1 - 18 van de 33

Hoofdweg 22
BURDAARD

Woonhuis, bedrijfswoning, bestaande bouw

Perceel oppervlakte360 m² Woning oppervlakte195 m² Bouwjaar2005
Een royale moderne bovenwoning met separate winkel op prachtige droomplek aan de Dokkumer Ee!

In het beeldbepalende centrum van Burdaard, aan de Dokkumer Ee, ligt dit unieke object met vele mogelijkheden! Het betreft hier een gerenoveerd en goed onderhouden pand bestaande uit een royale bovenwoning van ca. 195 m² en mooie winkel/bedrijfsruimte van ca. 250 m² op de begane grond.

Tot eind 2021 was de dorp(service)supermarkt ‘Super Oan ‘e Ie’ in de winkel gevestigd echter vanwege gezondheidsredenen moest de huidige eigenaar spijtig genoeg de winkeldeuren sluiten. De toekomstige eigenaar zou hier uiteraard weer een supermarkt kunnen vestigen maar de bedrijfsruimte biedt ook vele andere mogelijkheden.

Bijvoorbeeld wonen met Bêd & Brochje (Bed & Breakfast), wonen en thuiswerken, kangoeroewoning, wonen met atelier etc..

Zowel aan de Hoofdweg als aan de Eewal heeft de winkel een entree waardoor de winkel zowel per boot, voet, fiets of auto goed bereikbaar is.

De bestemming is ‘Detailhandel met inbegrip van supermarkten en bedrijfswoning’ en biedt diverse mogelijkheden. Voor informatie over bestemmingswijzigingen kunt u contact opnemen met de gemeente.

Burdaard ligt aan de beroemde Elfstedenroute, tussen Dokkum en Bartlehiem (van het bekende bruggetje), aan de Dokkumer Ee (staande mastroute). Vanwege deze ligging is Burdaard een bekende aanlegplaats voor watersporters.

De royale bovenwoning is omstreeks 2005 degelijk gebouwd, goed onderhouden en in de afgelopen jaren grotendeels gemoderniseerd. De woning is goed geïsoleerd en deels voorzien van kunststof kozijnen.

Langs het open vaarwater is het genieten van de rust langs het water en het bootverkeer dat ’s zomers langs vaart. In de zomer passeren zo’n twaalfduizend boten het dorp.

Het geheel is gelegen op een kavel van 360 m² eigen grond en op eigen erf is voldoende parkeergelegenheid.

Kortom uniek pand met vele mogelijkheden gelegen op prachtige locatie!


Het dorp en omgeving
Burdaard (gelegen in de gemeente Noardeast-Frylân) is een van de mooiste Friese terpdorpen gelegen aan de Waddenkust, een ongerept agrarisch gebied met stille wandel- en fiets paden, zoals het fraaie pad langs de Dokkumer Ee. Er is volop gelegenheid om de omgeving te verkenner op het land maar ook te water.

Het gemoedelijke dorp Burdaard heeft bijna 1200 inwoners en is gelegen tussen Dokkum en Leeuwarden aan de Dokkumer Ee met verbindingen via open bruggen (staande mastroute) naar Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese Merengebied.
Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers.

Het dorp heeft vele voorzieningen, een actief verenigingsleven en er zijn vele mogelijkheden om te sporten. Zo is er een groot multifunctioneel centrum (Het Spectrum) met theater en zwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, passantenhaven met trailerhelling en minicamping, een basisschool, peuterspeelplaats, kinderdagverblijf, café-restaurant met hotelkamers, bakkerswinkeltje, bloemenwinkel, doe-het-zelf-winkel, huisarts met apotheek, museum enz..

Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland.

Indeling winkel/bedrijfsruimte
Overdekte entree ‘Hoofdweg’, keurige winkelruimte van ca. 215 m² met plavuizenvloer, systeemplafond en twee entree vanaf de ‘Eewal’, opslagruimte, toilet, kantoortje, opslagruimte met garagedeur, hal met separate opgang naar bovenwoning.

Indeling bovenwoning
Separate zij-entree ‘Hoofdweg’, hal met plavuizenvloer, vaste trap naar overloop met houten vloerdelen, gang met houten vloerdelen, vrijdragend toilet met fonteintje, witgoed-ruimte met dakkapel, technische- en bergruimte, lichte (halfopen) keuken met houten vloerdelen, moderne hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur en schuifpui naar zonnige dakterras gesitueerd op het westen, woonkamer met houtenvloerdelen, prachtig uitzicht over de ‘Dokkumer Ee’, schuifpui naar dakterras ‘keuken’ en kunststof schuifpui naar dakterras ‘Eewal’, 4 slaapkamers met houten vloerdelen waarvan 1 zeer royale met vaste kastenwand, schuifpui naar dakterras en toegang tot moderne en complete badkamer met douche, ligbad, vrijdragend toilet en wastafelmeubel.
€ 395.000 k.k.

Heidewei 54
SWEAGERBOSK

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte301 m² Woning oppervlakte106 m² Bouwjaar1980
Op fraaie en kindvriendelijke woonstand, aan de rand van het dorp nabij vele fiets- en wandelpaden bevindt zich deze uitgebouwde half vrijstaande woning met zonnige ruime achtertuin en mogelijkheid voor bijbouwen van bijvoorbeeld garage of carport. Het geheel is gelegen op een mooie kavel 301 m² eigen grond.

Deze traditioneel gebouwde en onderhoudsarme (gezins)woning is recent voor een groot deel gemoderniseerd en gerenoveerd. Aan de achterzijde is de woning uitgebouwd, deze dient nog afgewerkt te worden en kan men gemakkelijk bij de woonkamer/keuken betrekken.

De woning is grotendeels voorzien van HR++ isolatieglas (de gehele bovenverdieping is in 2022 voorzien van nieuwe kunststofkozijnen met HR++ beglazing), vloer-, dak- en muurisolatie én duurzame energieopwekking door middel van een 9 tal zonnepanelen (2023). Er sprake van een groen B energielabel!

Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een HR c.v.-combiketel van 2022 en deels elektrische verwarming.

De beschutte, zonnige en onderhoudsarme achtertuin met overkapping, houten berging en het recent aangelegde zonneterras is gesitueerd op het zuidoosten. Hier kun je heerlijk van het zonnetje genieten!

Er zijn volop mogelijkheden voor bijbouwen van garage of carport. De lange oprit biedt parkeergelegenheid voor meerdere auto’s en bijvoorbeeld stallen camper of caravan op eigen erf.

Nabij de woning bevinden zich de dorpsvoorzieningen van het buurdorp Twijzelerheide, zoals basisscholen, sportfaciliteiten, diverse winkels en openbaar vervoer. Op fietsafstand vind je o.a. treinstation en het uitgebreide winkelcentrum van De Westereen.

Kortom een fraaie gemoderniseerde en verduurzaamde (gezins)woning gelegen op mooie woonstand!

Begane grond: voor-entree, hal met laminaatvloer, toilet met fonteintje, zonnige en strakke woonkamer met laminaatvloer en praktische trapkast, half open keuken met laminaatvloer en gemoderniseerde opstelling voorzien van duurzaam blad en diverse inbouwapparatuur, ruime bijkeuken met plavuizenvloer, witgoed-aansluitingen, c.v.-opstelling, zolderberging, achter-entree en doorgang naar aangebouwde (nog af te werken) tuinkamer/serre met kunststof schuifpui.

1e verdieping: overloop met laminaatvloer, 3 slaapkamers met laminaatvloer waarvan 1 met bergruimte, moderne en verruimde badkamer met dakkapel, ligbad, inloopdouche, vrijdragend toilet, wastafelmeubel en vloerverwarming.

2e verdieping: vlizotrap naar ruime zolder.
€ 300.000 k.k.

Jan Binneswei 17
ALDWALD

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte720 m² Woning oppervlakte155 m² Bouwjaar1918
Op fraaie locatie, op loopafstand van alle dorpsvoorzieningen, bevindt zich deze ruime karaktervolle woning met o.a. royale garage/werkplaats met kap, inpandige praktijkruimte en diepe zonnige tuin!

Het betreft een sfeervolle en goed onderhouden woning met vele mogelijkheden. De woning is levensloopbestendig en voor meerdere doelgroepen geschikt.

Hier heb je de kans om werken en wonen te combineren of gewoon royaal te wonen. De voorkamer van de woning is al vele jaren in gebruik als praktijkruimte met eigen entree en toiletruimte én achter op het perceel is in 2011 een ruime werkplaats/garage gerealiseerd. Het perceel heeft de bestemming ‘wonen’ met aantekening ‘klusbedrijf’ en aan huis gebonden beroepen/bedrijven. Dit mooie object biedt daardoor vele extra mogelijkheden.

Vanaf 2003 is deze karaktervolle woning met behoud van sfeer en authentieke elementen vakkundig gerenoveerd, verduurzaamd en gemoderniseerd. In 2011 en 2017 is de woning aan de achterzijde royaal uitgebouwd waardoor er nu sprake is van veel leefruimte.

De gehele begane grond is voorzien van comfortabele vloerverwarming. Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een HR combiketel echter de woning zou eventueel ook verwarmt kunnen worden door middel van bijvoorbeeld een warmtepomp of hout (of palletkachel) gestookte installatie. Tot voor kort was de woning voorzien van een moderne duurzame hout gestookte c.v.-installatie waardoor de energielasten bijna nihil waren.

In de praktijkruimte is naast vloerverwarming ook een airco (2018) aanwezig voor koeling en verwarming.

De woning is optimaal geïsoleerd en nagenoeg geheel voorzien van HR++ beglazing van 2019. Voor duurzame energieopwekking en lage energielasten zijn er in 2023 een 16 tal grote zonnepalen geplaatst (415 WP). Er is sprake van een groen A energielabel!

Dorpsvoorzieningen zoals basisschool, multifunctioneel centrum en sportfaciliteiten bevinden zich allen op loopafstand. Verder is het perceel aan de achterzijde op steenworp afstand gelegen van grote speeltuin voor de kleintjes.

In 2011 is de geheel geïsoleerde ruime en multifunctionele werkplaats/garage van 84 m² met grote zolder (26 m², stahoogte), hoge overheaddeur (met loopdeur) en extra dubbele deuren gerealiseerd. Deze werkplaats/garage is ideaal voor bedrijfsmatig gebruik of als hobby- en stallingsruimte.

De lange oprit en het erf aan de achterzijde met de zeer praktische tweede (achter)inrit bieden ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Aan de achterzijde bevindt zich een royale, zonnige en diepe achtertuin met veel privacy, meerdere terrassen en houten berging met overkapping. Je kunt hier volop van het zonnetje genieten!

Het geheel is gelegen op een ruime kavel van 720 m² eigen grond.

Kom kijken en laat je verrassen door deze sfeervolle woning, de diepe tuin en vele mogelijkheden!


Aldwâld (Oudwoude) is een gezellig en gemoedelijk dorp geleden in de Fryske Wâlden. Het dorp heeft ruim 800 inwoners, een actief verenigingsleven en basisdorpsvoorzieningen zoals een basisschool, multifunctioneel centrum, monumentale kerk, sportvoorzieningen en zelfs een kleine jachthaven. Er is een busverbinding van/naar Kollum-Buitenpost. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht in het naast gelegen dorp Kollum (3 km) of het nabij gelegen dorp Buitenpost (5 km).

Kollum is een levendig dorp met onder meer vele winkels, horecagelegenheden, theater, zwembad, divers voortgezet onderwijs. In Buitenpost, op 15 fietsminuten afstand, bevindt zich naast vele winkels en divers voorgezet onderwijs ook een treinstation en goede busverbindingen.

Verder naar het noorden, op 15 autominuten afstand, ligt het gezellige stadje Dokkum en het prachtige natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer.

De prachtige landelijke omgeving van Aldwâld leent zich uitstekend voor uitgebreide wandel- en fietstochten.


Begane grond: voor-entree naar praktijkruimte c.q. woonkamer van ca. 20 m² met fraai balkenplafond, sfeervolle schouw (met rookkanaal geschikt voor houtkachel) en eigen modern toilet met fonteintje, tussenhal met trapopgang naar voorhuis, sfeervolle woonkeuken met erker, vaste kasten, praktische trapkast en modern landelijke opstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur, ruime hal/gang met plavuizenvloer, trapopgang naar achterhuis, c.v.-kast, vaste kastenwand en achter-entree, vrijdragend toilet met fonteintje, nette badkamer met ruime douche/zitbad combinatie, badkamermeubel met veel kastruimte, witgoed-aansluitingen en ligbad, tuinkamer met tuindeuren en vaste kasten.

1e verdieping: overloop ‘voorhuis’ met bergruimte en dakkapel, slaapkamer met bergruimte aan de voorzijde, 2e slaapkamer met dakkapel en doorgang naar royale overloop ‘achterhuis’ met dakkapel en ruimte voor bijvoorbeeld creëren werkplek, speelse 3e slaapkamer met dakkapel.
€ 435.000 k.k.

Zevenhuisterweg 5
NOARDBURGUM

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte426 m² Woning oppervlakte137 m²
Op mooie locatie, op loopafstand van alle dorpsvoorzieningen, bevindt zich deze karaktervolle woning met o.a. royale garage/werkplaats met kap en studio/appartement met eigen entree!

Het betreft een sfeervolle, goed onderhouden en onderhoudsvriendelijke woning met vele mogelijkheden. De woning is levensloopbestendig en voor meerdere doelgroepen geschikt.

In 2010 is de in spouwmuren opgetrokken ruime en multifunctionele werkplaats/garage van ca. 50 m² met grote zolder (stahoogte), hoge dubbele deuren, overheaddeur, loopdeur en extra aangebouwde overkapping gerealiseerd. Deze werkplaats/garage is ideaal voor hobby- en stallingsruimte of voor bedrijfsmatig gebruik.

Het perceel heeft de bestemming ‘wonen’ en aan huis gebonden beroepen/bedrijven zijn toegestaan. Dit mooie object biedt daardoor vele extra mogelijkheden.

Vanaf 2000 is deze karaktervolle woning vakkundig gerenoveerd, verduurzaamd en gemoderniseerd. In 2004 is de woning aan de achterzijde royaal uitgebouwd waardoor er nu sprake is van onder meer een separate (inpandige) studio aan de achterzijde van de woning. De studio is gesitueerd op de 1e verdieping en via eigen opgang (vanuit achtertuin) als binnendoor bereikbaar.

De begane grond is grotendeels voorzien van comfortabele vloerverwarming. Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een HR combiketel en in de keuken is tevens een rookkanaal (geschikt voor houtkachel) aanwezig.

Verder is de woning optimaal geïsoleerd, voorzien van (grotendeels) HR++ beglazing, muur-, vloer- en dakisolatie. Voor duurzame energieopwekking en lage energielasten zijn er in 2019 een 16 tal zonnepalen geplaatst (390 WP). De huidige eigenaren verbruiken nog geen 600 m³ gas (naast gebruik houtkachel). Er is sprake van een groen B energielabel!

Dorpsvoorzieningen zoals basisschool, supermarkt, openbaar vervoer en het moderne Multifunctioneel Centrum (MFC) waarin o.a. kinderopvang, huisarts en peuterspeelzaal zijn gehuisvest bevinden zich allen op loopafstand.

Aan de zuidzijde heeft men de beschikking over een zonnige ruim terras met grote zonneluifel, hier kun je volop van het zonnetje genieten! Verder is tuin onderhoudsvriendelijk aangelegd en biedt de ruime oprit biedt voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. De kavel meet 426 m² eigen grond.

Het dorp
Noardburgum (Noordbergum) is een vriendelijk dorp in de Friese gemeente Tytsjerksteradiel. Deze gemeente kent een fraai, afwisselend landschap. Zo vindt u er water, weilanden, veengebieden en bossen die uitnodigen tot urenlange wandel-, fiets-, boot- en ruitertochten.

Noardburgum is gunstig gelegen nabij diverse uitvalswegen (Centrale As, de Haak, nieuwe N381) naar onder andere Dokkum, Leeuwarden en Drachten. Noardburgum ligt tussen een tweetal jachthavens in (Kuikhorne en Zwartkruis) die in open verbinding met de Friese meren staan: het Bergumermeer en het Lauwersmeer liggen slechts op enkele kilometers afstand.

Begane grond: voor-entree, hal met plavuizenvloer, trapkast en sfeervolle glas-in-lood ramen, open keuken met plavuizenvloer, erker, schouw met rookkanaal (geschikt voor houtkachel) en moderne hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, woonkamer met plavuizenvloer en tweede erker, hal met plavuizenvloer en achter-entree, vrijdragend toilet, praktische witgoed-ruimte met c.v.-opstelling, lichte badkamer met douche en badkamermeubel, ruime slaapkamer met laminaatvloer.
De begane grond is grotendeels voorzien van comfortabele vloerverwarming.

1e verdieping: overloop, slaapkamer met laminaatvloer, vaste kastenwand en luik naar vliering, slaapkamer met laminaatvloer, dakkapel, vaste kastenwand en doorgang naar 2e overloop met ruimte voor realiseren van bijvoorbeeld een werkplek/hobbyruimte, moderne compacte badkamer met douche, vrijdragend toilet en wastafel(tje), royale (slaap)kamer/studio met brede dakkapel, keukenblokje en eigen opgang (vanaf tuin).
€ 385.000 k.k.

Eilansgrien 33
EARNEWALD

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte465 m² Woning oppervlakte142 m² Bouwjaar1978
Op een mooie locatie in het watersportdorp Earnewâld bevindt zich deze traditioneel gebouwde en gemoderniseerde vrijstaande woning met o.a. een royale garage en zonnige tuin op het zuiden. Op loopafstand vindt je prachtige waterrijke natuurgebieden, de sfeervolle jachthaven en het karakteristieke dorpscentrum.

Het betreft hier een verrassend ruime, zonnige en lichte woning welke in de afgelopen jaren nagenoeg geheel is gerenoveerd en gemoderniseerd. In 2020 voorzien van een moderne, luxe badkamer en in 2023 voorzien van een moderne luxe keuken met vele inbouwapparatuur (o.a. koelkast, vaatwasser, grote oven, inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging en koffieautomaat). Deze modern ingerichte woning is instap klaar te noemen en kan je zonder klussen betrekken!

Deze woning is voorzien van isolatieglas, vloer- en dakisolatie. Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een HRE combiketel en daarnaast is de woonkamer voorzien van een sfeervolle houtkachel.

De gehele begane grond is voorzien van moderne duurzame PVC vloer (2021) met comfortabele vloerwarming. Deze vloerverwarming (lage temperatuurverwarming) is ook geschikt voor een eventueel toekomstige warmtepomp.

De zonnige en privacy volle achtertuin met meerdere terrassen, gras/speelveld en berging is gesitueerd op het zuiden waardoor je hier volop van de zonnetje kunt genieten!

Het geheel is gelegen op een kavel van 465 m² eigen grond. De lange oprit biedt parkeerruimte voor meerdere auto’s.

Het dorp Earnewâld is gelegen in het schitterende (beschermde) natuurgebied De Alde Feanen en heeft een prima voorzieningsniveau, vele watersportmogelijkheden en unieke uitgestrekte natuurgebieden. Een gebied met rust, ruimte én ontspanning in overvloed. Earnewâld ligt nabij uitvalswegen naar o.a. Drachten, Leeuwarden en Groningen.

Begane grond: zij-entree, hal, vrijdragend toilet, sfeervolle L-vormige woonkamer met balkenplafond en houtkachel, open keuken met balkenplafond, tuindeuren en luxe moderne opstelling (2023) met kookeiland en voorzien van diverse inbouwapparatuur, bijkeuken met wastafel (warm– en koudwa-ter), praktische strakke witgoedopstelling met vaste kasten en doorgang naar ruime (grotendeels) geïsoleerde garage met ontspannings-/kantoorruimte.

1e verdieping: overloop met vide, separaat vrijdragend toilet, 3 slaapkamers waarvan 1 met inbouwkasten, moderne, luxe badkamer (2020) met ligbad voorzien van inbouw Smart tv led scherm, inloopdouche, badkamermeubel en elektrische vloerverwarming.

2e verdieping: vlizotrap naar zolderberging.
€ 469.500 k.k.

De Iken 67
FEANWALDEN

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte330 m² Woning oppervlakte132 m² Bouwjaar1978
Op prachtige locatie aan de rand van Feanwâlden met ruim vrij uitzicht aan de achterzijde over het natuurgebied “De Houtwiel” bevindt zich deze verduurzaamde geschakelde woning met o.a. privacy volle tuin, veel hobby- en bergruimtes en mogelijkheid voor een garage.

In 1998 is de woning aan de achterzijde uitgebouwd waardoor er nu sprake is van een royale woonkamer en praktische ruime bijkeuken.

Het geheel is gelegen op een mooie, vrije kavel van 330 m² eigen grond grenzend aan landerijen en natuurgebied. In deze privacy volle tuin met groot verlaagd terras is het volop genieten van de ondergaande zon en 365 dagen per jaar van prachtige weidse uitzichten!

Voor de voormalige garage, welke op eenvoudige wijze in ere hersteld kan worden, is voldoende ruimte voor parkeren op eigen erf.

Deze goed onderhouden en grotendeels vrijstaande woning is optimaal geïsoleerd, wordt verwarmd door middel van een HRE- c.v.- combiketel van 2020 en kent een laag gasverbruik (huidig verbruik ruim 800 m³ per jaar). Door de uitstekende isolatietoepassingen (o.a. nagenoeg geheel v.v. HR++ beglazing, muur-, vloer- en extra dakisolatie) en duurzame energieopwekking door middel van 10 zonnepanelen (2020) zijn de energielasten laag. De woning is voorzien van een groen B energielabel.

Inclusief de extra hobby- en bergruimtes meet deze fraaie woning maar liefst bijna 168 m² gebruiksoppervlak!

De woning ligt in een kindvriendelijke buurt, nabij een speelveld, openbaar vervoer (o.a. treinstation), scholen, winkels, sportfaciliteiten, kinderopvang etc..

Feanwâlden betreft een dorp gelegen in de prachtige Friese Wouden aan klein vaarwater en de spoorlijn Leeuwarden-Groningen. Binnen 35 treinminuten bereikt u Groningen en binnen 15 treinminuten Leeuwarden. De “Feanwâldster Feart” staat in open verbinding met de unieke natuur- en recreatiegebieden "De Houtwiel" en "It Bûtenfjild".

Feanwâlden is verder gunstig gelegen nabij diverse uitvalswegen (Centrale As, de Haak, nieuwe N381) naar onder andere Dokkum, Leeuwarden en Drachten.

Begane grond: voor-entree, hal met plavuizenvloer, modern vrijdragend toilet met fonteintje, uitgebouwde tuingerichte woonkamer met parketvloer, tuindeuren en prachtig vrij weids uitzicht, halfopen keuken met plavuizenvloer en nette speelse opstelling v.v. diverse inbouwapparatuur en veel kastruimte, bijkeuken met plavuizenvloer, vaste kast, spoelbak, praktisch keukenblokje met bureaublad en tuindeur, hobbyschuur met (losse) trap naar hobbyruimte/zolder (ruim 10 m² stahoogte) met dakraam, fietsenberging met separate loopdeur.

De hobbyschuur en fietsenberging kunnen ook (weer) gebruikt worden als ruime garage.

1e verdieping: overloop, 3 slaapkamers waarvan 1 met inloopkast, moderne badkamer met douche, vrijdragend 2e toilet en wastafel.

2e verdieping: vaste trap naar overloop met bergruimte en separate witgoed-ruimte met plavuizenvloer, wastafel, c.v.-opstelling en groot dakraam, ruime 4e slaapkamer met vaste kasten en veel bergruimte.
€ 365.000 k.k.

Eilansgrien 43
EARNEWALD

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte384 m² Woning oppervlakte137 m² Bouwjaar1980
Op mooie locatie in het watersportdorp Earnewâld bevindt zich deze traditioneel gebouwde en grotendeels gemoderniseerde vrijstaande woning met o.a. ruime garage en zonnige tuin. Op loopafstand vindt je prachtige waterrijke natuurgebieden, de sfeervolle jachthaven en het karakteristieke dorpscentrum.

Het betreft een zonnige lichte woning welke in de loop der jaren grotendeels is gerenoveerd en gemoderniseerd. De topgevels en goten zijn vervangen door onderhoudsarm kunststof en recent is de groepenkast (met 3-fasen aansluiting) vernieuwd.

Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een HR combiketel van 2022 en daarnaast is de woonkamer voorzien van een sfeervolle houtkachel.

De gehele begane grond is voorzien van moderne duurzame PVC vloer (2021) met comfortabele vloerwarming. Deze vloerverwarming (lage temperatuurverwarming) is ook geschikt voor een eventueel toekomstige warmtepomp.

Verder is de woning voorzien van isolatieglas (deels HR++), muur-, vloer- en dakisolatie.

De onderhoudsvriendelijke tuin met twee grote en besloten zonneterrassen bieden veel privacy en zijn gesitueerd op het zuid(westen) waardoor je hier volop van de zonnetje kunt genieten! Het geheel is gelegen op een kavel van 384 m² eigen grond en de lange oprit biedt parkeerruimte voor meerdere auto’s.

Het dorp Earnewâld is gelegen in het schitterende (beschermde) natuurgebied De Alde Feanen en heeft een prima voorzieningsniveau, vele watersportmogelijkheden en unieke uitgestrekte natuurgebieden. Een gebied met rust, ruimte én ontspanning in overvloed. Earnewâld ligt nabij uitvalswegen naar o.a. Drachten, Leeuwarden en Groningen.

Begane grond: zij-entree, hal, toilet met fonteintje, ruime, strakke en zonnige L-vormige woonkamer met houtkachel, tuindeuren en open keuken met moderne lichte opstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, uitpandige bijkeuken met witgoed-aansluitingen, tuindeur en doorgang naar ruime garage met luxe brede houten deuren.

1e verdieping: overloop met laminaatvloer, 4 slaapkamers met bergruimte en laminaatvloer waarvan 1 met toegang tot platdak, nette en complete badkamer met dakkapel, ligbad, douche, wastafelmeubel en vrijdragend toilet.

2e verdieping: vaste trap naar royale zolderverdieping met dakraam, veel bergruimte en mogelijkheid voor realiseren van extra (slaap)kamer.
€ 415.000 k.k.

Markt 22
BURGUM

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte338 m² Woning oppervlakte76 m² Bouwjaar1956
Altijd al in hartje centrum Burgum willen wonen? Grijp dan nu je kans!

Wij mogen deze goed onderhouden en betaalbare hoekwoning met garage, zonnige tuin en ruim vrij uitzicht over de levendige ‘Markt’ te koop aanbieden.

De zonnige beschutte achtertuin met achterom, stenen berging en ruime vrijstaande garage is gesitueerd op het zuiden waardoor je hier volop van de zon kan genieten! De ruime oprit biedt parkeergelegenheid voor meerdere auto’s en de kavel meet 338 m² eigen grond.

Het geheel is altijd netjes onderhouden echter is de woning intern gedateerd, modernisering en verduurzaming zal veelal wenselijk zijn.

Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een verouderde VR combiketel. Verder is er sprake van grotendeels isolerende beglazing en (deels) vernieuwde kozijnen. Het buitenschilderwerk is van 2023.

De ruime kavel biedt volop mogelijkheden voor het eventueel uitbouwen van de woning.

Winkels, scholen, sportfaciliteiten en alle overige voorzieningen die het mooie dorp Burgum rijk is bevinden zich allen op loop- of fietsafstand.


Dorp en omgeving
Burgum is de hoofdplaats van de gemeente (Tytsjerksteradiel) en telt ongeveer 11.000 inwoners. Het dorp beschikt over alle mogelijke voorzieningen zoals: voorgezet onderwijs, horeca, diverse winkels, vele sportfaciliteiten (o.a. overdekt zwembad) en bibliotheek etc..

De gemeente kent een fraai, afwissend landschap. Zo vindt u er water, weilanden, veengebieden en bossen die uitnodigen tot urenlange wandel-, fiets-, boot- en ruitertochten. Zo liggen de Noordelijke Friese Wouden bezaaid met de zgn. paardenstoelen (verwijzingsborden) die met elkaar prachtige ruiter- en men routes vormen.


Begane grond: voor-entree, hal met kelder, toilet met fonteintje, woonkamer met tuindeuren naar zonnige tuin en ruim vrij uitzicht over levendige ‘Markt’, open keuken met nette lichte hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, bijkeuken met witgoed-aansluiting en achter-entree.

1e verdieping: overloop, 3 slaapkamers, nette lichte badkamer met douche, wastafel en 2e toilet.

2e verdieping: schuiftrap naar zolderberging met c.v.-opstelling.
€ 225.000 k.k.

Rijksstraatweg 13
JISTRUM

Woonhuis, bedrijfswoning, bestaande bouw

Perceel oppervlakte10320 m² Woning oppervlakte90 m² Bouwjaar1930
Op fraaie zichtlocatie aan doorgaande provinciale weg (N355) en aan de rand van het dorp mogen wij deze multifunctionele bedrijfsruimtes met (bedrijfs)woning en perceel weiland te koop aanbieden.

Gezien de goede bereikbaarheid van het perceel en de zeer royale maatvoering zijn de huidige gebouwen uitermate geschikt voor herbestemming of herontwikkeling. De totale vloeroppervlakte van de bedrijfsruimtes bedraagt momenteel ruim 1600 m² waarvan op de begane grond ca. 1035 m² (excl. woning).

De deels karaktervolle bedrijfswoning is in matige staat van onderhoud en dient nog geheel gerenoveerd en verduurzaamd te worden. Nieuwbouwen zou ook een optie kunnen zijn.

Naast de aangebouwde en vrijstaande bedrijfsopstallen bevindt zich op het perceel nog een vrijstaande ruime garage en eenvoudige extra opslagruimte (overkapping met viertal zeecontainers).

De ruime kavel, bestaande uit ondergrond, voor- en omliggend terrein, tuin, aangrenzend perceel weiland en bijbehorende parkeerplaatsen, meet 10.320 m² eigen grond.

Huidige bestemming: Bedrijf 2, geschikt voor bedrijven vallende onder de categorieën 1 en 2 (dit van het perceel meet ca. 7000 m²), bedrijfswoning en agrarische bestemming (oostelijk gelegen deel, meet ca. 3300 m²). Beperkte uitbreiding opstallen behoort tot de mogelijkheden.

Begane grond: entree woning; voor-entree, hal met kelder, sfeervolle woonkamer met fraaie schouw, balkenplafond en authentieke bedstede wand, keuken met eenvoudige opstelling en vaste kasten, slaapkamer met wastafel en vaste kast, eetkamer, ruime hal, eenvoudig toilet en eenvoudige doucheruimte, voorportaal met zij-entree.

