1 - 18 van de 37

Kukhernsterwei 33
DE WESTEREEN

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte1790 m² Woning oppervlakte158 m² Bouwjaar1969
Landelijk, vrij & uniek wonen midden in de prachtige Fryske Wâlden aan OPEN VAARWATER met alle voorzieningen op fietsafstand!

Deze goed onderhouden vrijstaande woning met meerdere aanlegmogelijkheden is gelegen op schitterende locatie in het buurtschap Kûkherne op een perceel van maar liefst 1790 m². Het perceel grenst direct aan de Kûkhernster Feart (deel van het kanaal De Swemmer), het water tussen Kûkherne en het Burgumermeer.

Je kunt hier de dag met een verfrissende duik beginnen om daarna lekker met de boot het water op te gaan en de Friese wateren te ontdekken.

De verrassend ruime woning is gebouwd omstreeks 1969 en nadien in de loop der jaren geheel gerenoveerd, verduurzaamd en in 2008 royaal aan de achterzijde uitgebouwd. Alle basisvoorzieningen bevinden zich op de begane grond waardoor de woning voor vele doelgroepen geschikt is.

Verwarming geschiedt door middel van een HRE combiketel van december 2020 (deels vloerverwarming) en een recent geplaatst duurzame palletkachel (2021). De woonkamer is daarnaast voorzien van een sfeervolle haardpartij.

Door goede (na)isolatie toepassingen zijn de energiekosten gunstig. Er is sprake van nagenoeg geheel HR++ isolatieglas, muur-, dak- en vloerisolatie.

Garage en Multifunctioneel bijgebouw
De stenen garage met kap van ca. 32 m² beschikt over een grote (middels vaste trap bereikbare sta-hoge) zolder en praktische aangebouwde carport.

In 2011 is er een royale bijgebouw met sfeervolle overkapping en vele gebruiksmogelijkheden nieuw gebouwd. Dit bijgebouw meet ca. 85 m², is geheel geïsoleerd en onder ander voorzien van vloerverwarming (HR combiketel van 2020). Een heerlijke werkruimte voor elke hobbyist, maar misschien tover jij deze ruimte ook wel om tot gastenverblijf, kantoor aan huis of meerdere Bed & Brochje (B&B) kamers?

Buiten
De riante tuin is rondom de woning gelegen en wordt aan twee zijden 'omsingeld' door water, zowel aan de voorzijde als aan de oostzijde zijn een aanlegsteiger aanwezig. Aan de steigers kun je twee royale boten aanmeren.

Diverse terrassen en sfeervolle overkappingen zorgen ervoor dat er altijd een plekje in de zon óf schaduw te vinden is en het water nodigt uit tot een verfrissende duik. Aan de waterkant geniet je van alle boten die langs komen varen en aan de andere kanten ervaar je juist weer veel privacy.

Meerdere auto’s en bijvoorbeeld een camper parkeer je op het ruime erf.

Landelijk en heerlijk vrij wonen, maar toch de gezelligheid nabij, het is oprecht een heel idyllisch plekje…!

Kom kijken en laat u verrassen door de ruimte en de vrije unieke ligging aan open vaarwater!


Locatie

Deze woning is in buurtschap Kûkherne aan de rand van De Westereen en op de grens van de buurdorpen Feanwâlden en Noardburgum gelegen. Alle voorzieningen waaronder trein- en busstation bevinden zich op fietsafstand.

De woning ligt direct aan kanaal De Swemmer en naast jachthaven It Eibernest/Kûkherne die in open verbinding staan met de Friese meren: het Burgumermeer en het Lauwersmeer liggen slechts op enkele kilometers afstand.

Kûkherne is een buurtschap dat verdeeld ligt in de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadeel en Tietjerksteradeel. Kûkherne ligt ten zuiden van de spoorbrug over de Nieuwe Vaart tussen De Westereen & Feanwâlden.

De Westereen en Feanwâlden beschikken over ruim voldoende basisvoorzieningen zoals o.a. scholen, kinderopvang, winkels en openbaar vervoer. Feanwâlden en De Westereen zijn gelegen aan de spoorlijn Leeuwarden-Groningen, binnen 35 treinminuten bereikt u Groningen en binnen 15 treinminuten Leeuwarden. Kûkherne is gunstig gelegen nabij diverse uitvalswegen (Centrale As, de Haak, nieuwe N381) naar onder andere Dokkum, Leeuwarden en Drachten.Begane grond: voor-entree, hal met massief eikenhouten vloer, ruime slaapkamer met massief eikenhouten vloer en vaste kastenwand, gemoderniseerde badkamer met inloopdouche, vrijdragend toilet en wastafelmeubel, zonnige woonkamer met massief eikenhouten vloer, sfeervolle haardpartij, praktische trapkast en fraai ruim zicht over water en Kûkherne, royale uitgebouwde en tuingerichte woonkeuken van ca. 35 m² met plavuizenvloer (v.v. vloerverwarming), dubbele
schuifpui, werkplek/hoek en luxe ‘landelijk’ moderne opstelling v.v. veel kastruimte en kwaliteitsinbouwapparatuur, hal met plavuizenvloer en achter-entree, vrijdragend toilet met fonteintje en urinoir, wasruimte/bijkeuken met plavuizenvloer, witgoed-aansluitingen en wastafelmeubel(tje).

1e verdieping: overloop met berg- en c.v.-ruimte, 2 slaapkamers, bergzolder welke ruimte ook geschikt is om in te richten als (kinderslaap)kamer.
€ 695.000 k.k.

Kobbeflecht 189
HURDEGARYP

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte173 m² Woning oppervlakte120 m² Bouwjaar1973
Op goede locatie bevindt zich deze ruime geschakelde woning met stenen garage en zonnige tuin op het westen!

In de afgelopen jaren is deze degelijk gebouwde woning vakkundig gemoderniseerd en deels verduurzaamd. De woning beschikt over een groen C energielabel.

Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt d.m.v. een HR c.v.-combiketel van 2017 en verder is de woning voorzien van (deels HR+) isolatieglas en dakisolatie. Het buiten schilderwerk is deels als matig te omschrijven en verdient dan ook wat aandacht en liefde.

De woning is gelegen op kindvriendelijke woonstand nabij het centrum, scholen, openbaar vervoer (o.a. treinstation), kinderopvang, sportfaciliteiten etc..

Aan de achterzijde vind je een diepe, zonnige en onderhoudsarme tuin op het westen met groot zonneterras, ruime berging (prieel) en brede eigen achterom. Tevens bevindt zich aan de voorzijde van het perceel (op het oosten) een zonneterras en stenen garage. De kavel meet 173 m² eigen grond.

Kortom; op goede woonstand gelegen moderne ruime woning met garage en zonnige tuin!

Begane grond: entree, hal met laminaatvloer en trapkast, modern vrijdragend toilet met fonteintje, tuingerichte woonkamer met laminaatvloer en tuindeur, open keuken met laminaatvloer en moderne hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur.

1e verdieping: overloop met laminaatvloer, 3 slaapkamers met laminaatvloer en hoog ruimtelijk plafond, moderne badkamer met ligbad/douche, wastafel en vrijdragend toilet.

2e verdieping: vaste trap naar overloop met laminaatvloer, berg- en c.v.-ruimte, separate witgoed-ruimte, 4e ruime slaapkamer met laminaatvloer, groot dakraam en wastafelmeubel.
€ 250.000 k.k.

Sanhichte 28
GARYP

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte1020 m² Woning oppervlakte171 m² Bouwjaar2022
Aan de rand van het dorp op fraaie en kindvriendelijke locatie wordt deze moderne royale vrijstaande, onderhoudsarme en energiezuinige woning met garage gebouwd.

Deze eigentijdse woning van maar liefst ruim 170 m² woonoppervlak wordt duurzaam en zeer energiezuinig gebouwd door Bouwbedrijf De Haan (Garyp).

De woning zal van vele extra’s worden voorzien, te weten o.a. van een warmtepomp (gasloze woning), zonnepanelen, geheel vloerverwarming, inpandige bijkeuken, brede garage, kunststof kozijnen etc..

Voorzieningen zoals dorpssupermarkt, arts, fysiotherapeuten, sportfaciliteiten, openbaar vervoer, school, kinderopvang e.d. bevinden zich op loop/fietsafstand.

De woning is gesitueerd op goede en vrije locatie in een verkeersluwe kindvriendelijke nieuwbouwwijk op royale kavel van 1020 m² eigen grond. Aan de achter- en zijde is de kavel vrij en landelijk gelegen waardoor men in de royale zonnige tuin veel privacy heeft.De Kling

De Kling heeft een dorps karakter waarbij materiaal de spil vormt in het ontwerp. Zo is gekozen voor een stenen karakter richting het dorp en hout richting de coulissen en weilanden. Het is een woning met een ruime living, gekenmerkt door een open haard en een ruim overstek over de gehele breedte.
Door de vele glaspartijen op het zuidwesten lijkt binnen- en buitenshuis samen te vallen. Om dit gevoel te versterken is ervoor gekozen het dak boven de veranda door te laten lopen, ondersteund door landelijke houten balken. De ruime deuropening zorgt ervoor dat woonkamer en veranda voelen als één geheel. Zeker in de warmere seizoenen staat deze oplossing garant voor extra woonplezier.

De kleurstelling van de materialen is natuurlijk van aard. Het zijn natuurlijke materialen die aansluiten bij de reeds gebouwde woningen in de omgeving. De basiskleur van de gevel wordt gevormd door de opvallend mooie bruin-rode stenen.

De toegevoegde en uitgesneden volumes worden onder andere bekleed met donkere houten – Red Cedar – delen. Deze vormen een mooi contrast met de basiskleur en geven een speels karakter. Het dakvlak van deze fraaie impressiewoning is verder vlak uitgevoerd door gebruik te maken van vlakke dakpannen en geïntegreerde zonnepanelen. Door de minimalistische uitvoering en detaillering blijft het beeld echter rustig.


Het dorp en omgeving

Garyp is een dorp aan de rand van de Wâlden (het Woudengebied) op ca. 5 autominuten gelegen van het watersportdorp Earnewâld en natuurgebied “de Âlde Feanen”. Het ligt prachtig centraal in de provincie tussen Leeuwarden en Drachten. Openbaar vervoer is net buiten het dorp, aan de N31 (Wâldwei), waar een bus tussen Drachten en Leeuwarden rijdt. Er is ruim aanbod in allerlei basisvoorzieningen waaronder: supermarkt (Spar), basisschool, (sport)verenigingen en openlucht zwembad. Burgum ligt slechts op 4 kilometer afstand.
€ 738.000 v.o.n.

Wedzebuorren 5
TWIJZEL

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte1725 m² Woning oppervlakte194 m² Bouwjaar1988
Aan de rand van het dorp doch centraal en nabij de dorpsvoorzieningen bevindt zich deze degelijk en luxe gebouwde woning met o.a. royale dubbele garage met paardenboxen met de mogelijkheid voor het bijkopen van een groot perceel weiland (totaal 28.445 m² incl. huisperceel). Je kunt hier royaal en vrij wonen!

Vanuit de woning loop je zo door naar de royale vrijstaande dubbele garage met grote zolder, overkapping en onder meer een viertal paardenboxen. Deze garage/schuur meet ca. 110 m² op de begane grond en is uitermate geschikt voor houden paarden, uitoefenen hobby’s, realiseren Bêd & Brochje (B&B) of gebruik als bijvoorbeeld opslag- of werkruimte. Elke paardenliefhebber en hobbyist droomt van z’n ruime schuur!

Daarnaast leent de garage/schuur zich ook uitstekend voor bijvoorbeeld kangoeroe woning of bedrijvigheid aan huis (na verkregen toestemming gemeente).

De woning is voorzien van isolatieglas (deels), vloer-, muur- en dakisolatie en verwarming geschiedt door middel van een HR combiketel i.c.m. vloerverwarming. Intern is de woning gedateerd waardoor modernisering veelal wenselijk zal zijn. Zowel het buitenschilderwerk als enig houtwerk verdienen
eveneens wat aandacht en liefde.

Rondom heeft men de beschikking over een zonnige ruime tuin met meerdere zonneterrassen, volop parkeergelegenheid en praktische tweede inrit aan de oostzijde van het perceel. De huiskavel meet 1.725 m² en het bij te kopen perceel weiland heeft een oppervlakte van maar liefst 26.720 m². Dit
weiland is via toegangspad (recht van overpad) vanaf het eigen achtererf bereikbaar.

De woning is gelegen aan ventweg van de provinciale weg N355, nabij o.a. natuurgebieden, vele wandel- en fietspaden, openbaar vervoer, school, huisarts en dorpscafé.

Alle dorpsvoorzieningen die Twijzel en het nabij gelegen dorp Buitenpost biedt bevinden zich op fietsafstand van de woning.

Twijzel is een goed bereikbaar en levendig dorp gelegen in de Fryske Wâlden, nabij de grote dorpen

Buitenpost, Surhuisterveen, Burgum en Drachten. Drachten bereik je binnen ca. 15 autominuten en Leeuwarden en Groningen binnen ca. 30 autominuten. Buitenpost ligt aan de spoorlijn Leeuwarden-Groningen.

Kom kijken en laat u verrassen door de ruimte en sfeer!

Begane grond: zij-entree, ruime hal, sfeervolle en zonnige woonkamer met houtkachel, woonkeuken met uitgebreide opstelling v.v. enige inbouwapparatuur, achter- c.q. tuinkamer met tuindeuren, hal met achter-entree, gang met tuindeur en plavuizenvloer, vrijdragend toilet met fonteintje.
De begane grond is grotendeels voorzien van sfeervolle balkenplafonds en duurzame marmerenvloeren in combinatie met comfortabele vloerverwarming.

1e verdieping: overloop, 3 slaapkamers met bergruimte, badkamer met dakkapel, ligbad, toilet en wastafelmeubel, tussenkamer met bergruimte en witgoed-aansluitingen, ruime slaapkamer met vaste kastenwand, wastafel en toegang tot balkon.

2e verdieping: vlizotrap naar bergzolder.
€ 625.000 k.k.

sparrewei
KOLLUMERSWEACH

Woonhuis, Woonruimte, nieuwbouw

Perceel oppervlakte350 m² Woning oppervlakte102 m² Bouwjaar2023
Kleinschalig (inbreiding)nieuwbouwplan van 4-tal stijlvolle en energiezuinig gebouwde half vrijstaande (gasloze) woningen met stenen garage gelegen op fraaie locatie aan de rand van het gemoedelijke dorp Kollumerzwaag.

Deze eigentijdse woningen zijn ontworpen door architect Rindert de Jong (Drachten) en zullen onder afbouwgarantie (NHG mogelijk) worden gebouwd.

De kavels variëren in grootte tussen de 211 m² en 350 m² en hebben allen een achterom naast de garage!

In de prachtige omgeving zijn vele wandel-, fiets- en ruiterpaden en alle voorzieningen zijn binnen handbereik; op loop/fietsafstand vindt u onder andere de dorpswinkels, basisschool, kinderopvang, openbaar vervoer en sportfaciliteiten. Op fietsafstand bevindt zich in Buitenpost en Kollum een scholengemeenschappen (VO) en in De Westereen een zeer uitgebreid winkelcentrum en treinstation.

De woningen worden grotendeels traditioneel, compleet, duurzaam en zeer energiezuinig gebouwd. Standaard zullen ze van vele extra’s worden voorzien, te weten o.a. van een warmtepomp (gasloze woning), vloerverwarming, 10 zonnepanelen, uitgebreide elektrische installatie, stenen garage, kunststof kozijnen, vaste trap naar 2e verdieping etc..

Opties mogelijk zoals
• Eigen wensen voor de tegels en het sanitair
• Indeling aanpassen
• Uitbreiden woning aan de achterzijde

Prijzen vanaf € 349.500,- tot € 369.500,- v.o.n..

De bouw zal eind 2023 starten!
Bouwnummer 1 (350 m²): koopprijs € 369.500,- v.o.n. (verkocht)
Bouwnummer 2 (211 m²): koopprijs € 349.500,- v.o.n. (verkocht)
Bouwnummer 3 (211 m²): koopprijs € 349.500,- v.o.n. (beschikbaar)
Bouwnummer 4 (211 m²): koopprijs € 359.500,- v.o.n. (beschikbaar)
€ 349.500 v.o.n.

Greate Buorren 54 54 a
GARYP

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte853 m² Woning oppervlakte316 m² Bouwjaar1932
Nabij het prachtige natuurgebied “de Âlde Feanen” bevindt zich centraal in het dorp Garyp dit unieke object met vele mogelijkheden! Het betreft hier een karaktervol en royaal ’30 jaren pand welke tot 2006 in gebruik was als royale woning met winkel/bedrijfsruimte en nadien is getransformeerd tot twee zelfstandige woningen.

Wij bieden nu beiden woningen in één koop aan zodat u zelf uw buren kunt kiezen! Naast wonen zijn er binnen het bestemmingplan mogelijkheden voor bijvoorbeeld combinatie wonen/werken, wonen met atelier, Bêd en Brochje (B & B), wonen met volwassen kinderen of ouders (mantelzorg), verhuren tweede woning of gewoon heerlijk royaal wonen.

Beiden woningen hebben een zelfstandige entree en de tuinen zijn op dit moment eveneens van elkaar gescheiden. De totale interne oppervlakte van het pand bedraagt maar liefst bijna 400 m²!

Dit bijzondere object is van 2006 tot 2017 grotendeels gerenoveerd, verduurzaamd en heringericht. Verwarming geschiedt door middel van tweetal HR c.v.-combiketels en verder is er sprake van (deels) vloer-, dak- en muurisolatie. Veelal alle kozijnen zijn vernieuwd en voorzien van HR++ isolatieglas. De dakkapellen zijn onderhoudsvriendelijk kunststof.

Op loopafstand vindt u alle dorpsvoorzieningen zoals bijvoorbeeld basisonderwijs, kinderopvang, enkele winkels, openbaar vervoer en sportfaciliteiten (waaronder openlucht zwembad) etc..

De zonnige besloten tuin van ‘nummer 54’ is gesitueerd op het westen en o.a. voorzien van praktisch (fietsen)overkapping, vijverpartij en sfeervolle recent gebouwde veranda. Men kan hier volop van de zon genieten!

Aan de noord/achterzijde van het perceel bevinden zich een ruime dubbele garage met duo carport. Verder heeft ‘nummer 54A’ tussen de carport en achtergevel een eigen beschutte en onderhoudsarme tuin met groot zonneterras.

Op eigen erf is ruim voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s, de totale kaveloppervlakte bedraagt 853 m² eigen grond.

Garyp is een dorp aan de rand van de Wâlden (het Woudengebied). Het ligt prachtig centraal in de provincie tussen Leeuwarden en Drachten. Openbaar vervoer is net buiten het dorp, aan de N31 (Wâldwei), waar een bus tussen Drachten en Leeuwarden rijdt. Er is ruim aanbod in allerlei voorzieningen zoals: supermarkt (Spar), basisschool, (sport) verenigingen, zwembad etc.. Burgum ligt slechts op ca. 5 autominuten van Garyp evenals het watersportdorp Earnewâld en natuurgebied “de Âlde Feanen”.

Kortom: uniek royaal pand met legio mogelijkheden, buitenkansje voor de liefhebber!

Begane grond: zij-entree, hal met laminaat vloer, vaste kast en garderobe, zonnige, sfeervolle en recent gerenoveerde woonkamer met laminiaat vloer, erker en prachtige glas-in-lood bovenramen, suitedeuren naar keuken met laminaat vloer en moderne hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur,
tussenhal met trapopgang naar verdieping, ruime bijkeuken met laminaat vloer, praktisch keukenblokje, witgoed-aansluitingen en achter-entree, vrijdragend toilet met fonteintje.

1e verdieping: overloop met vaste kast, 3 slaapkamers (waarvan 1 zeer royale en 1 kleinere), ruime badkamer met douche, vrijdragend toilet, ligbad en badkamermeubel met dubbele wastafel.

2e verdieping: vaste trap naar overloop met bergruimte, 3 slaapkamers met vernieuwde kunststof dakkapellen.


Indeling Greate Buorren 54A

Begane grond: zij-entree, ruime hal, vrijdragend toilet met fonteintje, zonnige royale woonkamer met ruim zicht in de straat, open keuken met nette hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur en veel kastruimte, slaapkamer met aangrenzend lichte badkamer met douche en badkamermeubel, bijkeuken met plavuizenvloer, witgoed-aansluitingen, c.v.-opstelling, hobby/ontspanningsruimte (nu in gebruik als biljartkamer) met eigen entree en tuindeuren, tussenhalletje met toegang naar berging/hobbyruimte Hoofdwoning (eenvoudig af te sluiten indien gewenst).

1e verdieping: ruime overloop, 2 slaapkamers.
€ 498.000 k.k.

Bernhardlaan 58
KOLLUM

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte319 m² Woning oppervlakte111 m² Bouwjaar1965
Op gewilde locatie, in het “oude” gedeelte van het gezellige dorp Kollum, bevindt zich deze fraai ontworpen half vrijstaande woning met onder andere vrij groen uitzicht, diepe tuin en garage.

De woning is gelegen aan de rand van Kollum in een rustige woonwijk. Vanuit hier heb je volop mogelijkheden om te wandelen of te fietsen. Het park en hertenkamp zijn op steenworpafstand aanwezig, net als de winkels, basisscholen, voortgezet onderwijs, zorg- en sportvoorzieningen.

In 1965 is deze degelijke woning ruimer (breder), luxer en speelser gebouwd dan de anderen woningen in de straat!

Deze charmante woning verkeert in nette staat, is deels voorzien van kunststof kozijnen en verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een HR combiketel. Op onderdelen zal modernisering c.q. renovatie veelal wenselijk en kan men de woning naar eigen smaak aanpassen.

Verder is er sprake van isolatieglas en dakisolatie.

De diepe en zonnige achtertuin met achterom, meerdere terrassen en houten garage is gesitueerd op het noorden. Een ruime tuin waar je kunt ontspannen, tuinieren of eventueel een overkapping kunt plaatsen om gezellig te kunnen vertoeven met familie of vrienden. De kavel meet 319 m² eigen grond, er is ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen erf.


Omgeving Kollum
Omringd door groen, kun je genieten van prachtige uitzichten op de natuur en de frisse lucht. Doch zijn alle voorzieningen die je nodig hebt binnen handbereik, waaronder winkels, restaurants, scholen en recreatieve faciliteiten.

De woning is gelegen in de nabijheid van belangrijke wegen en snelwegen, waardoor je gemakkelijk kunt reizen naar andere plaatsen in de regio, Kollum kent uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer. De omgeving biedt een overvloed aan natuurlijke schoonheid, van weelderige parken tot mooie wandel- en fietspaden en in de nabijheid van het water waardoor je gemakkelijk kunt genieten van watersporten en activiteiten, zoals vissen, varen en zwemmen.


Begane grond: voor-entree, hal met kelder, vrijdragend toilet met fonteintje, woonkamer met parketvloer, vaste kast en groen vrij uitzicht, half open eetkamer met parketvloer, deels uitpandige keuken met nette opstelling v.v. enige inbouwapparatuur, ruime bijkeuken met witgoed-aansluitingen en achter-entree.

1e verdieping: overloop met vaste kast, 3 slaapkamers waarvan 2 met vaste kast(en) en 1 met deur naar platdak, nette lichte badkamer met inloopdouche, vrijdragend toilet en wastafelmeubel.

2e verdieping: vlizotrap naar ruime zolder (stahoogte) met c.v.- en bergruimte en kan omgetoverd worden tot een slaapkamer, speelkamer, kantoor of hobbyruimte.
€ 259.000 k.k.

Elte Martens Beimastrjitte 62
EASTERMAR

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte500 m² Woning oppervlakte122 m² Bouwjaar1966
Op gewilde woonstand in het centrum van het dorp bevindt zich deze uitgebouwde en verduurzaamde vrijstaande woning met onder meer royale zonnige achtertuin met sfeervolle overkapping.

De woning is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1966 en nadien meerdere malen aan de achterzijde uitgebouwd. Vanaf 2018 is de woning grotendeels verduurzaamd, gemoderniseerd en voorzien van onderhoudsarme kunststof kozijnen.

Door goede (na)isolatie toepassingen en gebruikmaking van een 18 tal zonnepanelen (2018) zijn de energielasten betaalbaar. Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een HR combiketel (2018) en verder is de woning voorzien van een groen B energielabel.

Je hebt hier ook de kans om bijvoorbeeld werken en wonen te combineren. Het perceel heeft namelijk de bestemming ‘centrumdoeleinden’ en biedt daardoor vele mogelijkheden (o.a. detailhandel, horecabedrijven categorie 1, dienstverlenende bedrijven, wonen en/of een combinatie van één van deze functies).

De dorpsvoorzieningen zoals winkels, scholen (basisonderwijs), horeca, huisarts, fysiotherapeuten, jachthaven, diverse sportfaciliteiten etc. bevinden zich allen op loopafstand.

Eastermar heeft een rijke historie met vele recreatie mogelijkheden in de directe omgeving. De jachthaven van Eastermar staat in open verbinding met de Friese Meren, binnen een aantal minuten kun je genieten van de Burgumer Mar en de Leijen.

Aan de achterzijde bevindt zich een ruime en zonnige tuin op het zuiden met o.a. meerdere terrassen, speel/grasweide en recent gerealiseerde sfeervolle overkapping met twee praktische bergingen. Je kunt hier volop van het zonnetje genieten!

Het geheel is gelegen op een kavel van 500 m² eigen grond. Op eigen erf is op parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.

Het sfeervolle watersportdorp Eastermar heeft verbazend veel winkels & bedrijvigheid voor een dorp op deze schaal en is een parel in de Fryske Wâlden, een eeuwenoud dorp, waar de rust en ruimte van weleer nog volop aanwezig zijn, gelegen in een uniek natuurgebied tussen de Burgumer Mar en de Leijen.

Het dorp heeft nog volop voorzieningen (o.a. slager, dorpssupermarkt met postkantoor, basisscholen, huisarts, kinder- en naschoolse opvang enz.) zie ook www.eastermar.nl.

Het pand is op slechts 10 minuten van de A7 gelegen met goede verbindingen naar o.a. de Randstad, Groningen, Heerenveen, Zwolle etc..


Begane grond: voor-entree, hal met kelder, keuken met moderne opstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, uitgebouwde woonkamer met kunststof schuifpui naar diepe zonnige tuin, bijkeuken met c.v.-kast, witgoed-aansluitingen en achter-entree, modern toilet, gemoderniseerde badkamer met douche en wastafelmeubel.

1e verdieping: overloop met vaste kast, 4 slaapkamers, vaste kasten, tussen/waskamer met witgoed-aansluitingen.

2e verdieping: vlizotrap naar bergzolder.
€ 350.000 k.k.

De Wylch 23
BURGUM

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte304 m² Woning oppervlakte131 m² Bouwjaar1980
Op fraaie en kindvriendelijke woonstand, aan de rand van het dorp nabij vele fiets- en wandelpaden bevindt zich deze uitgebouwde half vrijstaande woning met o.a. zonnige privacy volle achtertuin en brede geïsoleerde garage.

Alle voorzieningen zoals scholen, winkels, artsen, fysiotherapeuten, kinderopvang, sportfaciliteiten, openbaar vervoer en het centrum bevinden zich op loop/afstand.

Deze traditioneel gebouwde en keurig onderhouden woning is in de loop der jaren nagenoeg gemoderniseerd, gerenoveerd en aan de achterzijde uitgebouwd. Verder is de woning recent verduurzaamd wat heeft gezorgd voor een groen B energielabel en forse besparing op de energielasten!

Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een HR c.v.-combiketel. De woning is voorzien van isolatieglas (deels HR++), vloer-, dak- en muurisolatie én duurzame energieopwekking door middel van een 13 tal zonnepanelen (2022).

De huidige eigenaar verbruikte het afgelopen jaar nog geen 500 m³ gas en het elektra verbruik was bijna 1100 kWh lager dan de opbrengst (d.m.v. zonnepanelen).

Aan de voorzijde is de gevelbekleding vervangen door onderhoudsarm kunststof en het buitenschilderwerk in 2022 vakkundig uitgevoerd.

De zonnige en privacy volle achtertuin is fraai ingericht en voorzien van een luxe sauna (ter overname), houten berging en meerdere zonne- en schaduwterrassen. Je kan hier volop van de zon genieten!

Het geheel is gelegen in mooie brede en groene straat op een kavel van 304 m² eigen grond en de oprit biedt ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen erf.

Begane grond: zij-entree, hal met parketvloer, vrijdragend toilet met fonteintje, uitgebouwde, zonnige en speelse woonkamer met parketvloer, ruim zicht aan de voorzijde, trapkast, schuifpui en open keuken met gemoderniseerde opstelling v.v. diverse inbouwapparatuur (totale opp. ca 54 m²), ruime geïsoleerde en verwarmde garage met plavuizenvloer, witgoed-aansluitingen, kunststof tuindeur, praktisch keukenblok en loopdeur naast kanteldeur.

1e verdieping: overloop, 2 ruime slaapkamers (voorheen 3) waarvan 1 over de volle breedte van de woning met vaste kastenwand en schuifpui naar ruim dakterras, gemoderniseerde complete badkamer met inloopdouche, zitbad, wastafel en vrijdragend toilet.

2e verdieping: vaste trap naar overloop met dakraam, berg- en technische ruimte, slaapkamer met dakkapel en bergzoldertje.
€ 365.000 k.k.

Zaagmuldersweg 586
GRONINGEN

Appartement, Woonruimte, bestaande bouw

Woning oppervlakte47 m² Bouwjaar1957
Weids uitzicht vanaf de vierde verdieping! Dit tweekamer appartement is erg licht door de vele ramen en heeft vanaf elke hoek een prachtig uitzicht over de stad en water! Het appartement bevindt zich op gunstige locatie in de Rijks monumentale ‘Wielewaalflat’ aan de Zaagmuldersweg.

Het appartement met inpandige berging is geschikt voor vele doelgroepen: starters, doorstromers, ouders met studerende kinderen of beleggers (bij overdracht voor september a.s. is opkoopverbod niet van toepassing en verhuur aan derden mogelijk).

De geliefde Wielewaalflat, op de grens van de Oosterparkwijk en de Korrewegbuurt. Het biedt het beste van twee werelden: de rustige omgeving van het water en de nabijheid van alle voorzieningen die je nodig hebt.

BIJZONDERHEDEN

* Actieve en gezonde VvE (via Exclusief Vastgoedbeheer), bijdrage VvE: € 155,45 per maand;
* Blokverwarming: € 50,- per maand, derhalve totale VvE bijdrage: € 205,45 per maand;
* Renovatie (groot onderhoud) en verduurzaming complex eind 2022 afgerond (o.a. vervanging dak,
entree, riolering, HR++ beglazing, dak- en gevelisolatie etc.);
* Parkeren voor de deur met een vergunning;
* Rijksmonument, ontworpen door architect Frans Klein (monumentale status o.a. gunstig voor de
puntentelling van verhuur en subsidies instandhouding/onderhoud);
• Intercom met video
• Rondom fantastisch uitzicht

OMGEVING

Om de hoek van het appartementencomplex zijn meerdere winkels, waaronder de Lidl, de Action en een kapperszaak. Het nabijgelegen Ebbingekwartier is de afgelopen jaren erg verbeterd door de realisatie
van hoogwaardige nieuwbouw. Het aangrenzende stadsstrand en de vele voorzieningen maken dat u hier op een zomerdag heerlijk kunt genieten!

Het appartement ligt op nog geen 5 minuten fietsen van de bruisende binnenstad en het UMCG, op 10 minuten fietsen van het Zernikecomplex en nabij de Ringweg.

Indeling:
ruime centrale hal met een trappenhuis, twee liftinstallaties en toegang naar de inpandige bergruimte (5 m²). Vierde verdieping: entree, hal met laminaatvloer, meterkast en opbergkast met toegang naar alle vertrekken. Lichte woonkamer (ca. 18 m²) met laminaatvloer, rondom prachtig vrij uitzicht en toegang naar het eerste balkon op de westzijde met bergkast, slaapkamer (ca. 11 m²) met toegang naar het tweede balkon, separate keuken met laminaatvloer, moderne opstelling v.v. luxe blad, (inbouw)apparatuur en wasmachine en ook toegang naar het tweede balkon, nette badkamer met douche, toilet en wastafel.
€ 198.500 k.k.

J.D. de Vriesstraat 25
BURGUM

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte378 m² Woning oppervlakte110 m² Bouwjaar1961
Op uitstekende en kindvriendelijke woonstand, vindt u deze uitgebouwde en goed onderhouden half vrijstaande woning met o.a. diepe zonnige tuin en mogelijkheid voor alle basisvoorzieningen op de begane grond!

De woning is gelegen in een gewilde ruim opgezette woonwijk op steenworp afstand van het centrum, scholen, openbaar vervoer, sportfaciliteiten, kinderopvang en de overige voorzieningen. Aan de voorzijde heeft men geen directe inkijk waardoor men ook binnen in de woning veel privacy heeft.

Deze keurige woning is in de loop der jaren (grotendeels) gemoderniseerd, gerenoveerd en aan de achterzijde uitgebouwd.

In 2014 is de woning voorzien van een ruime (rolstoelvriendelijke) badkamer en slaapkamer op de begane grond waardoor de woning voor vele doelgroepen geschikt is. Recentelijk is de slaapkamer bij de eetkeuken getrokken en is er een woonkeuken ontstaan echter op eenvoudige wijze kan men deze
ruimte weer opdelen.

Centrale verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een HRE-combiketel (2017). De woning is deels voorzien van kunststof kozijnen en verder is er sprake van dubbele beglazing waarvan deels HR++ isolatieglas en deels vloer-, dak- en muurisolatie.

De zonnige, privacy volle en diepe achtertuin (ca. 21 m.) met meerdere terrassen en stenen berging is op het (zuid)westen gesitueerd. Je kan hier volop van de zon genieten!

Momenteel is de geïsoleerde garage in gebruik als berging maar deze kan, indien wenselijk, eenvoudig weer als garage worden gebruikt.

Het geheel is gelegen op een ruime kavel van 362 m² eigen grond en biedt voldoende parkeergelegenheid op eigen erf.

Kom kijken en overtuig uzelf!


Begane grond: voor-entree, hal met parketvloer en kelderkast, vrijdragend toilet, L-vormige woonkamer met parketvloer en elektrische sfeerhaard, uitgebouwde woonkeuken (eenvoudig op te delen in slaapkamer en eetkeuken) met plavuizenvloer, tuindeuren en moderne opstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, ruime badkamer met douche, wastafel en witgoed-aansluitingen.

1e verdieping: overloop, 3 slaapkamers waarvan 1 met vaste kast, nette en lichte tweede badkamer met douche, vrijdragend toilet en wastafel.

2e verdieping: vaste trap naar slaap/logeerruimte met groot dakraam en ruime bergzolder.
€ 319.000 k.k.

Schalk Burgerstraat 34
LEEUWARDEN

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte110 m² Woning oppervlakte97 m²
Zoek je naar een sfeervolle woning waar je zo in kan? Aan de Schalk Burgerstraat 34 zit je dan helemaal goed. In een gezellig straatje vlakbij het Rengerspark en de Prinsentuin én het centrum van Leeuwarden staat deze karaktervolle hoekwoning te koop. Een heerlijke plek om te wonen, op fraaie hoeklocatie in de gewilde Transvaalwijk. Je woont hier in kindvriendelijke en rustige buurt met alle gemakken binnen handbereik. Zowel voor starters als gezinnen een fijne plek waar je je zeker thuis zult voelen!

De woning is vanaf 2017 vakkundig gerenoveerd, gemoderniseerd en verduurzaamd. Er is sprake van goede na isolatie (isolatieglas, muur-, dak- en vloer/bodemisolatie) en lage energielasten, de woning beschikt over een groen A-energielabel! Intern is de woning modern en eigentijds ingericht.

Aan de voor- en zijzijde heeft men een zonnige stadstuin(tje) gesitueerd op het zuidoosten, hier kun je lekker van het zonnetje genieten! Daarnaast bevindt zich aan de achterzijde nog een dakterras(tje) voor het meepikken van de laatste avondzon.

Bijzonderheden:
- Sfeervolle hoekwoning dicht bij het centrum van Leeuwarden
- Op loopafstand van het pontje die je in de Prinsentuin brengt
- Geheel verduurzaamd en voorzien van A energielabel!
- Drie slaapkamers mogelijk
- Vanuit een hoekraam heeft u zicht op de gracht van de Prinsentuin
- Kavel van 110 m² eigen grond

Begane grond: zij-entree, hal met laminaatvloer en garderobe, speelse en zonnige woonkamer met laminaatvloer, open keuken met laminaatvloer en moderne opstelling v.v. enige inbouwapparatuur, hal met plavuizenvloer en vaste kast/technische ruimte, moderne badkamer met douche en wastafelmeubel, gemoderniseerd toilet met fonteintje, berging/bijkeuken met achter-entree en witgoed-aansluitingen.

1e verdieping: overloop met laminaatvloer en deur naar dakterrasje, 2 ruime en sfeervolle slaapkamers met laminaatvloer waarvan 1 met wastafelmeubel (voorheen 3 slaapkamers).
€ 245.000 k.k.

Hoofdweg 22
BURDAARD

Appartement, bedrijfswoning, bestaande bouw

Perceel oppervlakte360 m² Woning oppervlakte195 m² Bouwjaar2005
Een royale moderne bovenwoning met separate winkel op prachtige droomplek aan de Dokkumer Ee!

In het beeldbepalende centrum van Burdaard, aan de Dokkumer Ee, ligt dit unieke object met vele mogelijkheden! Het betreft hier een gerenoveerd en goed onderhouden pand bestaande uit een royale bovenwoning van ca. 195 m² en mooie winkel/bedrijfsruimte van ca. 250 m² op de begane grond.

Tot eind 2021 was de dorp(service)supermarkt ‘Super Oan ‘e Ie’ in de winkel gevestigd echter vanwege gezondheidsredenen moest de huidige eigenaar spijtig genoeg de winkeldeuren sluiten. De toekomstige eigenaar zou hier uiteraard weer een supermarkt kunnen vestigen maar de bedrijfsruimte biedt ook vele andere mogelijkheden.

Bijvoorbeeld wonen met Bêd & Brochje (Bed & Breakfast), wonen en thuiswerken, kangoeroewoning, wonen met atelier etc..

Zowel aan de Hoofdweg als aan de Eewal heeft de winkel een entree waardoor de winkel zowel per boot, voet, fiets of auto goed bereikbaar is.

De bestemming is ‘Detailhandel met inbegrip van supermarkten en bedrijfswoning’ en biedt diverse mogelijkheden. Voor informatie over bestemmingswijzigingen kunt u contact opnemen met de gemeente.

Burdaard ligt aan de beroemde Elfstedenroute, tussen Dokkum en Bartlehiem (van het bekende bruggetje), aan de Dokkumer Ee (staande mastroute). Vanwege deze ligging is Burdaard een bekende aanlegplaats voor watersporters.

De royale bovenwoning is omstreeks 2005 degelijk gebouwd, goed onderhouden en in de afgelopen jaren grotendeels gemoderniseerd. De woning is goed geïsoleerd en deels voorzien van kunststof kozijnen.

Langs het open vaarwater is het genieten van de rust langs het water en het bootverkeer dat ’s zomers langs vaart. In de zomer passeren zo’n twaalfduizend boten het dorp.

Het geheel is gelegen op een kavel van 360 m² eigen grond en op eigen erf is voldoende parkeergelegenheid.

Kortom uniek pand met vele mogelijkheden gelegen op prachtige locatie!


Het dorp en omgeving
Burdaard (gelegen in de gemeente Noardeast-Frylân) is een van de mooiste Friese terpdorpen gelegen aan de Waddenkust, een ongerept agrarisch gebied met stille wandel- en fiets paden, zoals het fraaie pad langs de Dokkumer Ee. Er is volop gelegenheid om de omgeving te verkenner op het land maar ook te water.

Het gemoedelijke dorp Burdaard heeft bijna 1200 inwoners en is gelegen tussen Dokkum en Leeuwarden aan de Dokkumer Ee met verbindingen via open bruggen (staande mastroute) naar Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese Merengebied.
Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers.

Het dorp heeft vele voorzieningen, een actief verenigingsleven en er zijn vele mogelijkheden om te sporten. Zo is er een groot multifunctioneel centrum (Het Spectrum) met theater en zwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, passantenhaven met trailerhelling en minicamping, een basisschool, peuterspeelplaats, kinderdagverblijf, café-restaurant met hotelkamers, bakkerswinkeltje, bloemenwinkel, doe-het-zelf-winkel, huisarts met apotheek, museum enz..

Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland.

Indeling winkel/bedrijfsruimte
Overdekte entree ‘Hoofdweg’, keurige winkelruimte van ca. 215 m² met plavuizenvloer, systeemplafond en twee entree vanaf de ‘Eewal’, opslagruimte, toilet, kantoortje, opslagruimte met garagedeur, hal met separate opgang naar bovenwoning.

Indeling bovenwoning
Separate zij-entree ‘Hoofdweg’, hal met plavuizenvloer, vaste trap naar overloop met houten vloerdelen, gang met houten vloerdelen, vrijdragend toilet met fonteintje, witgoed-ruimte met dakkapel, technische- en bergruimte, lichte (halfopen) keuken met houten vloerdelen, moderne hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur en schuifpui naar zonnige dakterras gesitueerd op het westen, woonkamer met houtenvloerdelen, prachtig uitzicht over de ‘Dokkumer Ee’, schuifpui naar dakterras ‘keuken’ en kunststof schuifpui naar dakterras ‘Eewal’, 4 slaapkamers met houten vloerdelen waarvan 1 zeer royale met vaste kastenwand, schuifpui naar dakterras en toegang tot moderne en complete badkamer met douche, ligbad, vrijdragend toilet en wastafelmeubel.
€ 395.000 k.k.

Keapmanswei 19
DE WESTEREEN

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte1310 m² Woning oppervlakte275 m² Bouwjaar2010
MODERN EN ROYAAL! Twee kernwoorden voor deze moderne onder architectuur gebouwde vrijstaande woning met o.a. vrij landelijk uitzicht, multifunctioneel bijgebouw en royale tuin gelegen aan de rand van De Westereen.

Op een fraaie locatie grenzend aan weiland bevindt zich deze in 2010 degelijk en duurzaam gebouwde moderne woning met alle basisvoorzieningen op de begane grond.

Het betreft een uiterst comfortabele woning gesitueerd op een mooie ruime kavel van 1310 m2 eigen grond.

Deze eigentijdse woning, met een woonoppervlakte van maar liefst ca. 275 m² is gelegen in een rustige en kindvriendelijke omgeving. Op loop c.q. fietsafstand vindt u vele voorzieningen waaronder het winkelcentrum, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer (trein & bus), jachthaven en sportfaciliteiten. Je kunt hier met uw gezin genieten van veel wooncomfort. Het geheel leent zich ook uitstekend voor de combinatie van wonen en werken!

De begane grond is geheel voorzien van vloerwarming en het isolatiepakket van de woning is uitstekend waardoor de woning in de toekomst eventueel eenvoudig kan worden verwarmt met een warmtepomp. Er is sprake van een groen A energielabel!

Het multifunctioneel bijgebouw meet ca. 68 m² op de begane rond en is voorzien van dubbele garage, hal met entree en vaste trap naar royale verdieping, sanitaire ruimte en kantoor. Dit bijgebouw is voor vele doeleinden geschikt, compleet geïsoleerd en centraal verwarmd. Na overleg gemeente zou je dit bijgebouw bijvoorbeeld kunnen gebruiken/inrichten als 2e woning c.q. mantelzorg- of kangoeroewoning, kantoor/praktijkruimtes of Bêd & Brochje kamers (B&B).

Rondom de woning is een ruime zonnige en privacy volle tuin op het zuiden grenzend aan weiland, men heeft hier de beschikking over meerdere zonnige (overkapte) terrassen en sfeervolle veranda. Daarnaast is er volop parkeergelegenheid op eigen erf.

Deze woning biedt een unieke combinatie van rust, ruimte en wooncomfort!

De Westereen is een goed bereikbaar en levendig dorp gelegen in de mooie Fryske Walden met o.a. goede openbaar vervoervoorzieningen (waaronder treinstation), uitgebreid winkelcentrum, veel sportfaciliteiten (zoals o.a. manage, skeeler- en tennisbaan ect.) en watersportmogelijkheden met jachthaven.

Zie www.westereen-promoasje.nl voor meer info over De Westereen.

Begane grond: voor-entree, ruime hal met vide en garderobe, vrijdragend toilet met urinoir en wastafelmeubeltje, royale tuingerichte en zonnige living van ca. 84 m² met drietal schuifpuien en luxe keuken opstelling v.v. vele kwaliteits inbouwapparatuur en natuurstenenblad, sfeervolle veranda, zeer ruime slaapkamer (ca. 34 m²) met luxe inloopkast en aangrenzende moderne badkamer met whirlpool ligbad, luxe douche, vrijdragend toilet, bidet en badkamermeubel met dubbele wastafel, bijkeuken met achter-entree en modern keukenblok met witgoed-aansluitingen.

De gehele begane grond is voorzien van een prachtige duurzame Italiaanse plavuizenvloer met vloerverwarming.

1e verdieping: ruime overloop met vide en technische ruimte, vrijdragend toilet met fonteinmeubeltje, 3 royale slaapkamers (evt. op te splitsen in 4 ruime), 2e badkamer met whirlpool hoekbad, douche en badkamermeubel.

2e verdieping: vlizotrap naar ruime bergzolder.
€ 795.000 k.k.

S.K. Feitsmastraat 25
NOARDBURGUM

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte340 m² Woning oppervlakte135 m² Bouwjaar1977
Modern en Verduurzaamd!

Op goede woonstand in een kindvriendelijke woonwijk vind je deze recent verduurzaamde en gemoderniseerde half vrijstaande woning met onder meer 5 tal slaapkamers, aangebouwde ruime garage en zonnige tuin.

In de afgelopen jaren is deze degelijk gebouwde (gezins)woning nagenoeg geheel gerenoveerd, gemoderniseerd en verduurzaamd. Er is gebruik gemaakt van moderne energiezuinige technieken zoals o.a. hybridewarmtepompboiler (2022), een 24 tal zonnepanelen (2022) en 4 tal airco’s voor verwarming en koeling (2022). Daarnaast is er veel glas vervangen door HR++ isolatieglas en is de woning voorzien van muur- en dakisolatie waardoor de energielasten zeer laag zijn. De woning heeft groen A energielabel!

De onderhoudsvriendelijke achtertuin met groot zonneterras, overkapping, ruime schuur/berging en achterom is op het zuidwesten gesitueerd. Je kunt hier volop van het zonnetje genieten!

Op de brede oprit is ruim voldoende parkeergelegenheid, de kavel meet 340 m² eigen grond. De aangebouwde garage is verlengd en biedt daarom naast de ruime schuur/berging in de achtertuin veel stallings- en bergruimte.

De woning is gelegen op loop/fietsafstand van basisschool, supermarkt, openbaar vervoer (o.a. treinstation van Feanwâlden op slechts 8 minuten fietsen), sportfaciliteiten, bedrijfsplein ‘Plein 45A’ en het moderne Multifunctioneel Centrum (MFC) waarin o.a. kinderopvang, huisarts en peuterspeelzaal zijn gehuisvest.

