?>

Lytse Wei 63 9289 LC DROGEHAM

€ 325.000 Kosten koper
Status: 

Omschrijving

Hecht je veel waarde aan privacy en wil je het hele jaar genieten van landelijke uitzichten?

Dan is dit je kans, op deze schitterende locatie kun je heerlijk vrij gaan wonen en volop genieten van het buitenleven!

Op deze ruime kavel bevindt zich een eenvoudig karaktervol wâldhúske met perceeltje weiland, houten garage en verouderde schuren. De woning dient nagenoeg geheel gerenoveerd en gemoderniseerd te worden doch nieuwbouwen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Dit prachtige plekje is gelegen in het fraaie coulissen landschap aan de rand van Drogeham en is grotendeels omringd door landerijen. De kaveloppervlakte bedraagt maar liefst 2090 m² eigen grond en is ook uitermate geschikt voor het houden van dieren.

Verwarming op de begane grond geschiedt door middel van een gaskachel en verder is de woning voorzien van (deels) isolatieglas.

De houten garage is in goede staat, de overige bijgebouwen zijn grotendeels verouderd doch nog functioneel.

Rondom heeft men de beschikking over een zonnige en royale tuin met veel privacy, diverse fruitbomen, speel/grasveld, meerdere terrassen en perceeltje weiland voor weiden dieren. De tuin is (deels) gesitueerd op het zuiden zodat je hier naast de landelijke uitzichten volop van de zon kunt genieten! Op eigen erf is ruim voldoende parkeergelegenheid.


Het gemoedelijke dorp Drogeham dat lokaal ook wel ‘De Ham’ wordt genoemd, heeft ongeveer 1800 inwoners en de nodige dorpsvoorzieningen zoals o.a. basisschool, diverse winkels, openbaar vervoer en sportfaciliteiten . Het ligt onder het Prinses Margrietkanaal in het westelijke deel van de gemeente Achtkarspelen in het noordoosten van Friesland. Onder Drogeham vallen ook de buurtschappen: Buweklooster, Hamshorn, Hamsterplein en Westend. Het dorp is bekend om zijn vele grote evenementen die er jaarlijks worden georganiseerd zoals de gondelvaart op wielen, concours hippique etc.. De groter plaatsen Surhuisterveen en Drachten liggen op korte afstand en bieden alle voorzieningen. Leeuwarden en Groningen zijn binnen ca. 30 autominuten bereikbaar.

Begane grond: zij-entree, hal met plavuizenvloer en balkenplafond, eetkamer met balken plafond, vaste kasten en open keuken met nette opstelling, woon/voorkamer met vrije landelijke uitzichten, halletje met steile trap naar verdieping, slaapkamer met balkenplafond, bijkeuken met plavuizenvloer en eveneens steile trap naar verdieping, trapkast, witgoed-ruimte, wastafel en doucheruimte, toilet, (slaap)kamertje met balkenplafond en vaste kast.

1e verdieping: twee kleine overlopen, bergruimtes en drie kleine eenvoudig (slaap)kamertjes met beperkte hoogtes.

Kenmerken

Over dit object

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 325.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1917
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte78 m²
Perceeloppervlakte2090 m²
Woning Inhoud275 m³
Kamers6 (5 slaapkamers)
Energie
EnergielabelG
Refresh to make it work.

Delen op socialmedia

Helaas..
Dit object is niet meer beschikbaar

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 0511 469 048 voor direct contact.

Contact opnemen