Entree bedrijfsruimte; achter-entree biedt toegang tot de bedrijfsruimte bestaande uit meerdere centraal verwarmde vertrekken met een totale oppervlakte van ca. 170 m².

1e verdieping aangebouwde bedrijfsruimte: Vaste trap naar royale verdieping van ca. 66 m² (stahoogte min. 1.50 m.).

Vrijstaande bedrijfsruimte;
Begane grond: voor-entree, hal, kantoor, kantine, heren en dames toiletgroepen, bedrijfsruimte met trapopgang naar verdieping, ruime hal met overheaddeur en trapopgang naar verdieping, bedrijfsruimte met goederenlift, aangebouwde opslag ruimte met overheaddeur en tweede goederenlift.

De bedrijfsruimte op de begane grond meet maar liefst ca. 865 m².

1e verdieping: tweetal vaste trap naar royale verdieping van ca. 510 m² (stahoogte min. 1.50 m.).

LET OP: OPEN HUIS DONDERDAG 16 MEI 2024 VAN 18.30 TOT 20.30 UUR. BIJ VOORKEUR AANMELDEN PER MAIL.
€ 475.000 k.k.

Skriesstrjitte 20
FEANWALDEN

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte619 m² Woning oppervlakte110 m²
Op fraaie en rustige locatie, met alle voorzieningen binnen handbereik, bevindt zich deze degelijk gebouwde bungalow met stenen garage en zonnige privacy volle tuin.

De woning is onder meer voorzien van een tuingerichte woonkamer met open keuken en een 3-tal slaapkamers. Op onderdelen heeft de woning onderhoud nodig en zal enige modernisering ook veelal wenselijk zijn. Deze charmante levensloopbestendige bungalow biedt u comfortabel en zorgeloos wonen
in een groenrijke, rustige omgeving en de mogelijkheid om de woning eventueel nog naar eigen smaak in te richten.

Verwarming geschiedt door middel van heteluchtverwarming en verder is er sprake van (deels HR++) isolatieglas, muur- en dakisolatie.

Op loop/fietsafstand vindt u onder andere winkelcentrum, openbaar vervoer (o.a. treinstation), sportfaciliteiten, scholen, kinderopvang etc.. Aan de achterzijde is de zonnige en privacy volle tuin met groot zonneterras op het zuidoosten gesitueerd. Men kan hier volop van het zonnetje genieten!

Het geheel is gelegen op een kavel van 619 m² eigen grond en de brede oprit biedt ruimte voor parkeren meerdere auto’s.

Feanwâlden betreft een dorp gelegen in de prachtige Friese Wouden aan klein vaarwater en de spoorlijn Leeuwarden-Groningen. Binnen 35 treinminuten bereikt u Groningen en binnen 15 treinminuten Leeuwarden. Dokkum ligt op ca. 15 autominuten afstand.
Feanwâlden is verder gunstig gelegen nabij diverse uitvalswegen (Centrale As, de Haak, nieuwe N381) naar onder andere Dokkum, Leeuwarden en Drachten.


Begane grond: Entree, ruime hal/gang, vrijdragend toilet (dient nog afgewerkt te worden), tuingerichte woonkamer met laminaatvloer, haardpartij en tuindeuren, open keuken met laminaatvloer en gemoderniseerde nette hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, gang, badkamer met douche, ligbad en wastafelmeubel, 3 slaapkamers waarvan 2 met vaste kast(en), ruime bijkeuken met plavuizenvloer, technische ruimte, witgoed-aansluitingen, wastafel en achter-entree, berging met garage.
€ 365.000 k.k.

De Buterblom 4
DE WESTEREEN

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte420 m² Woning oppervlakte195 m² Bouwjaar2011
Op een fraaie locatie bevindt zich deze in 2011 traditioneel en veel oog voor detail gebouwde woning met o.a. geïsoleerde garage, deels vrij landelijk uitzicht en alle basisvoorzieningen op de begane grond.

De moderne woning is zeer degelijk, duurzaam en met hoogwaardige materialen gebouwd en afgewerkt. Je kunt hier genieten van veel wooncomfort en luxe!

Zowel intern als extern is de staat van onderhoud uitstekend te noemen, het betreft een instapklare woning.

Op de begane grond vind je onder meer een ruime (2-persoons)slaapkamer met aangrenzende badkamer waardoor deze woning levensloopbestendig en voor meerdere doelgroepen geschikt is.

De begane grond is geheel voorzien van vloerwarming en het isolatiepakket van de woning is optimaal waardoor de woning in de toekomst eventueel eenvoudig kan worden verwarmt met een warmtepomp. Door duurzame energieopwekking van een 17 tal zonnepanelen (405 WP p/st, geplaatst in december 2022) zijn de energielasten laag. De woning beschikt dan ook over een groen A energielabel.

Deze eigentijdse woning met een royaal woonoppervlakte is gelegen in een rustige en kindvriendelijke omgeving op gewilde locatie. Op loop c.q. fietsafstand vind je vele voorzieningen waaronder het winkelcentrum, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer (trein & bus), jachthaven en sportfaciliteiten.

Het geheel is gelegen op een mooie kavel van 420 m² eigen grond met voldoende parkeergelegenheid alsmede een laadpunt op eigen erf. De zonnige tuin met groot zonneterras, sfeervolle overkapping en speel/grasveld is onderhoudsarm aangelegd en gesitueerd op het zuidoosten. Je kunt hier lekker van het zonnetje kunt genieten.

De Westereen is een goed bereikbaar en levendig dorp gelegen in de mooie Fryske Walden met o.a. goede openbaar vervoervoorzieningen (waaronder treinstation), uitgebreid winkelcentrum, veel sportfaciliteiten
(zoals o.a. manege, skeeler- en tennisbaan ect.) en watersportmogelijkheden met jachthaven.

Zie www.westereen-promoasje.nl voor meer info over De Westereen.

Begane grond: voor-entree, ruime hal met luxe trap en vide, royaal toilet met urinoir en fonteintje, (ouder)slaapkamer van ca. 16 m² (nu in gebruik als kantoorruimte) met aangrenzende moderne badkamer met inloopdouche en badkamermeubel met waskom, vanuit hal dubbele deuren naar woonkamer met landelijke vrij uitzicht, suitedeuren naar ruime woonkeuken met brede schuifpui en moderne luxe opstelling v.v. kookeiland, veel kastruimte en diverse kwaliteit inbouwapparatuur,
bijkeuken met vaste kastenwand, witgoed-aansluitingen, spoelbakje, achter-entree en doorgang naar ruime geïsoleerde garage.

De gehele begane grond is voorzien van een fraaie en duurzame plavuizenvloer met comfortabele vloerverwarming.

1e verdieping: royale overloop met vide en garderobekamer welke tevens geschikt is om in te richten als slaapkamer, luxe badkamer met dakkapel, inloopdouche, badkamermeubel met dubbele waskom, vrijstaand ligbad en toilet. 3 ruime slaapkamers met dakkapel.

2e verdieping: vlizotrap naar zolderberging.
€ 565.000 k.k.

Tjaerdawei 31
RINSUMAGEAST

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte1066 m² Woning oppervlakte174 m²
Op fraaie locatie, centraal in het dorp en op loopafstand van alle dorpsvoorzieningen, bevindt zich deze ruime karaktervolle woning met o.a. twee royale garages/werkplaatsen, inpandig kantoor en diepe zonnige tuin!

De royale tuin grenst aan de achterzijde aan het pittoreske grachtje, De Moark.

Het betreft een sfeervolle en goed onderhouden woning met vele mogelijkheden. De woning en royale bijgebouwen zijn voor meerdere doelgroepen geschikt. Hier heb je de kans om werken en wonen te combineren of gewoon royaal te wonen.

