?>

Jan Binneswei 17 9294 KJ ALDWALD

€ 450.000 Kosten koper
Status: 

Omschrijving

Op fraaie locatie, op loopafstand van alle dorpsvoorzieningen, bevindt zich deze ruime karaktervolle woning met o.a. royale garage/werkplaats met kap, inpandige praktijkruimte en diepe zonnige tuin!

Het betreft een sfeervolle en goed onderhouden woning met vele mogelijkheden. De woning is levensloopbestendig en voor meerdere doelgroepen geschikt.

Hier heb je de kans om werken en wonen te combineren of gewoon royaal te wonen. De voorkamer van de woning is al vele jaren in gebruik als praktijkruimte met eigen entree en toiletruimte én achter op het perceel is in 2011 een ruime werkplaats/garage gerealiseerd. Het perceel heeft de bestemming ‘wonen’ met aantekening ‘klusbedrijf’ en aan huis gebonden beroepen/bedrijven. Dit mooie object biedt daardoor vele extra mogelijkheden.

Vanaf 2003 is deze karaktervolle woning met behoud van sfeer en authentieke elementen vakkundig gerenoveerd, verduurzaamd en gemoderniseerd. In 2011 en 2017 is de woning aan de achterzijde royaal uitgebouwd waardoor er nu sprake is van veel leefruimte.

De gehele begane grond is voorzien van comfortabele vloerverwarming. Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een HR combiketel echter de woning zou eventueel ook verwarmt kunnen worden door middel van bijvoorbeeld een warmtepomp of hout (of palletkachel) gestookte installatie. Tot voor kort was de woning voorzien van een moderne duurzame hout gestookte c.v.-installatie waardoor de energielasten bijna nihil waren.

In de praktijkruimte is naast vloerverwarming ook een airco (2018) aanwezig voor koeling en verwarming.

De woning is optimaal geïsoleerd en nagenoeg geheel voorzien van HR++ beglazing van 2019. Voor duurzame energieopwekking en lage energielasten zijn er in 2023 een 16 tal grote zonnepalen geplaatst (415 WP). Er is sprake van een groen A energielabel!

Dorpsvoorzieningen zoals basisschool, multifunctioneel centrum en sportfaciliteiten bevinden zich allen op loopafstand. Verder is het perceel aan de achterzijde op steenworp afstand gelegen van grote speeltuin voor de kleintjes.

In 2011 is de geheel geïsoleerde ruime en multifunctionele werkplaats/garage van 84 m² met grote zolder (26 m², stahoogte), hoge overheaddeur (met loopdeur) en extra dubbele deuren gerealiseerd. Deze werkplaats/garage is ideaal voor bedrijfsmatig gebruik of als hobby- en stallingsruimte.

De lange oprit en het erf aan de achterzijde met de zeer praktische tweede (achter)inrit bieden ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Aan de achterzijde bevindt zich een royale, zonnige en diepe achtertuin met veel privacy, meerdere terrassen en houten berging met overkapping. Je kunt hier volop van het zonnetje genieten!

Het geheel is gelegen op een ruime kavel van 720 m² eigen grond.

Kom kijken en laat je verrassen door deze sfeervolle woning, de diepe tuin en vele mogelijkheden!


Aldwâld (Oudwoude) is een gezellig en gemoedelijk dorp geleden in de Fryske Wâlden. Het dorp heeft ruim 800 inwoners, een actief verenigingsleven en basisdorpsvoorzieningen zoals een basisschool, multifunctioneel centrum, monumentale kerk, sportvoorzieningen en zelfs een kleine jachthaven. Er is een busverbinding van/naar Kollum-Buitenpost. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht in het naast gelegen dorp Kollum (3 km) of het nabij gelegen dorp Buitenpost (5 km).

Kollum is een levendig dorp met onder meer vele winkels, horecagelegenheden, theater, zwembad, divers voortgezet onderwijs. In Buitenpost, op 15 fietsminuten afstand, bevindt zich naast vele winkels en divers voorgezet onderwijs ook een treinstation en goede busverbindingen.

Verder naar het noorden, op 15 autominuten afstand, ligt het gezellige stadje Dokkum en het prachtige natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer.

De prachtige landelijke omgeving van Aldwâld leent zich uitstekend voor uitgebreide wandel- en fietstochten.


Begane grond: voor-entree naar praktijkruimte c.q. woonkamer van ca. 20 m² met fraai balkenplafond, sfeervolle schouw (met rookkanaal geschikt voor houtkachel) en eigen modern toilet met fonteintje, tussenhal met trapopgang naar voorhuis, sfeervolle woonkeuken met erker, vaste kasten, praktische trapkast en modern landelijke opstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur, ruime hal/gang met plavuizenvloer, trapopgang naar achterhuis, c.v.-kast, vaste kastenwand en achter-entree, vrijdragend toilet met fonteintje, nette badkamer met ruime douche/zitbad combinatie, badkamermeubel met veel kastruimte, witgoed-aansluitingen en ligbad, tuinkamer met tuindeuren en vaste kasten.

1e verdieping: overloop ‘voorhuis’ met bergruimte en dakkapel, slaapkamer met bergruimte aan de voorzijde, 2e slaapkamer met dakkapel en doorgang naar royale overloop ‘achterhuis’ met dakkapel en ruimte voor bijvoorbeeld creëren werkplek, speelse 3e slaapkamer met dakkapel.

Kenmerken

Over dit object

Overdracht
Statusbeschikbaar
Prijs€ 450.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1918
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte155 m²
Perceeloppervlakte720 m²
Woning Inhoud515 m³
Kamers5 (3 slaapkamers)
Energie
EnergielabelA
Refresh to make it work.

Delen op socialmedia

Plan een bezichtiging
voor: Jan Binneswei 17

Bel ons op 0511 469 048 voor direct contact.
Of laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy