1. Wij helpen u uw droomhuis aankopen!

Wij begeleiden niet alleen mensen die hun huis zo goed mogelijk willen verkopen, ook voor de aankoop van een huis kunt u Link Makelaars inschakelen. Zoeken, beoordelen, onderhandelen: met de ruime kennis die wij hebben van de huizenmarkt in deze regio helpen we u door het complexe proces. Het is verstandig een makelaar in te schakelen bij de aankoop van een huis.

Wanneer u een huis gaat bezichtigen, dan wordt u meestal begeleid door een verkopend makelaar. Deze makelaar heeft van de verkoper opdracht gekregen zijn huis tegen een zo gunstig mogelijke prijs te verkopen. Het belang ligt dus, hoe aardig deze makelaar ook is, bij de verkoper. Wij denken dat een koper het tijdens een bezichtiging al druk genoeg heeft met het kijken naar dingen als de kwaliteit van het huis, de mogelijke inrichting van het huis en de vraag of de sfeer goed is.

De aankoopmakelaar van Link Makelaars behartigt alleen uw belang en stelt deze te allen tijde voorop. Zij zegt u gerust iets niet te doen en bekijkt het huis puur rationeel, omdat zij weet dat de aankoop een beslissing is voor de komende jaren.

Wij kunnen u behoeden voor het te veel betalen voor een huis, zien risico’s als het gaat om bouwtechnische zaken en bestemmingsplannen.

Met een zoekopdracht kunnen we u in een heel vroeg stadium wijzen op het in verkoop komen van een geschikt huis.

En we onderhandelen als de beste! Samen met ons staat u als koper van een huis een stuk sterker. Met passie wordt uw aankoop in elk opzicht een succes.

Het kan zijn dat u graag gebruikt maakt van onze diensten, maar het volledige traject van A tot en met Z en daarna, om wat voor reden dan ook niet gewenst is. Ook dan staan wij graag voor uw klaar.

Door onze expertise in te schakelen voorkomt u verrassingen achteraf, een kat in de zak, slapeloze nachten en uiteindelijk vooral veel onnodig uitgegeven geld.

2. Wat doen wij als aankoopmakelaar ?

Het voorwerk
Het kopen van een huis begint eigenlijk bij het budget dat u kunt besteden aan een nieuw huis.

Door een vrijblijvende samenwerking met onafhankelijke hypotheekadviseur kan Link Makelaars onafhankelijk en vrijblijvend adviseren inzake hypotheken. De gespecialiseerde hypotheekadviseur kan, gebaseerd op uw specifieke situatie, de hoogte van de koopsom aangeven.

Aankoopbemiddeling
Als uw budget is vastgesteld kan de aankoopbegeleiding echt van start gaan. Een compleet traject ziet er als volgt uit:

1. Hoe en waar wilt u wonen?

In een persoonlijk gesprek inventariseren wij zorgvuldig uw woonwensen. Gecombineerd met het bedrag dat u kunt besteden ontstaat dan uw zogenaamde ‘woonprofiel’.

2. Zoekt u zelf of zoeken wij?

U kunt natuurlijk heel goed zelf op zoek gaan naar een woning. Op diverse internetsites (zoals Funda.nl en Jaap.nl) kunt u het huizenaanbod bekijken. Ook kunt u ons een zoekopdracht geven, dan verzorgen wij een op uw woonprofiel toegesneden selectie uit het aanbod.

3. U heeft een huis gevonden en wilt deze bekijken.

Als u geïnteresseerd bent in een huis wordt in overleg met u en de verkoper of verkopende makelaar een datum voor de bezichtiging vastgesteld. Samen met u gaan wij het huis bezichtigen.

4. De uitslag van de bezichtiging: De bezichtigingbespreking.

Na de bezichtiging bespreken wij onder andere de volgende zaken:

  • De uitkomsten van het vooronderzoek zoals kadastrale gegevens, milieu, bestemmingsplan en natuurlijk de beoordeling van de woning zelf.
  • De gerealiseerde verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt.
  • De geschatte waarde van de woning op dit moment.

5. Hoe gaat er onderhandeld worden?

Link Makelaars heeft veel ervaring met onderhandelen. Wij weten waar u rekening mee moet houden met betrekking tot de prijs en de voorwaarden in de onderhandeling. Hierdoor wordt normaliter een lagere aankoopprijs voor uw huis bedongen. Van tevoren wordt de onderhandelingsstrategie met u doorgesproken en uiteraard wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen.

6. Wie controleert de koopakte?

Als er overeenstemming is bereikt, wordt de koopakte opgesteld. Hierin worden alle afspraken en zaken die voor de overeenkomst van belang zijn keurig op papier gezet. De koopakte wordt meestal opgemaakt door de verkopende makelaar en wordt door ons nauwkeurig nagelopen en waar nodig bijgesteld. Indien de verkopende partij geen makelaar heeft stellen wij de koopovereenkomst op.

7. De grote dag; naar de notaris!

Wij zorgen ook voor de notariële begeleiding. Vlak voor de eigendomsoverdracht verrichten wij samen met u nog een laatste inspectie om te beoordelen of het huis zich daadwerkelijk in de staat bevindt waarin u deze gekocht heeft en om de meterstanden op te nemen. Na inspectie gaan we gezamenlijk naar de notaris om ook dit proces optimaal te begeleiden. Rest ons u daarna van harte geluk te wensen met uw aankoop!

Wat we doen

  1. Wij helpen u uw droomhuis aankopen!
  2. Wat doen wij als aankoopmakelaar?
  3. Waarom ons als uw aankoopmakelaar inschakelen?
  4. Wat kost het?

3. Waarom ons als uw aankoopmakelaar inschakelen?

Lagere aankoopprijs
Op dit moment kunnen we gerust spreken van een kopersmarkt. Door het grote aanbod en de lage hypotheekrente is het daarom ook een goede tijd om juist nu een huis te kopen.

Maar juist nu is het voor een koper ook lastig om een goed beeld te vormen. Waarom staat de ene woning al zo lang te koop en wordt de andere snel verkocht? Is de vraagprijs niet veel te hoog?

Link Makelaars weet door haar professionele en doordachte strategie de onderhandelingen zo te voeren dat u niet teveel betaalt. Wist u trouwens dat uit onderzoek is gebleken dat een koper zonder makelaar gemiddeld € 6000,– teveel betaalt voor zijn huis?

Uw belang voorop
Als u een huis wilt kopen heeft u in veruit de meeste gevallen te maken met een verkopende makelaar. Hoe aardig hij of zij ook is, deze professional heeft maar één doel: u zoveel mogelijk te laten betalen voor het huis.

De aankoopmakelaar van Link Makelaars behartigt alleen uw belang en stelt deze te allen tijde voorop. Zij zegt u gerust iets niet te doen en bekijkt het huis puur rationeel, omdat zij weet dat de aankoop een beslissing is voor de komende jaren.

Risico’s uitsluiten
De verkopende partij heeft een mededelingsplicht, maar de aankopende partij heeft een onderzoek plicht. Dat wil zeggen dat u vragen dient te stellen over – en onderzoek moet doen naar – eigenschappen van het huis die u wilt aankopen en niet te vergeten de woonomgeving. Wij weten precies waar op gelet moet worden bij de beoordeling van een huis. We bieden u daarom de zekerheid en het overzicht die aan iedere grote investering vooraf moet gaan.

Als u niet zorgvuldig handelt loopt u het risico een miskoop te doen.

Onze ervaring in uw voordeel
Waarschijnlijk zult u hooguit 2 of 3 keer in uw leven een huis kopen. Misschien vaker, maar dat is uitzonderlijk. Voor ons is het echter dagelijks werk. Dat betekent dat de huizenmarkt geen geheimen voor ons kent. We kennen de kansen en de risico’s, de voordelen en valkuilen. Wij kunnen u daarom helpen de juiste beslissing te nemen en behoeden voor misstappen.

Eerlijke feedback
De aankoop van een huis gaat vaak gepaard met de nodige spanning en emotie. Het is dan ook een bijzondere gebeurtenis en een grote stap in uw leven. Maar soms kan enthousiasme blind maken voor bepaalde nadelen of risico’s. In dat geval bedienen wij de handrem. U kunt van ons rationele en eerlijke feedback verwachten, ook als wij bedenkingen hebben bij een huis waar u enthousiast over bent. Uiteraard stellen we ons daarbij wel constructief op: we zullen er alles aan doen om eventuele hindernissen tussen u en uw droomhuis weg te nemen.

Besparing van tijd en administratieve rompslomp
Bij de aankoop van een huis zijn er heel wat zaken die uitgezocht moeten worden. Wij bekijken alles wat hierbij relevant is, zoals gegevens over de staat van uw huis, prijsontwikkelingen in de buurt, kadastrale informatie, bouwvergunningen, bestemmingsplannen en saneringsopdrachten.

Bovendien staan we u bij in het administratieve gedeelte van uw aankoop. Zo zullen we de koopakte nauwkeurig nalopen op de gemaakte afspraken en waar nodig bijstellen.

Kortom: Link Makelaars bespaart u tijd en energie zonder dat u het idee heeft dat u dingen ontgaan die belangrijk zijn!

Wat kost het

Vaste prijzen
Vaak wordt voor aankoopbemiddeling door de makelaar een percentage van de aankoopprijs gerekend. Maar een hogere aankoopprijs leidt in die gevallen tot een hoger inkomen voor de makelaar en dat is niet in het belang van de koper!

Wij hanteren daarom vaste prijzen, gebaseerd op de tarieven van de Vereniging Eigen Huis. U bent dus verzekerd van een goede dienstverlening voor een scherp en vast tarief.

Zoekopdracht
Het bedrag dat wij in rekening brengen voor een volledige zoekopdracht is afhankelijk van de opdracht en uw wensen. Van tevoren ontvangt u voor uw opdracht een offerte op maat.

Voor meer informatie over deze tarieven kunt u contact opnemen met ons kantoor op 0511 469 048.

De aankoopmakelaar inschakelen verdient zich terug!