Het dorp
Noardburgum (Noordbergum) is een vriendelijk dorp in de Friese gemeente Tytsjerksteradiel. Deze gemeente kent een fraai, afwisselend landschap. Zo vindt u er water, weilanden, veengebieden en bossen die uitnodigen tot urenlange wandel-, fiets-, boot- en ruitertochten.

Noardburgum is gunstig gelegen nabij diverse uitvalswegen (Centrale As, de Haak, nieuwe N381) naar onder andere Dokkum, Leeuwarden en Drachten. Noardburgum ligt tussen een tweetal jachthavens in (Kuikhorne en Zwartkruis) die in open verbinding met de Friese meren staan: het Bergumermeer en het Lauwersmeer liggen slechts op enkele kilometers afstand.

Begane grond: voor-entree, hal met moderne laminaatvloer en vernieuwde groepenkast, modern vrijdragend toilet, strakke recent gerenoveerde woonkamer met moderne laminaatvloer (2023) en praktische trapkast, tussenhal met trapopgang, deels uitgebouwde keuken met plavuizenvloer en moderne luxe hoekopstelling (2022) v.v. diverse inbouwapparatuur, bijkeuken met plavuizenvloer, witgoed-aansluitingen en tuindeur, hobby/werkkamer met doorgang naar ruime verlengde garage.

1e verdieping: overloop met laminaatvloer, 3 ruime slaapkamers met laminaatvloer, gemoderniseerde badkamer (2020) met inloopdouche, vrijdragend toilet, wastafelmeubel, vloerverwarming en deur naar platdak.

2e verdieping: vaste trap naar overloop met laminaatvloer, 2 slaapkamers met laminaatvloer en bergruimte.
€ 325.000 k.k.

Westersingel 21
BURGUM

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte491 m² Woning oppervlakte151 m² Bouwjaar1935
Kant & Klare verrassend ruime vrijstaande woning met royale garage/schuur, sfeervolle overkapping en diepe tuin!

Deze karaktervolle jaren ’30 woning is in de afgelopen jaren compleet vakkundig aangepakt, royaal uitgebouwd (2012) en zo goed als alles is vernieuwd en/of gemoderniseerd. Deze woning heeft een heuse metamorfose ondergaan en is van een eenvoudige woning veranderd in een royale & moderne woning. Je zult tijdens een bezichtiging met eigen ogen zien hoeveel werk hier de laatste tien jaar is verzet. En dat werk is je alvast uit handen genomen!

Het geheel is gelegen op gewilde en kindvriendelijke woonstand in een ruim opgezette straat nabij het (winkel)centrum, scholen, sportfaciliteiten, openbaar vervoer, kinderopvang/BSO etc..

Deze woning is nagenoeg geheel voorzien van vernieuwde kunststofkozijnen met HR++ isolatieglas, vloer-, muur- en dakisolatie en beschikt over het groene C energielabel.

Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt d.m.v. een HR c.v.-combiketel van 2020. De begane grond is voorzien van vloerverwarming en kan daardoor in de toekomst eventueel worden verwarmt met een warmtepomp. De huidige energielasten zijn echter ook laag en betaalbaar mede door gebruikmaking van duurzame energieopwekking door middel van een 12 stuks zonnepanelen (2020).

Aan de achterzijde bevindt zich een diepe zonnige en privacy volle tuin van ca. 22 meter diep met meerdere zonneterrassen, sfeervolle ruime veranda/overkapping (ook geschikt als garage/carport), speel/grasveld, vrijstaande multifunctionele garage/schuur en achterom. De brede oprit biedt ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen erf en de kavel meet 491 m² eigen grond!

De royale garage/schuur van 40 m² (beg.gr.) is gebouwd omstreeks 2006, grotendeels geïsoleerd, voorzien van o.a. ontspanningsruimte met bar en vaste trap naar zolderverdieping. Dit multifunctioneel bijgebouw is voor vele doeleinden geschikt (bijv. thuis werkplek, uitoefenen hobby’s etc.).

Begane grond: voor-entree, hal, sfeervolle voorkamer c.q. woonkeuken met balkenplafond en kelder, speelse keuken met moderne opstelling v.v. diverse inbouwapparatuur en veel kastruimte, tuingerichte woonkamer met brede schuifpui en sfeervolle haardpartij, ruime en lichte hal met achter-entree en trapopgang, modern vrijdragend toilet met urinoir en fonteintje, witgoed-ruimte met c.v.-opstelling.

De gehele begane grond is voorzien van een moderne duurzame plavuizenvloer met comfortabele vloerverwarming.

1e verdieping: overloop met laminaatvloer en vaste kastenwand, 3 slaapkamers met laminaatvloer waarvan 1 met vaste kasten, lichte en moderne badkamer met vloerverwarming, dakkapel, ruime douche, vrijdragend toilet en dubbele wastafel.

2e verdieping: vaste trap naar recent gerenoveerde zolderkamer met grote raampartij, bergruimte aan de voorzijde.
€ 484.000 k.k.

Achterwei 46
SUMAR

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte345 m² Woning oppervlakte103 m² Bouwjaar1964
Op fraaie en goede locatie, bevindt zich aan de rand van het dorp deze vrijstaande woning met o.a. ruim vrij uitzicht aan de voorzijde en ruime stenen garage met berging en zolder(tje).

Deze goed onderhouden en zeer nette woning is degelijk gebouwd en in de loop der jaren grotendeels gerenoveerd, gemoderniseerd en verduurzaamd. De woning is voorzien van isolatieglas, (deels) dak-, vloer- en gevelisolatie. Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een HR
combiketel van 2019. Verder is sprake van duurzame energieopwekking door middel van een 12-tal zonnepanelen waardoor het energieverbruik laag is.

Het buitenschilderwerk is in 2019 uitgevoerd.

De verzorgde en beschutte tuin met meerdere terrassen is voldoende diep zodat je hier heerlijk van het zonnetje kunt genieten! De ruime stenen garage met berging meet 30 m² en de kavel 345 m² eigen grond.

Sumar is een gemoedelijk dorp centraal gelegen aan het Bergumermeer en uitvalswegen naar o.a. Drachten, Leeuwarden en Burgum. In het dorp vindt u o.a. basisscholen, dorpshuis, sportfaciliteiten, haven, openbaar vervoer en een rijk verenigingsleven.

Begane grond: zij-entree, hal met plavuizenvloer, zonnige woonkamer met ruim vrij uitzicht, sfeerhaardje en duurzame pvc vloer, woon/eetkeuken met duurzame pvc vloer, kelder en nette hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, modern vrijdragend toilet met fonteintje, ruime bijkeuken met plavuizenvloer, witgoed-aansluitingen, c.v.-opstelling en achter-entree.

1e verdieping: overloop met vaste kasten, 3 slaapkamers waarvan 2 met vaste kast en 1 met wastafel, moderne badkamer met douche, wastafelmeubel en 2e vrijdragend toilet.

2e verdieping: vlizotrap naar bergzolder.
€ 309.500 k.k.
1 - 18 van de 37