?>

Waltsje 17 9261 VL EASTERMAR

€ 625.000 Kosten koper
Status: 

Omschrijving

Karaktervol en Energieneutraal!

Aan open vaarwater en alle basisvoorzieningen op de begane grond, deze karaktervolle vrijstaande woning biedt u dit en meer!

Stelt u zich eens voor; wonen op een schitterende idyllische locatie aan open vaarwater waar u geniet van een prachtige vrije tuin, natuur, water, lucht en ruimte. Het kan; op één van de mooiste plekjes van het nostalgische “Waltsje” te Eastermar!

Wij nemen u mee naar deze unieke locatie aan open vaarwater in het centrum van het dorp. Hier staat een karaktervolle én tevens energie neutrale vrijstaande woning met onder andere diepe zonnige tuin en meerdere eigen aanlegplekken tot uw beschikking.

Vanaf 2005 is deze degelijk gebouwde ’30 jaren woning volledig en vakkundig met behoud van vele authentieke details (zoals glas-in-lood ramen, balkenplafonds en paneeldeuren) gerenoveerd, royaal uitgebouwd, optimaal geïsoleerd en verduurzaamd. De installatietechniek is eveneens vernieuwd en er is gebruik gemaakt van moderne energiezuinige technieken zoals o.a. warmtepomp (2023), vloerverwarming en een 16 tal zonnepanelen (2023). Deze prachtige woning is geheel gasloos en volledig energieneutraal, de energielasten zijn zo goed als nihil en er sprake van groen A+ energielabel!

Op de begane grond bevinden zich o.a. een slaapkamer met badkamer waardoor de woning ook geschikt is voor diegenen die alle basisvoorzieningen op de begane grond wensen. Echter door aanwezigheid van een 2e badkamer en 3 slaapkamers op de verdieping passen gezinnen uiteraard ook prima in deze fraaie woning.

Daarnaast heeft u hier de kans om werken en wonen te combineren of bijvoorbeeld een Bed & Breakfast (Bêd & Brochje) te starten. Dit prachtige karaktervolle pand met centrale voor-entree heeft namelijk de bestemming ‘centrumdoeleinden’ en biedt daardoor vele extra mogelijkheden (o.a. detailhandel, horecabedrijven categorie 1, dienstverlenende bedrijven, wonen en/of een combinatie van één van deze functies).

De dorpsvoorzieningen zoals winkels, scholen (basisonderwijs), horeca, huisarts, fysiotherapeuten, jachthaven, diverse sportfaciliteiten etc. bevinden zich allen op loopafstand.

Zowel voor de deur als in de achtertuin kunt u meerdere boten aanmeren aan eigen aanlegplaatsen. Het “Waltsje” staat in open verbinding met de Friese Meren, binnen enkele minuten kunt u genieten van de Burgumer Mar en de Leijen.

In de diepe en zonnige achtertuin met schitterend vrij uitzicht over het water en achtergelegen groen, meerdere terrassen, sfeervolle overkapping, ruime berging en afsluitbare achterom kunt u volop het buitenleven ervaren. Ook vanuit het luxe vrijstaande atelier heeft men prachtig uitzicht. Dit multifunctionele atelier, welke in 2023 nieuw is gerealiseerd, bevindt zich aan de achterzijde van de tuin en is voor vele doeleinden geschikt (bijvoorbeeld hobby-, werk- of praktijkruimte).

De achtertuin is met de auto bereikbaar via de brede ‘steeg’ ten oosten van de woning waardoor er indien wenselijk mogelijkheden zijn voor eventueel bijbouwen van bijvoorbeeld garage of carport (alle technische voorbereidingen voor plaatsen laadpaal zijn reeds uitgevoerd). Het geheel is gelegen op een ruime kavel van 515 m² eigen grond.

Eastermar
Het sfeervolle watersportdorp Eastermar heeft verbazend veel winkels & bedrijvigheid voor een dorp op deze schaal en is een parel in de Fryske Wâlden, een eeuwenoud dorp, waar de rust en ruimte van weleer nog volop aanwezig zijn, gelegen in een uniek natuurgebied tussen de Burgumer Mar en de Leijen. Het dorp heeft nog volop voorzieningen (o.a. slager, dorpssupermarkt met postkantoor, basisscholen, huisarts, kinder- en naschoolse opvang enz.) zie ook www.eastermar.nl.

Eastermar is op slechts 10 minuten van de A7 gelegen met goede verbindingen naar o.a. de Randstad, Groningen, Heerenveen, Zwolle etc..

Begane grond: overdekte voor-entree, hal met balkenplafond, slaapkamer/kantoor met balkenplafond en aangrenzende badkamer met inloopdouche, vrijdragend toilet en dubbele wastafel, sfeervolle en ruime woonkamer met balkenplafond, glas-in-lood ramen, compacte houtkachel en prachtig uitzicht over het nostalgische ‘Waltsje’, aangebouwde lichte eet/woonkeuken met tuindeuren, fantastisch uitzicht over achterliggend water, haven en ijsbaan en moderne opstelling v.v. (grotendeels) recent vernieuwde inbouwapparatuur, bijkeuken met witgoed-aansluitingen, berg- en technische ruimte en overdekte achter-entree, vrijdragend toilet met fonteintje.

De gehele begane grond is voorzien van comfortabele geïsoleerde betonvloeren met vloerverwarming en duurzame natuurstenenplavuizen (m.u.v. badkamer).

1e verdieping: lichte overloop, 3 sfeervolle slaapkamers, complete en gemoderniseerde 2e badkamer met ligbad, inloopdouche, vrijdragend toilet, dubbele wastafel en vaste kast.

2e verdieping: vlizotrap naar bergzolder.

Kenmerken

Over dit object

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 625.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1927
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte en centrumdoeleinden
Indeling
Woonoppervlakte171 m²
Perceeloppervlakte551 m²
Woning Inhoud590 m³
Kamers5 (4 slaapkamers)
Energie
EnergielabelA+
Refresh to make it work.

Delen op socialmedia

Helaas..
Dit object is niet meer beschikbaar

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 0511 469 048 voor direct contact.

Contact opnemen