NVM Online bieden

Je woning online kopen of verkopen kan op het nieuwe digitale platform van de NVM: NVM Online Bieden.
NVM Online Bieden maakt het biedproces transparanter met gelijke kansen voor iedereen.

Woning kopen via NVM Online Bieden

Misschien heb je zelf weleens meegedaan aan een gesloten inschrijving. Dit kan heel frustrerend zijn omdat je niet weet wat andere geïnteresseerden bieden, en je dus ook geen afweging kunt maken of je meer wilt bieden of niet.

NVM Online Bieden biedt kopers een transparant biedproces. Als koper kun je namelijk precies zien wat anderen geboden hebben en heb je de mogelijkheid je bod gedurende het biedproces aan te passen.

Hoe werkt kopen via NVM Online Bieden?

Kopen via NVM Online Bieden is eenvoudig en laagdrempelig. Zodra het biedproces op een woning start, kun je een bod doen met door jou zelf opgestelde ontbindende voorwaarden. Tijdens het biedproces kun je zien welk bedrag anderen bieden en kun je ervoor kiezen je bod te verhogen of de ontbindende voorwaarden te veranderen.

Via een tijdbalk kun je de begin- en eindtijd volgen. Je kunt zoveel biedingen uitbrengen als je wilt, hoewel je niet je eigen bod kunt overbieden. Wel kun je tijdens het proces de ontbindende voorwaarden wijzigen. Je kunt zelfs een autobod instellen. Met een autobod verhoogt het NVM Online Bieden-systeem, op het moment dat jij wordt overboden, automatisch jouw bod zodat je de hoogste bieder blijft. Op deze manier hoef je niet steeds handmatig een nieuw bod uit te brengen, maar hoef je alleen jouw maximumbedrag in te stellen.

Na sluiting van de bieding bepaalt de verkoper, samen met zijn of haar NVM-verkoopmakelaar, aan wie hij de woning verkoopt. Dit hoeft niet altijd degene te zijn met het hoogste bod, het kan ook de koper zijn met de meest gunstige voorwaarden voor de verkoper.

Wil je een bod uitbrengen?

Van de verkopend makelaar ontvang je een link op het door jou opgegeven emailadres. Hiermee kun je een account aanmaken zodat je daarna gelijk kunt starten met het bieden. 

Van wie is online bieden?

NVM Online Bieden is eigendom van NVM Holding en zij heeft deze tool speciaal ontwikkeld voor NVM-makelaars. Link Makelaars & Taxateurs is hierbij aangesloten.

Moet ik alles alleen doen of kan ik mijn aankoopmakelaar ook inzetten als ik gebruik maak van NVM Online bieden?

Dat bepaal je zelf. Je kunt bieden en jouw aankoopmakelaar bij het biedproces betrekken, of je kunt zelf alles doen. Als je niet heel regelmatig een woning koopt of er niet heel veel verstand van hebt, dan is het verstandig om een NVM-aankoopmakelaar in te schakelen om je bij het aankoopproces van jouw woning te begeleiden. Het wordt aangeraden een deskundige in te schakelen om de aankoop te begeleiden. 

Wat kost het?

Voor de kopers is het gebruik van NVM Online Bieden gratis. Wil je deze tool als verkoper inzetten? Bel gerust voor een afspraak op 0511 469 048.

Ga voor meer informatie ook naar www.nvmonlinebieden.nl