?>

Kukhernsterwei 33 9271 HD DE WESTEREEN

€ 695.000 Kosten koper
Status: 

Omschrijving

Landelijk, vrij & uniek wonen midden in de prachtige Fryske Wâlden aan OPEN VAARWATER met alle voorzieningen op fietsafstand!

Deze goed onderhouden vrijstaande woning met meerdere aanlegmogelijkheden is gelegen op schitterende locatie in het buurtschap Kûkherne op een perceel van maar liefst 1790 m². Het perceel grenst direct aan de Kûkhernster Feart (deel van het kanaal De Swemmer), het water tussen Kûkherne en het Burgumermeer.

Je kunt hier de dag met een verfrissende duik beginnen om daarna lekker met de boot het water op te gaan en de Friese wateren te ontdekken.

De verrassend ruime woning is gebouwd omstreeks 1969 en nadien in de loop der jaren geheel gerenoveerd, verduurzaamd en in 2008 royaal aan de achterzijde uitgebouwd. Alle basisvoorzieningen bevinden zich op de begane grond waardoor de woning voor vele doelgroepen geschikt is.

Verwarming geschiedt door middel van een HRE combiketel van december 2020 (deels vloerverwarming) en een recent geplaatst duurzame palletkachel (2021). De woonkamer is daarnaast voorzien van een sfeervolle haardpartij.

Door goede (na)isolatie toepassingen zijn de energiekosten gunstig. Er is sprake van nagenoeg geheel HR++ isolatieglas, muur-, dak- en vloerisolatie.

Garage en Multifunctioneel bijgebouw
De stenen garage met kap van ca. 32 m² beschikt over een grote (middels vaste trap bereikbare sta-hoge) zolder en praktische aangebouwde carport.

In 2011 is er een royale bijgebouw met sfeervolle overkapping en vele gebruiksmogelijkheden nieuw gebouwd. Dit bijgebouw meet ca. 85 m², is geheel geïsoleerd en onder ander voorzien van vloerverwarming (HR combiketel van 2020). Een heerlijke werkruimte voor elke hobbyist, maar misschien tover jij deze ruimte ook wel om tot gastenverblijf, kantoor aan huis of meerdere Bed & Brochje (B&B) kamers?

Buiten
De riante tuin is rondom de woning gelegen en wordt aan twee zijden 'omsingeld' door water, zowel aan de voorzijde als aan de oostzijde zijn een aanlegsteiger aanwezig. Aan de steigers kun je twee royale boten aanmeren.

Diverse terrassen en sfeervolle overkappingen zorgen ervoor dat er altijd een plekje in de zon óf schaduw te vinden is en het water nodigt uit tot een verfrissende duik. Aan de waterkant geniet je van alle boten die langs komen varen en aan de andere kanten ervaar je juist weer veel privacy.

Meerdere auto’s en bijvoorbeeld een camper parkeer je op het ruime erf.

Landelijk en heerlijk vrij wonen, maar toch de gezelligheid nabij, het is oprecht een heel idyllisch plekje…!

Kom kijken en laat u verrassen door de ruimte en de vrije unieke ligging aan open vaarwater!


Locatie

Deze woning is in buurtschap Kûkherne aan de rand van De Westereen en op de grens van de buurdorpen Feanwâlden en Noardburgum gelegen. Alle voorzieningen waaronder trein- en busstation bevinden zich op fietsafstand.

De woning ligt direct aan kanaal De Swemmer en naast jachthaven It Eibernest/Kûkherne die in open verbinding staan met de Friese meren: het Burgumermeer en het Lauwersmeer liggen slechts op enkele kilometers afstand.

Kûkherne is een buurtschap dat verdeeld ligt in de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadeel en Tietjerksteradeel. Kûkherne ligt ten zuiden van de spoorbrug over de Nieuwe Vaart tussen De Westereen & Feanwâlden.

De Westereen en Feanwâlden beschikken over ruim voldoende basisvoorzieningen zoals o.a. scholen, kinderopvang, winkels en openbaar vervoer. Feanwâlden en De Westereen zijn gelegen aan de spoorlijn Leeuwarden-Groningen, binnen 35 treinminuten bereikt u Groningen en binnen 15 treinminuten Leeuwarden. Kûkherne is gunstig gelegen nabij diverse uitvalswegen (Centrale As, de Haak, nieuwe N381) naar onder andere Dokkum, Leeuwarden en Drachten.



Begane grond: voor-entree, hal met massief eikenhouten vloer, ruime slaapkamer met massief eikenhouten vloer en vaste kastenwand, gemoderniseerde badkamer met inloopdouche, vrijdragend toilet en wastafelmeubel, zonnige woonkamer met massief eikenhouten vloer, sfeervolle haardpartij, praktische trapkast en fraai ruim zicht over water en Kûkherne, royale uitgebouwde en tuingerichte woonkeuken van ca. 35 m² met plavuizenvloer (v.v. vloerverwarming), dubbele
schuifpui, werkplek/hoek en luxe ‘landelijk’ moderne opstelling v.v. veel kastruimte en kwaliteitsinbouwapparatuur, hal met plavuizenvloer en achter-entree, vrijdragend toilet met fonteintje en urinoir, wasruimte/bijkeuken met plavuizenvloer, witgoed-aansluitingen en wastafelmeubel(tje).

1e verdieping: overloop met berg- en c.v.-ruimte, 2 slaapkamers, bergzolder welke ruimte ook geschikt is om in te richten als (kinderslaap)kamer.

Kenmerken

Over dit object

Overdracht
Statusbeschikbaar
Prijs€ 695.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1969
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte158 m²
Perceeloppervlakte1790 m²
Woning Inhoud525 m³
Kamers5 (3 slaapkamers)
Energie
EnergielabelC
Refresh to make it work.

Delen op socialmedia

Plan een bezichtiging
voor: Kukhernsterwei 33

Bel ons op 0511 469 048 voor direct contact.
Of laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy