lichte keuken met plavuizenvloer, tuindeuren en lichte opstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, natuurstenenblad en kookeiland, bijkeuken met plavuizenvloer, witgoed-aansluitingen, spoelbakje en achter-entree.

1e verdieping: overloop, 3 ruime slaapkamers, moderne en ruime badkamer met inloopdouche, 2e vrijdragend toilet, badkamermeubel met dubbele wastafel en designradiator.

2e verdieping: vaste trap naar overloop met bergruimte, 4e slaapkamer met dakraam en bergruimte.

€ 317.500 Kosten koper

Stateheide 1
NOARDBURGUM

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte1650 m² Woning oppervlakte185 m² Bouwjaar1991

Stelt u zich eens voor; wonen op een idyllisch plekje centraal in de prachtige Fryske Wâlden (Friese Wouden) op fietsafstand van Burgum waar u alle voorzieningen binnen handbereik heeft en eveneens geniet van een prachtig uitzicht, van rust, ruimte en natuur. Het kan!!

Wij nemen u mee naar deze prachtige plek aan de rand van Noardburgum en net buiten Burgum. Hier staat een bijzondere en zonnige woning met onder meer een goedlopende Bed & Breakfast (Bêd & Brochje), ruime garage met carport, diepe landelijke tuin met een sfeervolle Tiny house (2017) en 1650 meter grond tot uw beschikking.

U kunt de goedlopende ‘Bed & Breakfast Stateheide’  voorzetten wat de nodige voordelen met zich mee brengt; zo is een verbouwing niet meer nodig én profiteert u van de reeds opgebouwde naamsbekendheid en klandizie! Echter kunt u natuurlijk ook gewoon lekker ruim wonen al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld werken aan huis of mantelzorgwoning.

Het woonhuis is in de ’90 jaren in fases gebouwd, altijd goed onderhouden en in de loop der jaren gemoderniseerd. De inrichting is sfeervol, modern en comfortabel. Alle basisvoorzieningen bevinden zich op de begane grond waardoor de woning voor vele doelgroepen geschikt is.

Door de vele raampartijen geniet u de hele dag van de weidse uitzichten die deze plek u te bieden heeft alsof u buiten aan het genieten bent van het zonnetje. De serre cq eetkamer zorgt voor veel lichtinval en is net als de woonkamer voorzien van een tuindeur waardoor u zo de tuin in kunt wandelen.

Op energiekosten kunt u zich eveneens besparen door gebruikmaking van duurzame energieopwekking door middel van een 32-tal zonnepanelen. De woning is op de begane grond nagenoeg geheel voorzien van vloerverwarming, deels HR++ isolatieglas, muur-, vloer- en dakisolatie.

Momenteel zijn de twee (gasten) kamers (beide voorzien van een eigen badkamer) op de 1e verdieping van het ‘voorhuis’ evenals het vrijstaande Tiny house in gebruik door ‘Bed en Breakfast Stateheide’.

Het sfeervolle, verwarmde en geïsoleerde Tiny house is in 2017 geheel nieuw gebouwd en voor vele doeleinden geschikt. Het verblijf is voorzien van geheel vloerverwarming, een keuken/woonruimte, slaapkamer, badkamer en bergruimte.

Naast het Tiny house staat een grote kas welke in gebruik is als buitenkamer en zo kunt u zelfs winterdag genieten van de weidse uitzichten en de prachtige luchten.

In de directe omgeving zijn vele mooie wandel-, fiets- en ruitenpaden, de woning ligt te midden van het prachtige Friese coulisselandschap nabij de Burgumer Mar, de manage ‘De Mennoruif’ en het Ritskebosk.

De ruime garage (ca. 33 m²) met kap en aangebouwde praktische carport is voorzien van gasaansluiting, laadpaal (11 kW), water en elektra en biedt genoeg ruimte voor stalling én hobbyruimte. Op eigen erf is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Door de vele inheemse planten en bomen sluit de diepe tuin naadloos aan op de landelijke omgeving. In de zonnige tuin treft u meerdere gezellige zitplekken, grote kas, ruimte voor een moestuin (voor biologisch eigen gekweekte groentes) en diverse fruitbomen aan, de tuin is dus niet alleen een lust voor het oog maar ook perfect voor de tuin c.q. buiten liefhebber.

Laat ons u meenemen naar deze prachtige plek, de sfeer moet u zelf proeven. U kunt hier volop genieten van de natuur, het buitenleven en de landelijke uitzichten!