Het achterste deel van de woning is al vele jaren in gebruik als kantoorruimte met royale werkplaats én achter op het perceel is de tweede ruime werkplaats/garage met overkapping aanwezig. Het perceel heeft de bestemming ‘wonen’ met aantekening ‘timmer/aannemersbedrijf’ en aan huis gebonden beroepen/bedrijven. Dit bijzondere object biedt daardoor vele extra mogelijkheden.

Het geheel is altijd netjes onderhouden echter is de woning intern gedateerd, modernisering en verduurzaming zal veel wenselijk zijn. Verwarming geschiedt door middel van heteluchtverwarming en een houtkachel in de woonkamer. Verder is de woning voorzien van grotendeels isolatieglas.

De aangebouwde werkplaats/garage meet bijna 150 m² en de vrijstaande werkplaats/garage met overkapping meet eveneens ca. 150 m² (excl. opslagzolder). Deze ruimtes zijn ideaal voor bedrijfsmatig gebruik of als hobby- en stallingsruimte.

Na overleg met gemeente zou je de werkplaatsen/garages wellicht ook kunnen gebruiken/inrichten als 2e woning c.q. mantelzorg- of kangoeroewoning, kantoor/praktijkruimtes of Bêd & Brochje kamers (B&B).

Omgeven door natuurlijke schoonheid biedt Rinsumageast tal van wandel- en fietsroutes, evenals toegang tot het “Geastmerbosk” en het “Eeltsjemar”. Binnen een straal van 25 km bereik je het prachtige natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer.

De lange oprit en het erf bieden ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Aan de achterzijde bevindt zich een royale, zonnige en diepe achtertuin, grenzend aan het pittoreske grachtje, De Moark. Je kunt hier volop van het zonnetje genieten!

Het geheel is gelegen op een ruime kavel van 1066 m² eigen grond.

Kom kijken en laat je verrassen door dit karaktervolle en unieke object met diepe tuin en vele mogelijkheden!

Het dorp Rinsumageast

Het gemoedelijke en gezellige dorp Rinsumageast (gemeente Dantumadiel, ca. 1150 inwoners) beschikt over een basisschool, sportvelden en – verenigingen, een modern multifunctioneel centrum en een sterke sociale en betrokken binding. Voor winkels, medische voorzieningen en voorgezet onderwijs is het dorp met name gericht op het naburige Damwâld (ca. 4 km), Dokkum (ca. 5 km) en Leeuwarden (ca. 20 km).

De prachtige landelijke omgeving van Rinsumageast leent zich uitstekend voor uitgebreide wandel- en fietstochten.

Begane grond: voor-entree met portaaltje, woonkamer met ruim zicht in de straat en rookkanaal, ruime eetkamer, half open keuken met kelder en degelijke opstelling v.v. natuurstenenblad, veel kastruimte en diverse inbouwapparatuur, hal met zij-entree en trapopgang, ruime hal met plavuizenvloer, achter-entree, garderobe en doorgang naar kantoor met magazijn, toilet met fonteintje, bijkeuken met plavuizenvloer, praktisch keukenblokje en witgoed-aansluitingen, ruime berging met plavuizenvloer, technische ruimte, toilet met fonteintje en doorgang naar royale werkplaats van bijna 150 m².

1e verdieping: overloop met bergruimtes, 4 slaapkamers, gedateerde doch nette badkamer met ligbad, douche, wastafel en toilet.

2e verdieping: schuiftrap naar ruime zolder.
€ 475.000 k.k.

Bjirkewei 95
TWIJZELERHEIDE

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte695 m² Woning oppervlakte120 m² Bouwjaar1979
Op een mooie locatie vindt je deze goed onderhouden en onderhoudsarme vrijstaande woning met o.a. ruime garage en royale zonnige tuin.

In de loop der jaren is deze keurige, traditioneel en degelijk gebouwde woning geheel gerenoveerd en grotendeels gemoderniseerd.
De woning is onder meer voorzien van een moderne keuken, moderne badkamer, kunststof kozijnen, deuren en goten, nieuwe keramische luxe dakpannen etc..

Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt d.m.v. een HR c.v.-combiketel en verder is sprake van nagenoeg geheel HR++ isolatieglas, muur- en dakisolatie. Het betreft een zonnige en lichte woning met een groene C energielabel.

De achtertuin met ligging op het zuiden, is royaal, biedt veel privacy en heeft een groot zonneterras (met brede luifel), vrijstaande houten berging en een speel/grasveld. Aan de voorzijde is ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen erf. De totale kaveloppervlakte bedraagt bijna 700 m² eigen grond.

Nabij de woning bevinden zich de dorpsvoorzieningen zoals basisscholen, sportfaciliteiten, diverse winkels en openbaar vervoer. Op fietsafstand vind je o.a. treinstation en het uitgebreide winkelcentrum van De Westereen.

Begane grond: zij-entree, ruime hal met plavuizenvloer, toilet met fonteintje, (2-persoons) slaapkamer met laminaatvloer en wastafel, voor/woonkamer met plavuizenvloer en haardpartij, achter/eetkamer met plavuizenvloer en schuifpui naar zonneterras, gesloten keuken met plavuizenvloer en moderne opstelling (2019) v.v. diverse inbouwapparatuur, ruime uitpandige bijkeuken met plavuizenvloer, witgoed-aansluitingen, spoelbakje, c.v.-opstelling, tuindeur en doorgang naar L-vormige garage met een op afstand bedienbare garage roldeur en loopdeur aan de achterzijde.

1e verdieping: ruime overloop met vide en groot dakraam, 3 slaapkamers met laminaatvloer waarvan 1 met vaste kastenwand, gemoderniseerde badkamer (2022) met dakkapel, inloopdouche, toilet en wastafel.
€ 389.500 k.k.

Kloosterlaan 24
BURGUM

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte2015 m² Woning oppervlakte210 m² Bouwjaar1988
Op zeer fraaie landelijke locatie aan de rand van het dorp bevindt zich deze royale uitgebouwde vrijstaande woning met o.a. vrij landelijk uitzicht, ruime tuin, grote garage (2001) met kap en praktische carport.

Het geheel is gelegen op een ruime kavel van 2015 m² eigen grond, biedt ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen erf en mogelijkheden voor het houden c.q. weiden van dieren. De aan de garage grenzende houten schuur/berging is uitermate geschikt voor gebruik als dierenverblijf.

In de directe omgeving zijn vele mooie wandel-, fiets- en ruitenpaden, de woning ligt te midden van het prachtige Friese coulisselandschap nabij de Burgumer Mar, de manege ‘De Mennoruif’ en het Ritskebosk.

De schitterende ligging met alle dorpsvoorzieningen binnen handbereik is voor velen aantrekkelijk en gewild te noemen. Je kunt hier volop genieten van de natuur, ruimte, het buitenleven en de landelijke uitzichten!

In 2004 is de woning aan de zuidkant uitgebouwd waardoor er een royale living is ontstaan. De woning is in de loop der jaren grotendeels gerenoveerd en gemoderniseerd. Verder is de woning goed geïsoleerd en energiezuinig, er is sprake van een groen A energielabel!

Het buiten schilderwerk is deels als matig te omschrijven en verdient dan ook wat liefde en aandacht.

De centraal verwarmde en geheel geisoleerde garage van ca. 46 m² is in 2001 bijgebouwd, deze garage met grote kap is voor vele doeleinden geschikt. Na overleg gemeente zou je de garage of de verdieping bijvoorbeeld kunnen gebruiken/inrichten als 2e woning c.q. mantelzorg- of kangoeroewoning, kantoor/praktijkruimtes of Bêd & Brochje kamers (B&B).

Rondom de woning bevindt zich een ruime, zonnige en privacy volle tuin met onder andere meerdere (grote) terrassen, sfeervolle recent gerealiseerde overkapping, gras/speelveld en ruimte voor bijvoorbeeld moestuin en (dieren) weide.

Dorp en omgeving

Burgum is de hoofdplaats van de gemeente (Tytsjerksteradiel) en telt ongeveer 11.000 inwoners. Het dorp beschikt over alle mogelijke voorzieningen zoals: voorgezet onderwijs, horeca, diverse winkels, vele sportfaciliteiten (o.a. overdekt zwembad) en bibliotheek etc..

De gemeente kent een fraai, afwissend landschap. Zo vindt u er water, weilanden, veengebieden en bossen die uitnodigen tot urenlange wandel-, fiets-, boot- en ruitertochten. Zo liggen de Noordelijke Friese Wouden bezaaid met de zgn. paardenstoelen (verwijzingsborden) die met elkaar prachtige ruiter- en men routes vormen.

Begane grond: zij-entree, hal met massief eiken vloerdelen en kelder, modern toilet met fonteintje, ruime uitgebouwde en zonnige woonkamer met massief eiken vloerdelen, sfeervolle natuurstenen schouw met inbouw houtkachel, tuindeuren en vrij landelijk uitzicht aan de voorzijde, suitedeuren naar zijkamer met massief eiken vloerdelen en vrij landelijk uitzicht, suitedeuren naar ruime woonkeuken met massief eiken vloerdelen, tuindeuren en landelijke U opstelling met enige inbouwapparatuur en veel kastruimte, bijkeuken met laminaatvloer, witgoed-aansluitingen en tuindeur, berging met achter-entree, vaste kast en doorgang naar royale volledige geïsoleerde garage van ca. 46 m² met grote zolderverdieping met vele mogelijkheden (bijv. realiseren kantoor, B&B, woonstudio etc.).

1e verdieping: overloop met laminaatvloer, berg/hobbyruimte, 2 ruime slaapkamers met laminaatvloer aan de voorzijde, gerenoveerde badkamer met dakkapel, ligbad, toilet, douche en badkamermeubel met dubbele wastafel, ruime slaapkamer aan de achterzijde met laminaatvloer, vaste kasten, inloopkast en aangrenzende 2e badkamer met douche, wastafel en toilet.
Prijs op aanvraag

Tussendijken 14
BURGUM

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte1661 m² Woning oppervlakte304 m² Bouwjaar1980
Op één van de mooiste locaties van Burgum, in het ‘oude’ Tussendijken vindt u deze bijzondere onder architectuur gebouwde woning met o.a. voormalige praktijkruimte, schitterende royale Engelse tuin en dubbele garage. De ruime kavel meet 1661 m² eigen grond.

Deze zeer goed onderhouden rietgedekte woning heeft een totale woonoppervlakte van maar liefst ruim 300 m² en is gelegen in een rustige omgeving met veel (volwassen) groen en privacy.

“Tussendijken” is een zeer gewilde woonlocatie aan de rand van Burgum met vele voorzieningen zoals o.a. winkels, sportfaciliteiten, scholen etc. op loop-/fietsafstand. U kunt hier met uw gezin genieten van rust en ruimte!

De royale maatvoering in combinatie met de prachtige ligging maakt deze speelse en levensloopbestendige woning met voorheen praktijkruimte (met eigen ingang) uniek en biedt vele mogelijkheden. Het geheel leent zich uitstekend voor een combinatie van wonen en werken, met een praktijk, kantoor of atelierruimte aan huis. De ‘voormalige praktijkruimte’ is tevens voor andere doeleinden geschikt, bijvoorbeeld hobbyruimte of een separate woning met eigen voorzieningen (zijnde ‘kangoeroewoning’).

De zeer ruime Engelse tuin rondom de woning is een waar paradijs te noemen. Wij nodigen u van harte uit om deze schitterde tuin te bewonderen, het is een lust voor het oog! Maximale privacy, meerdere (grote) terrassen, smalle paadjes, mysterieuze doorgangen, veel volwassen bomen, vijverpartij,
moestuin (voor kweken biologische groentes), fruitbomen, kleine zitjes en nog veel meer valt er te zien en ontdekken bij een wandeling door de romantisch tuin.

Het voorerf en de brede oprit bieden ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen erf en dubbele garage veel stallingsruimte.

In 2001 is de (voormalige) praktijkruimte aan de voorzijde uitgebreid en is de praktijk geheel gerenoveerd c.q. gemoderniseerd.

Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een tweetal HR combiketels. De woonkamer is voorzien van comfortabele vloerverwarming met tijdloze leistenenvloer en in de woonkamer vindt u daarnaast voor de koudere en donkere dagen een sfeervolle houtkachel.

Het buitenschilderwerk is in 2021 uitgevoerd en de woning is voorzien van grotendeels isolatieglas (deels HR++), dak-, vloer- en muurisolatie.

Alle denkbare voorzieningen bevinden zich op loop/fietsafstand. Burgum biedt een uitgebreid winkelaanbod, vele sportvoorzieningen, prima openbaar vervoer, voortgezet- en basisonderwijs etc..

Kom sfeerproeven bij dit bijzondere object, zien is geloven!


Zie ook www.tussendijken14.nl. Deze prachtige woning is in collegiale verkoop met Makelaardij Friesland te Leeuwarden.


Begane grond: zij-entree, ruime hal met leistenenvloer en garderobe, toilet met fonteintje, royale eetkamer van ca. 38 m² met leistenenvloer (v.v. vloerverwarming), schuifpui en vaste kast, sfeervolle tuingerichte woonkamer van ca. 25 m² met leistenenvloer, vide, houtkachel, (open) vaste kasten en schuifpui, ruime slaapkamer met houten vloerdelen, tuindeur, vaste kastenwand en aangrenzende nette badkamer met inloopdouche, wastafel en vrijdragend toilet, keuken met leistenenvloer en moderne kwaliteitssopstelling (Bulthaup designkeuken) met veel kastruimte en diverse inbouwapparatuur, bijkeuken met praktische vaste kastenwand, spoelbak en achter-entree, overkapping naar dubbele garage.

Vanuit de hal bereikt men de gang naar de voorgelegen (voormalige) praktijkruimte van ca. 90 m².

1e verdieping: trapopgang vanuit eetkamer naar kantoor/werkruimte met vide en bergruimtes, tweede trapopgang vanuit hal naar overloop, technische ruimte met witgoed-aansluitingen, nette 2e badkamer met ligbad, toilet, dubbele wastafel en douche, slaapkamer met toegang tot balkon, speelse verlaagde doorloop naar overloop met berg/inloopkast, 3 slaapkamers.

2e verdieping: trap vanaf overloop naar bergzolder.

Indeling (voormalige) praktijkruimte:

Begane grond: voor-entree met receptie, modern vrijdragend toilet met fonteintje, wachtruimte/kamer met grote (hoek)raampartij en fraai ruim zicht, gang met vaste kastenwand, receptie/werkkamer met praktisch en keurig keukenblok, spreekkamer met aangrenzende onderzoekskamer met eveneens
praktisch en keurig keukenblok, spreekkamer met wastafel.

1e verdieping: vlizotrap naar ruime zolder met mogelijkheid voor realiseren van bijvoorbeeld extra (slaap)kamer of verruimen al aanwezige slaapkamers.
€ 725.000 k.k.

De Swette 35
FEANWALDEN

Woonhuis, Woonruimte, bestaande bouw

Perceel oppervlakte895 m² Woning oppervlakte110 m² Bouwjaar1905
Op fraaie locatie, aan de rand van Feanwâlden met alle voorzieningen inclusief goede trein- en busverbindingen op loop/fietsafstand bevindt zich deze karaktervolle woning met ruime garage met kap, vrijstaande praktijkruimte en royale diepe tuin!
Het betreft een sfeervolle en goed onderhouden woning met vele mogelijkheden.

In de loop der jaren is deze karaktervolle woning met behoud van sfeer gerenoveerd en rond 1994 aan de achterzijde royaal uitgebouwd.

Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een HR combiketel en verder is er sprake van grotendeels isolatieglas, (deels) muur- en dakisolatie.

De ruime garage met kap meet bijna 27 m² en heeft een bergzoldertje. Deze garage is ideaal voor gebruik als hobby- en stallingsruimte.

Het geheel is gelegen op een ruime kavel van bijna 900 m² eigen grond.

De in 2021 gerealiseerde vrijstaande praktijkruimte van ca. 13.5 m² is multifunctioneel, geheel geïsoleerd en wordt elektrisch verwarmd. Verder is deze ruimte keurig afgewerkt en voorzien van moderne pantry/keukenblokje.

Men kan deze ruimte voor vele doeleinden, zoals bijvoorbeeld kantoor/praktijkruimte (beroeps- en of bedrijfsactiviteiten aan huis), Bêd en Brochje (B&B), ontspanningsruimte, tiny house etc., gebruiken.

Aan de achterzijde bevindt zich een royale, zonnige en zeer diepe achtertuin van maar liefst ca. 55 meter diep met veel privacy, fruitbomen, meerdere terrassen, hobbykas met moestuin, houten berging en speel/grasveld. Je kunt hier volop van het zonnetje genieten!

De lange oprit en het erf bieden ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Kom kijken en laat je verrassen door deze sfeervolle woning, de diepe tuin en vele mogelijkheden!

Het geheel is gelegen aan de rand van Feanwâlden doch alle voorzieningen waaronder trein- en busstation bevinden zich op loop- en fietsafstand. Feanwâlden beschikt over voldoende basisvoorzieningen zoals o.a. scholen, kinderopvang, winkels en uitstekend openbaar vervoer. Feanwâlden is gelegen aan de spoorlijn Leeuwarden-Groningen, binnen 25 (snel)treinminuten bereikt u Groningen en binnen 10 (snel)treinminuten Leeuwarden.

De woning ligt nabij jachthaven Kuikhorne die in open verbinding met de Friese meren staat: het Burgumermeer en het Lauwersmeer liggen slechts op enkele kilometers afstand. Feanwâlden is centraal gelegen in de prachtige Friese Wouden aan (klein) vaarwater. Het haventje van Feanwâlden staat in open verbinding met de unieke natuur- en recreatiegebieden "De Houtwiel" en "It Bûtenfjild.

Door de aanleg van de Centrale As (N356 Dokkum-Nijega) zijn zowel Dokkum (ca. 10 min.), Leeuwarden (ca. 10 min.), Drachten (ca. 20 min.) als de uitvalswegen naar de randstad uitstekend bereikbaar.

Begane grond: voor-entree, hal/gang met parketvloer, sfeervolle en zonnige woonkamer met parketvloer, balkenplafond en schouw, eetkeuken met laminaatvloer en nette hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur, hal/bijkeuken met plavuizenvloer, witgoed-aansluitingen, achter-entree en vaste kasten met c.v.-opstelling, toilet, lichte badkamer met douche, ligbad en wastafelmeubel.

1e verdieping: overloop met laminaatvloer en bergruimtes, 2e toilet met fonteintje, 3 slaapkamers met laminaatvloer en bergruimte.
€ 379.500 k.k.

Hoofdweg 22
BURDAARD

Appartement, bedrijfswoning, bestaande bouw

Perceel oppervlakte360 m² Woning oppervlakte195 m² Bouwjaar2005
Een royale moderne bovenwoning met separate winkel op prachtige droomplek aan de Dokkumer Ee!

In het beeldbepalende centrum van Burdaard, aan de Dokkumer Ee, ligt dit unieke object met vele mogelijkheden! Het betreft hier een gerenoveerd en goed onderhouden pand bestaande uit een royale bovenwoning van ca. 195 m² en mooie winkel/bedrijfsruimte van ca. 250 m² op de begane grond.

Tot eind 2021 was de dorp(service)supermarkt ‘Super Oan ‘e Ie’ in de winkel gevestigd echter vanwege gezondheidsredenen moest de huidige eigenaar spijtig genoeg de winkeldeuren sluiten. De toekomstige eigenaar zou hier uiteraard weer een supermarkt kunnen vestigen maar de bedrijfsruimte biedt ook vele andere mogelijkheden.

Bijvoorbeeld wonen met Bêd & Brochje (Bed & Breakfast), wonen en thuiswerken, kangoeroewoning, wonen met atelier etc..

Zowel aan de Hoofdweg als aan de Eewal heeft de winkel een entree waardoor de winkel zowel per boot, voet, fiets of auto goed bereikbaar is.

De bestemming is ‘Detailhandel met inbegrip van supermarkten en bedrijfswoning’ en biedt diverse mogelijkheden. Voor informatie over bestemmingswijzigingen kunt u contact opnemen met de gemeente.

Burdaard ligt aan de beroemde Elfstedenroute, tussen Dokkum en Bartlehiem (van het bekende bruggetje), aan de Dokkumer Ee (staande mastroute). Vanwege deze ligging is Burdaard een bekende aanlegplaats voor watersporters.

De royale bovenwoning is omstreeks 2005 degelijk gebouwd, goed onderhouden en in de afgelopen jaren grotendeels gemoderniseerd. De woning is goed geïsoleerd en deels voorzien van kunststof kozijnen.

Langs het open vaarwater is het genieten van de rust langs het water en het bootverkeer dat ’s zomers langs vaart. In de zomer passeren zo’n twaalfduizend boten het dorp.

Het geheel is gelegen op een kavel van 360 m² eigen grond en op eigen erf is voldoende parkeergelegenheid.

Kortom uniek pand met vele mogelijkheden gelegen op prachtige locatie!


Het dorp en omgeving
Burdaard (gelegen in de gemeente Noardeast-Frylân) is een van de mooiste Friese terpdorpen gelegen aan de Waddenkust, een ongerept agrarisch gebied met stille wandel- en fiets paden, zoals het fraaie pad langs de Dokkumer Ee. Er is volop gelegenheid om de omgeving te verkenner op het land maar ook te water.

Het gemoedelijke dorp Burdaard heeft bijna 1200 inwoners en is gelegen tussen Dokkum en Leeuwarden aan de Dokkumer Ee met verbindingen via open bruggen (staande mastroute) naar Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese Merengebied.
Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers.

Het dorp heeft vele voorzieningen, een actief verenigingsleven en er zijn vele mogelijkheden om te sporten. Zo is er een groot multifunctioneel centrum (Het Spectrum) met theater en zwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, passantenhaven met trailerhelling en minicamping, een basisschool, peuterspeelplaats, kinderdagverblijf, café-restaurant met hotelkamers, bakkerswinkeltje, bloemenwinkel, doe-het-zelf-winkel, huisarts met apotheek, museum enz..

Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland.

Indeling winkel/bedrijfsruimte
Overdekte entree ‘Hoofdweg’, keurige winkelruimte van ca. 215 m² met plavuizenvloer, systeemplafond en twee entree vanaf de ‘Eewal’, opslagruimte, toilet, kantoortje, opslagruimte met garagedeur, hal met separate opgang naar bovenwoning.

Indeling bovenwoning
Separate zij-entree ‘Hoofdweg’, hal met plavuizenvloer, vaste trap naar overloop met houten vloerdelen, gang met houten vloerdelen, vrijdragend toilet met fonteintje, witgoed-ruimte met dakkapel, technische- en bergruimte, lichte (halfopen) keuken met houten vloerdelen, moderne hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur en schuifpui naar zonnige dakterras gesitueerd op het westen, woonkamer met houtenvloerdelen, prachtig uitzicht over de ‘Dokkumer Ee’, schuifpui naar dakterras ‘keuken’ en kunststof schuifpui naar dakterras ‘Eewal’, 4 slaapkamers met houten vloerdelen waarvan 1 zeer royale met vaste kastenwand, schuifpui naar dakterras en toegang tot moderne en complete badkamer met douche, ligbad, vrijdragend toilet en wastafelmeubel.
€ 395.000 k.k.
1 - 18 van de 33