Begane grond: voor-entree, hal met trapopgang naar verdieping ‘voorhuis’, ruime en zonnige living van ca. 50 m² met duurzame PVC vloer, tuindeuren, gashaard (rookkanaal ook geschikt voor houtkachel) en prachtig weids vrij uitzicht, open keuken met kelder en moderne luxe opstelling v.v. vele kwaliteitsinbouwapparatuur en kookeiland, serre/eetkamer van ca. 17 m² met plavuizenvloer, tuindeur en eveneens prachtig weids vrij uitzicht, half open werkkamer met duurzame PVC vloer, ruime bijkeuken met plavuizenvloer, c.v.-kast, spoelbak, witgoed-aansluitingen, praktisch werkblad met kastruimte, achter-entree en vaste trap naar verdieping ‘achterhuis’, ruime nette en lichte badkamer met whirlpool ligbad, douche, vrijdragend toilet en badkamermeubel, separaat vrijdragend toilet met fonteintje, slaapkamer met vaste kastenwand.

De gehele begane grond is voorzien van comfortabele vloerwarming.

1e verdieping ‘achterhuis’: ruime zolderkamer van ca. 35 m² met wastafel, vast bureau/werkblad en deur naar platdak.

2e verdieping ‘achterhuis’: vanaf zolderkamer vlizotrap naar ruime bergzolder (hoogte ca. 1.5 m.)

1e verdieping ‘voorhuis’: overloop met bergruimte en pantry, slaapkamer met dakkapel, nette badkamer met douche, wastafel, toilet en bergruimte, slaapkamer met bergzolder(tje), deur naar platdak en aangrenzende moderne badkamer (2020) met dakkapel, douche, vrijdragend toilet, badkamermeubel en wand- vloer- en wandverwarming.

2e verdieping ‘voorhuis’: vanaf overloop vlizotrap naar bergruimte.

Omgeving/Ligging

Burgum is de hoofdplaats van de gemeente (Tytsjerksteradiel), telt ongeveer 11.000 inwoners en is gelegen in het hart van de driehoek Leeuwarden, Dokkum en Drachten. Er zijn goede ontsluitingen via ‘de Centrale As’ naar het midden van het land als ook via het op fietsafstand bereikbare treinstation te Feanwâlden. Feanwâlden is gelegen aan de spoorlijn Leeuwarden-Groningen (binnen 35 treinminuten bereikt u Groningen).

Het dorp Burgum beschikt over alle mogelijke voorzieningen zoals: voorgezet onderwijs, horeca, diverse winkels, vele sportfaciliteiten (o.a. overdekt zwembad) en bibliotheek etc..

De gemeente kent een fraai, afwissend landschap. Zo vindt u er water, weilanden, veengebieden en bossen die uitnodigen tot urenlange wandel-, fiets-, boot- en ruitertochten.

€ 595.000 Kosten koper

Greate Buorren 54, 54a
GARYP

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte853 m² Woning oppervlakte316 m² Bouwjaar1932

Nabij het prachtige natuurgebied “de Âlde Feanen” bevindt zich centraal in het dorp Garyp dit unieke object met vele mogelijkheden! Het betreft hier een karaktervol en royaal ’30 jaren pand welke tot 2006 in gebruik was als royale woning met winkel/bedrijfsruimte en nadien is getransformeerd tot twee zelfstandige woningen.

Wij bieden nu beiden woningen in één koop aan zodat u zelf uw buren kunt kiezen! Naast wonen zijn er binnen het bestemmingplan mogelijkheden voor bijvoorbeeld combinatie wonen/werken, wonen met atelier, Bêd en Brochje (B & B), wonen met volwassen kinderen of ouders (mantelzorg), verhuren tweede woning of gewoon heerlijk royaal wonen.

Beiden woningen hebben een zelfstandige entree en de tuinen zijn op dit moment eveneens van elkaar gescheiden. De totale interne oppervlakte van het pand bedraagt maar liefst bijna 400 m²!

Dit bijzondere object is van 2006 tot 2017 grotendeels gerenoveerd, verduurzaamd en heringericht. Verwarming geschiedt door middel van tweetal HR c.v.-combiketels en verder is er sprake van (deels) vloer-, dak- en muurisolatie. Veelal alle kozijnen zijn vernieuwd en voorzien van HR++ isolatieglas. De dakkapellen zijn onderhoudsvriendelijk kunststof.

Op loopafstand vindt u alle dorpsvoorzieningen zoals bijvoorbeeld basisonderwijs, kinderopvang, enkele winkels, openbaar vervoer en sportfaciliteiten (waaronder openlucht zwembad) etc..

De zonnige besloten tuin van ‘nummer 54’ is gesitueerd op het westen en o.a. voorzien van praktisch (fietsen)overkapping, vijverpartij en sfeervolle recent gebouwde veranda. Men kan hier volop van de zon genieten!

Aan de noord/achterzijde van het perceel bevinden zich een ruime dubbele garage met duo carport. Verder heeft ‘nummer 54A’ tussen de carport en achtergevel een eigen beschutte en onderhoudsarme tuin met groot zonneterras.

Op eigen erf is ruim voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s, de totale kaveloppervlakte bedraagt 853 m² eigen grond.

Garyp is een dorp aan de rand van de Wâlden (het Woudengebied). Het ligt prachtig centraal in de provincie tussen Leeuwarden en Drachten. Openbaar vervoer is net buiten het dorp, aan de N31 (Wâldwei), waar een bus tussen Drachten en Leeuwarden rijdt. Er is ruim aanbod in allerlei voorzieningen zoals: supermarkt (Spar), basisschool, (sport) verenigingen, zwembad etc.. Burgum ligt slechts op ca. 5 autominuten van Garyp evenals het watersportdorp Earnewâld en natuurgebied “de Âlde Feanen”.

Kortom: uniek royaal pand met legio mogelijkheden, buitenkansje voor de liefhebber!

Begane grond: zij-entree, hal met laminaat vloer, vaste kast en garderobe, zonnige, sfeervolle en recent gerenoveerde woonkamer met laminiaat vloer, erker en prachtige glas-in-lood bovenramen, suitedeuren naar keuken met laminaat vloer en moderne hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, tussenhal met trapopgang naar verdieping, ruime bijkeuken met laminaat vloer, praktisch keukenblokje, witgoed-aansluitingen en achter-entree, vrijdragend toilet met fonteintje.

1e verdieping: overloop met vaste kast, 3 slaapkamers (waarvan 1 zeer royale en 1 kleinere), ruime badkamer met douche, vrijdragend toilet, ligbad en badkamermeubel met dubbele wastafel.

2e verdieping: vaste trap naar overloop met bergruimte, 3 slaapkamers met vernieuwde kunststof dakkapellen.

Indeling Greate Buorren 54A

Begane grond: zij-entree, ruime hal, vrijdragend toilet met fonteintje, zonnige royale woonkamer met ruim zicht in de straat, open keuken met nette hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur en veel kastruimte, slaapkamer met aangrenzend lichte badkamer met douche en badkamermeubel, bijkeuken met plavuizenvloer, witgoed-aansluitingen, c.v.-opstelling, hobby/ontspanningsruimte (nu in gebruik als biljartkamer) met eigen entree en tuindeuren, tussenhalletje met toegang naar berging/hobbyruimte Hoofdwoning (eenvoudig af te sluiten indien gewenst).

1e verdieping: ruime overloop, 2 slaapkamers.

€ 498.000 Kosten koper

Lytse Buorren 27 a
GARYP

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte378 m² Woning oppervlakte101 m² Bouwjaar1958

Op goede woonstand centraal in het dorp bevindt zich deze goed onderhouden en karaktervolle vrijstaande woning met o.a. ruime stenen garage (spouwmuren) en zonnige privacy volle achtertuin.

De woning is in 1958 degelijk en traditioneel gebouwd en in 1982 aan de achterzijde vergroot met een tuinkamer. Nadien is het geheel zowel intern als extern altijd keurig onderhouden. Alle kozijnen zijn in de loop der jaren vernieuwd en voorzien van isolatieglas (deels HR++), de goten zijn vervangen door duurzaam en onderhoudsarm kunststof en de spouwmuren zijn na geïsoleerd.

Op loop/fietsafstand vind je alle dorpsvoorzieningen zoals bijvoorbeeld basisonderwijs, kinderopvang, enkele winkels, openbaar vervoer en sportfaciliteiten (waaronder openlucht zwembad) etc..

De energielasten van deze woning zijn door goede na isolatie betaalbaar te noemen (gasverbruik ca. bedraagt op dit moment rond de 1000 m³ p/jr).

Aan de achterzijde heb je de beschikking over een zonnige, privacy volle en onderhoudsvriendelijke tuin op het zuidwesten met meerdere terrassen en praktische houten berging. Je kunt hier volop van het zonnetje genieten!

De brede en lange oprit biedt ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen erf, de kavel meet 378 m² eigen grond.

Garyp is een dorp aan de rand van de Wâlden (het Woudengebied). Het ligt prachtig centraal in de provincie tussen Leeuwarden en Drachten. Openbaar vervoer is net buiten het dorp, aan de N31 (Wâldwei), waar een bus tussen Drachten en Leeuwarden rijdt. Er is ruim aanbod in allerlei voorzieningen zoals: supermarkt (Spar), basisschool, (sport) verenigingen, zwembad etc.. Burgum ligt slechts op ca. 5 autominuten van Garyp evenals het watersportdorp Earnewâld en natuurgebied “de Âlde Feanen”.

Begane grond: voor-entree, ruime hal met kelder, vrijdragend toilet, zonnige woonkamer met sfeervol balkenplafond en massief eiken vloerdelen, gesloten keuken met nette lichte opstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, tuinkamer met kunststof schuifpui, c.v.-kast, witgoed-aansluiting en achter-entree.

1e verdieping: overloop met vaste kasten, 3 slaapkamers waarvan achterste slaapkamer is opgedeeld in twee (slaap)kamers met beiden een vaste kast, nette compacte badkamer met douche en wastafel(tje).

2e verdieping: vlizotrap naar bergzolder.

€ 292.500 Kosten koper

Wedzebuorren 5
TWIJZEL

Woonhuis, bestaande bouw

Perceel oppervlakte1725 m² Woning oppervlakte194 m² Bouwjaar1988

Aan de rand van het dorp doch centraal en nabij de dorpsvoorzieningen bevindt zich deze degelijk en luxe gebouwde woning met o.a. royale dubbele garage met paardenboxen en optioneel mogelijkheid voor bijkopen van groot perceel weiland (totaal 28.445 m² incl. huisperceel). Je kunt hier royaal en vrij wonen!

Vanuit de woning loop je zo door naar de royale vrijstaande dubbele garage met grote zolder, overkapping en onder meer een viertal paardenboxen. Deze garage/schuur meet ca. 110 m² op de begane grond en is uitermate geschikt voor houden paarden, uitoefenen hobby’s, realiseren Bêd & Brochje (B&B) of gebruik als bijvoorbeeld opslag- of werkruimte. Elke paardenliefhebber en hobbyist droomt van z’n ruime schuur!

Daarnaast leent de garage/schuur zich ook uitstekend voor bijvoorbeeld kangoeroe woning of bedrijvigheid aan huis (na verkregen toestemming gemeente).

De woning is voorzien van isolatieglas (deels), vloer-, muur- en dakisolatie en verwarming geschiedt door middel van een HR combiketel i.c.m. vloerverwarming. Intern is de woning gedateerd waardoor modernisering veelal wenselijk zal zijn. Zowel het buitenschilderwerk als enig houtwerk verdienen eveneens wat aandacht en liefde.

Rondom heeft men de beschikking over een zonnige ruime tuin met meerdere zonneterrassen, volop parkeergelegenheid en praktische tweede inrit aan de oostzijde van het perceel. De huiskavel meet 1.725 m² en het bij te kopen perceel weiland heeft een oppervlakte van maar liefs 26.720 m². Dit weiland is via toegangspad (recht van overpad) vanaf het eigen achtererf bereikbaar.

De woning is gelegen aan ventweg van de provinciale weg N355, nabij o.a. natuurgebieden, vele wandel- en fietspaden, openbaar vervoer, school, huisarts en dorpscafé.

Alle dorpsvoorzieningen die Twijzel en het nabij gelegen dorp Buitenpost biedt bevinden zich op fietsafstand van de woning.

Twijzel is een goed bereikbaar en levendig dorp gelegen in de Fryske Wâlden, nabij de grote dorpen Buitenpost, Surhuisterveen, Burgum en Drachten. Drachten bereik je binnen ca. 15 autominuten en Leeuwarden en Groningen binnen ca. 30 autominuten. Buitenpost ligt aan de spoorlijn Leeuwarden-Groningen.
Kom kijken en laat u verrassen door de ruimte en sfeer!

Begane grond: zij-entree, ruime hal, sfeervolle en zonnige woonkamer met houtkachel, woonkeuken met uitgebreide opstelling v.v. enige inbouwapparatuur, achter- c.q. tuinkamer met tuindeuren, hal met achter-entree, gang met tuindeur en plavuizenvloer, vrijdragend toilet met fonteintje.
De begane grond is grotendeels voorzien van sfeervolle balkenplafonds en duurzame marmerenvloeren in combinatie met comfortabele vloerverwarming.

1e verdieping: overloop, 3 slaapkamers met bergruimte, badkamer met dakkapel, ligbad, toilet en wastafelmeubel, tussenkamer met bergruimte en witgoed-aansluitingen, ruime slaapkamer met vaste kastenwand, wastafel en toegang tot balkon.

2e verdieping: vlizotrap naar bergzolder.

€ 675.000 Kosten koper
1 - 18 van de 30